x
 

Διεθνή

Ο Γκουτέρες δεν αναμένει το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία να έρθει σύντομα

01 Σεπτεμβρίου 2023

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών δήλωσε χθες Πέμπτη πως δεν περιμένει να αποκατασταθεί η ειρήνη στην Ουκρανία σύντομα.

Ερωτηθείς αν νομίζει πως είναι εφικτό να διεξαχθούν συνομιλίες για αυτό κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στα μέσα του Σεπτεμβρίου, ο επικεφαλής του διεθνούς οργανισμού απάντησε «θα έλεγα φυσικά ψέμματα αν δήλωνα πως πιστεύω πως βλέπουμε στον ορίζοντα την πιθανότητα ειρήνης στην Ουκρανία».

«Νομίζω πως δεν έχουμε φτάσει εκεί ακόμα», πρόσθεσε.

«Και αυτός είναι ο λόγος που είναι τόσο σημαντικό να λάβουμε μέτρα για να μειωθούν οι δραματικές συνέπειες αυτού του πολέμου στον υπόλοιπο κόσμο».

Ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται για πάνω από 18 μήνες, αφότου εισέβαλε στην επικράτειά της ο ρωσικός στρατός τον Φεβρουάριο του 2022.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΘΗΝΑ. Το πρώτο πλοίο που μεταφέρει ουκρανικό σιτάρι και απέπλευσε από ουκρανικό λιμάνι, αφού τερματίστηκε η συμφωνία της Μαύρης Θάλασσας, έφτασε σήμερα στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο Marine Traffic που παρακολουθεί την πορεία των εμπορικών σκαφών.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ