x
 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ο Μιχάλης Ταννούσης για τους παράτυπους ενοικιαστές

ΟΛΜΠΑΝΙ. Την πεποίθησή του πως το νομικό πλαίσιο αναφορικά με την διαδικασία απομάκρυνσης των παράτυπων ενοικιαστών από οικίες θα πρέπει να αλλάξει και να απλουστευθεί, εξέφρασε ο ομογενής πολιτειακός βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, Μιχάλης Ταννούσης (Michael Tannousis), ενόψει της επικείμενης κατάθεσης νομοσχεδίου για την παράνομη παραβίαση εισόδου (criminal trespassing).

Σύμφωνα με το νόμο που ισχύει σήμερα, οι λεγόμενοι «squatters», οι οποίοι διαμένουν σε μια οικία χωρίς την σχετική άδεια του ιδιοκτήτη, μην έχοντας συνάψει κάποιο συμβόλαιο ή προφορική συμφωνία με τον ίδιο, δεν μπορούν να απομακρυνθούν απευθείας με τη συνδρομή της Αστυνομίας αλλά μόνο με δικαστική διαδικασία μετά την παρέλευση 30 ημερών μη συμφωνημένης διαμονής στο οίκημα.

Οπως αναφέρει ο κ. Ταννούσης, με βάση τη νομοθεσία αλλά και τα προβλεπόμενα της δικαστικής διαδικασίας, η απόφαση έξωσης ενδέχεται να ληφθεί μετά το πέρας διετίας, ένα χρονικό διάστημα κατά το οποίο οι «squatters» θα μπορούν να εξαντλήσουν την πιθανότητα να διαμείνουν χωρίς να καταβάλλουν ενοίκιο και τους ιδιοκτήτες να επιβαρύνονται από λειτουργικά έξοδα, όπως και την στέρηση της δυνατότητας οικονομικής αξιοποίησης του ακινήτου.

Μάλιστα, ο κ. Ταννούσης τόνισε πως, με δεδομένη την είσοδο μεγάλων πληθυσμών μεταναστών από τα σύνορα, υπάρχουν επιτήδειοι οι οποίοι ενημερώνουν κάποιους εξ αυτών για σπίτια τα οποία είναι κλειστά, στα οποία οι «απρόσκλητοι επισκέπτες» εισβάλλουν χωρίς να έχει γνώση ο ιδιοκτήτης.

«Σε μια πόλη που μπορείς να διαπράξεις έγκλημα χωρίς συνέπειες, μια χώρα με ανοικτά σύνορα που επιτρέπει σε χιλιάδες παράνομους μετανάστες να πλημμυρίσουν τους δρόμους μας εις βάρος των φορολογούμενων και τώρα μπορούν να καταλάβουν ένα σπίτι εάν ο ιδιοκτήτης ή ο σπιτονοικοκύρης δεν είναι παρών. Αυτή είναι η πραγματικότητα στην πόλη της Νέας Υόρκης. Σε 30 μέρες, ως παράτυπος ενοικιαστής στη Νέα Υόρκη έχεις περισσότερα δικαιώματα από τον ιδιοκτήτη. Αυτό είναι αδιανόητο.  Πού σταματάει;» ανέφερε αρχικά ο κ. Ταννούσης.

Στην συνέχεια, ο ομογενής πολιτειακός βουλευτής εξαπέλυσε γενικότερα πυρά εναντίον του Δημοκρατικού Κόμματος στην Πολιτεία και την πόλη της Νέας Υόρκης, αναφέροντας πως η αποκλειστική κυριαρχία του στα θεσμικά όργανα έχει οδηγήσει στην εφαρμογή ανεξέλεγκτων πολιτικών για την ασφάλεια και την ευημερία των πολιτών.

«Οι Δημοκρατικοί του Ολμπανι έχουν χάσει κάθε έλεγχο και βάζουν τους εγκληματίες πάνω από τα θύματα», κατέληξε ο Μιχάλης Ταννούσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Σε μια νέα επένδυση στη λεγόμενη «πράσινη» ενέργεια, η οποία θα περιλαμβάνει την ανάπτυξη μιας νέας σειράς μικρών πυρηνικών αντιδραστήρων, προχωράει η εταιρεία Red Apple Group, ιδιοκτησίας του Ελληνοαμερικανού μεγιστάνα, Τζον Κατσιματίδη (John Catsimatidis).

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Πρακτορικά

Με την παρέλαση της Νέας Υόρκης την Κυριακή 14 Απριλίου, έκλεισε κι ο φετινός κύκλος των παρελάσεων για τη μεγάλη και τρανή ημέρα της κήρυξης της Επανάστασης του 1821 για τη λευτεριά της Ελλάδας από τους Τούρκους.

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

ΒΙΝΤΕΟ