x
 

Πολιτική

Ο κυβερνήτης της Φλόριδας Ρον ΝτεΣάντις επιτίθεται στην «επιρροή» της Κίνας

09 Μαΐου 2023

ΜΑΙΑΜΙ. Ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης της Φλόριδας Ρον ΝτεΣάντις, δυνητικός υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2024, επικύρωσε χθες Δευτέρα σειρά νόμων με σκοπό να «αντικρουστεί η επιρροή» της Κίνας, απαγορεύοντας ιδίως σε πολλούς Κινέζους να αγοράζουν ακίνητα στην πολιτεία του.

«Δεν θέλουμε το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα» στη Φλόριδα, πέταξε ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, κατηγορώντας τις αμερικανικές «ελίτ» ότι «αγνοούν αυτό το πρόβλημα εδώ και πάρα πολύ καιρό».

Ο κ. ΝτεΣάντις, που εξελέγη κυβερνήτης της Φλόριδας το 2018, έχει στρέψει τους προβολείς στην πολιτεία του διότι την έχει μεταμορφώσει σε εργαστήριο συντηρητικών ιδεών.

Τα μέτρα που επικύρωσε χθες επιτρέπουν στη Φλόριδα να αντικρούει απειλές, «οικονομικές, στρατηγικής και ασφαλείας» από πλευράς του Πεκίνου, δήλωσε ο Ρεπουμπλικάνος, που δεν αποκλείεται να κατέβει –οποιαδήποτε στιγμή– στην κονίστρα για να διεκδικήσει το χρίσμα του κόμματός του ώστε να είναι ο υποψήφιός του στις προσεχείς προεδρικές εκλογές.

Ενας από τους νόμους που επικύρωσε χθες απαγορεύει σε οποιοδήποτε πρόσωπο μόνιμα εγκατεστημένο στην Κίνα χωρίς καθεστώς μονίμου κατοίκου των ΗΠΑ να αγοράζει ακίνητα στην πολιτεία του.

Περιορίζει επίσης τις αγορές αγροτεμαχίων ή γης κοντά σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε πολίτες της Ρωσίας, της Βόρειας Κορέας, του Ιράν, της Κούβας, της Βενεζουέλας και της Συρίας, που χαρακτηρίζονται χώρες «κινδύνου».

Τη Δευτέρα, ο Ρον ΝτεΣάντις έκανε εξάλλου ακόμη πιο αυστηρή την απαγόρευση της πλατφόρμας TikTok στα τηλέφωνα των δημοσίων λειτουργών στην πολιτεία του κι απαγόρευσε στα πανεπιστήμια της Φλόριδας κάθε σύμπραξη με κινεζικούς θεσμούς.

Τα μέτρα αυτά επικρίνονται από τους Δημοκρατικούς –την αντιπολίτευση στην πολιτεία–, που καταγγέλλουν πολιτική διακρίσεων.

Και άλλες αμερικανικές πολιτείες μελετούν επίσης το τρέχον διάστημα την πιθανότητα επιβολής περιορισμών στις αγορές κτημάτων και ακινήτων από αλλοδαπούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η ακραία ζέστη αιφνιδίασε αυτή την εβδομάδα μεγάλο μέρος της Νέας Υόρκης, οδηγώντας τους κατοίκους να προετοιμαστούν για την άνοδο της θερμοκρασίας νωρίτερα από το συνηθισμένο, ενώ διάφορες υπηρεσίες της πόλης, οργανώσεις πολιτών και επιχειρήσεις έχουν επίσης προσαρμόσει τα εποχικά τους ημερολόγια.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ