x
 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ο Κατσιματίδης επενδύει σε πυρηνικούς αντιδραστήρες

19 Απριλίου 2024

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Σε μια νέα επένδυση στη λεγόμενη «πράσινη» ενέργεια, η οποία θα περιλαμβάνει την ανάπτυξη μιας νέας σειράς μικρών πυρηνικών αντιδραστήρων, προχωράει η εταιρεία Red Apple Group, ιδιοκτησίας του Ελληνοαμερικανού μεγιστάνα, Τζον Κατσιματίδη (John Catsimatidis).

Ειδικότερα, σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ της «New York Post», ο Τζον Κατσιματίδης, στον επιχειρηματικό όμιλο του οποίου υπάγεται επίσης η United Nuclear Group, έχει ως στόχο να αναπτύξει τους περιορισμένου βεληνεκούς πυρηνικούς αντιδραστήρες τόσο στις ΗΠΑ, όσο και ευρύτερα, εκτός χώρας.

Μάλιστα, σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως η Red Apple Group έχει προχωρήσει και στην κατάλληλη στελέχωση, καθότι ανέθεσε τα καθήκοντα του διευθυντή του νεοσύστατου τμήματος στον Μπομπ Περκόπο (Bob Percopo), ένα έμπειρο στέλεχος με θητεία στον τομέα της παγκόσμιας ναυτιλίας και ενέργειας.

«Ο Μπομπ Περκόπο έχει βαθιά εμπειρία ως εκτελεστικό στέλεχος στον τομέα των υποδομών και της ενέργειας στη Βόρειο Αμερική αλλά και ολόκληρο τον κόσμο. Είναι ένας από τους ειδικούς στον κλάδο της πυρηνικής ενέργειας και θα είναι ένας αποτελεσματικός επικεφαλής στη δραστηριότητά μας εκεί», ανέφερε ο Τζον Κατσιματίδης, στο απόσπασμα ενός Δελτίου Τύπου που αναδημοσίευσε η «New York Post».

Παρά το γεγονός ότι στο άκουσμα του όρου «πυρηνικοί αντιδραστήρες» μπορεί να ακολουθήσουν αρνητικοί συνειρμοί, το υπουργείο Ενέργειας εμφανίζεται καθησυχαστικό, κάνοντας λόγο για μια «ασφαλή, καθαρή και οικονομικά προσιτή επιλογή στην πυρηνική ενέργεια, που αξιοποιείται συχνά προκειμένου να τροφοδοτήσει απομονωμένες περιοχές ή χώρους με περιορισμένη έκταση που δεν μπορούν να υποστηρίξουν μια μεγαλύτερη ενεργειακή μονάδα».

Βάσει του ίδιου ρεπορτάζ, οι πυρηνικοί αντιδραστήρες της United Nuclear Group θα υιοθετήσουν μια σταθερή συχνότητα στα 60 Hertz με μέγιστη εξωτερική απόδοση τα 300 megawatts, η οποία, σύμφωνα με τους ειδικούς, θεωρείται αρκετή, προκειμένου να παρέχει ενέργεια έως και σε ένα εκατομμύριο νοικοκυριά για ένα χρονικό διάστημα 67 ετών.

«Το μέλλον της ενέργειας σε αυτή τη χώρα δεν θα είναι οι ανεμογεννήτριες και οι ηλιακές πλακέτες», είχε αναφέρει ο Τζον Κατσιματίδης σε δηλώσεις του στη «New York Post», νωρίτερα φέτος, τονίζοντας πως η επόμενη γενιά ενέργειας θα είναι μικροί αρθρωτοί αντιδραστήρες που θα τροφοδοτούν τα υποβρύχια και τα αεροπλανοφόρα μας».

Παράλληλα, ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας γνωστοποίησε πως η Red Apple έχει έρθει σε επαφή με δύο Πολιτείες που θέλουν να αποκτήσουν πυρηνικούς αντιδραστήρες. Μια πιθανή συμφωνία θα μπορούσε να κοστίσει μεταξύ 10 και 20 δισεκατομμυρίων γεγονός που θα καθιστούσε απαραίτητη τη συμμετοχή επενδυτών.

Υπενθυμίζεται πως ο Τζον Κατσιματίδης προετοιμάζει ήδη την επόμενη μέρα της Red Apple Group, με τον γιο του, Τζον Κατσιματίδη τον Νεότερο (John Catsimatidis Jr), να αναλαμβάνει καθήκοντα προέδρου και γενικού διευθυντή και τον ίδιο να παραμένει διευθύνων σύμβουλος και εκτελεστικός πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η 30ή Μαρτίου είναι η πιθανότερη ημερομηνία για την παρέλαση της επετείου της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στην 5η Λεωφόρο για το 2025, όπως προκύπτει από τις διαβουλεύσεις μεταξύ των μελών της Επιτροπής Παρέλασης.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ