x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

 

Πρακτορικά

Ο κόσμος το ’χει τούμπανο…

17 Σεπτεμβρίου 2023

Το φωνάζω μέρες ίσως και εβδομάδες, ότι ο πρόεδρος της Βουλής Κέβιν Μακάρθι εκβιάζεται από τους ακροδεξιούς βουλευτές που τον ψήφισαν.

Τώρα το διαλαλεί ξεκάθαρα ο αρθρογράφος Ντάνα Μίλμπανκ (Dana Milbank) στην εφημερίδα «Washington Post», εκφράζοντας την άποψή του. Και όπως γράφει:

«Το Σύνταγμα ορίζει τον ομιλητή (εμείς τον λέμε πρόεδρο) ως προεδρεύοντα αξιωματούχο της Βουλής των Αντιπροσώπων και, σε όλη την ιστορία μας, αυτό συνέβαινε, μέχρι τώρα.

Το Σώμα αυτή τη στιγμή διευθύνεται όχι από τον πρόεδρο Κέβιν Μακάρθι αλλά από τους απλούς βουλευτές Ματ Γκάετζ (Matt Gaetz) από τη Φλόριδα και την Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν (Marjorie Taylor Greene) από την Τζόρτζια.

Δύο ημέρες πριν αναχωρήσει για τις διακοπές του Αυγούστου, ο Μακάρθι (Καλιφόρνια) είπε στην ομάδα των Ρεπουμπλικανών της Βουλής ότι δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν την έναρξη επίσημης έρευνας παραπομπής στον πρόεδρο Μπάιντεν για αναπόδεικτους (και αβάσιμους) ισχυρισμούς. Ομως, στις 31 Αυγούστου, η Γκριν ανακοίνωσε ότι δεν θα «ψήφιζε για τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης εκτός και αν εγκρίναμε μια έρευνα παραπομπής».

Αργότερα, ο Γκάετζ ανακοίνωσε ότι θα μιλήσει στο βήμα της Βουλής στις 12 Σεπτεμβρίου, την πρώτη ημέρα που η αίθουσα συνεδρίασε εκ νέου μετά το διάλειμμα, για να διευκρινίσει τα σχέδια για την εκδίωξη του Μακάρθι από την προεδρία, εάν εμπόδιζε την παραπομπή του Μπάιντεν. Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συμμετείχε στο λόμπι της παραπομπής Μπάιντεν.

Αυτό είναι το γνωστό παρασκήνιο. Που έχει και μία αποκρουστική συνέχεια στις αναρτήσεις σε κοινωνικά δίκτυα:

«Οταν ο @SpeakerMcCarthy κάνει την ανακοίνωσή του σε στιγμές, να θυμάστε ότι… τον πίεζα για εβδομάδες», έγραψε ο Γκάετζ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Διόρθωση φίλε μου», απάντησε η εκ του QAnon oρμώμενη Mάρτζορι Γκριν στη δική της ανάρτηση. «Εισήγαγα άρθρα παραπομπής εναντίον του Τζο Μπάιντεν… την πρώτη κιόλας μέρα στην εξουσία του. Δεν τα υποστήριξες και έπρεπε να σε σέρνω κλωτσώντας και ουρλιάζοντας…»!

Και βγαίνει τώρα υποχείριος των δύο ακροδεξιών ο πρόεδρος της Βουλής και μας κοροϊδεύει. Αλλά ένα έχω να του πω: Αν είναι κύριος του εαυτού του να βγει και να τους καταγγείλει.

Οσο για τους λοιπούς Ρεπουμπλικανούς, να βγουν από τη σκιά και να μιλήσουν γιατί έχουν μία χώρα να υπηρετήσουν και όχι έναν υπόλογο πρώην πρόεδρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Από την πρώτη μέρα που ο Βλαντιμίρ Πούτιν απάντησε στην πρόκληση του Τζόζεφ Ρομπινέτ Μπάιντεν Τζούνιορ και «μπήκε» στην Ουκρανία ακούγαμε συνεχώς το ίδιο.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ