xΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ο Μητροπολίτης Βοστώνης Μεθόδιος στον «Ε.Κ.» για την περιπέτειά του με τον κορωνοϊό

ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο Μητροπολίτης Βοστώνης Μεθόδιος ήταν πρόσφατα σε δεκαήμερη απομόνωση στην οικία του λόγω μόλυνσής του από τον κορωνοϊό, αν και είχε κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου. Υπενθυμίζεται πως ήταν ένας από τους τρεις ιεράρχες, που προσβλήθηκαν από τον κορωνοϊό. Οι έτεροι δύο ήταν ο Αρχιεπίσκοπος πρώην Αμερικής Δημήτριος και ο Μητροπολίτης Ντένβερ Ησαϊας, όπως είχε γράψει ο «Ε.Κ.». Και οι τρεις αποθεραπεύθηκαν πλήρως και επανήλθαν οι μεν Μητροπολίτες Μεθόδιος και Ησαΐας στα εκκλησιαστικά τους καθήκοντα, ο δε Αρχιεπίσκοπος πρώην Αμερικής Δημήτριος στον εφησυχασμό και μελέτη του.

Ο Μητροπολίτης Μεθόδιος μίλησε στον «Εθνικό Κήρυκα» για την αναπάντεχη περιπέτειά του με τον κορωνοϊό. Ξεκινώντας με την ερώτηση πώς αισθάνεται έπειτα από τη μόλυνση με τον κορωνοϊό, είπε πως «δόξα τω Θεώ κάθε μέρα που περνά αισθάνομαι καλύτερα». Συμπλήρωσε «δόξα τω Θεώ που είχα κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου Moderna. Είχα προγραμματίσει να κάνω και την τρίτη, το λεγόμενο μπούστερ (booster), έπειτα από την επιστροφή μου από τη Νέα Υόρκη, αλλά νόησα πριν μπορέσω να κλείσω τη συνάντηση για τον εμβολιασμό».

Στην ερώτηση πού νομίζει ότι κόλλησε, ο Μητροπολίτης Μεθόδιος απάντησε πως «πιστεύω πως ήμουν ένας από αρκετούς ανθρώπους που κόλλησε στη Νέα Υόρκη στις διάφορες εκδηλώσεις των Αρχόντων και στο πρόγραμμα του Αγίου Νικολάου».

Ο Μητροπολίτης Μεθόδιος στον Καθεδρικό Ναό Αγ. Ιωάννη της Μητρόπολης Νεαπόλεως. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ

Όταν του ζητήσαμε να περιγράψει πώς ήταν τα συμπτώματα, τι θεραπευτική αγωγή ακολούθησε, πώς ήταν αυτή η εμπειρία, είπε πως «τα συμπτώματα που είχα ήταν τα συνηθισμένα όπως υπερβολική κόπωση, απώλεια της γεύσης και της όσφρησης, βήχα και συνάχι» και συμπλήρωσε πως «άρχισα να αισθάνομαι αρκετά καλύτερα όταν πήρα τη θεραπεία των αντισωμάτων στην οικία μου».

Οταν τον ρωτήσαμε «αν θα είχατε μερικές συμβουλές να δίνατε στους ιερείς και στο πλήρωμα της Μητρόπολης Βοστώνης γενικώς, ποίες θα ήταν αυτές;» απάντησε πως «θα συνιστούσα μετ’ επιτάσεως σε όλους τους ιερείς και λαϊκούς να ακολουθούνε τις συμβουλές των γιατρών τους για την καταπολέμηση αυτού του θανατηφόρου ιού».

Αναφορικά αν υπάρχουν στη Μητρόπολη Βοστώνης ιερείς οι οποίοι αρνούνται να εμβολιασθούν, «από όσο γνωρίζω ουδείς ιερεύς έχει αρνηθεί να εμβολιασθεί».

Στην ερώτηση αν «χάσαμε» κάποιους ιερείς πριν κυκλοφορήσουν τα εμβόλια και πόσους, είπε ότι «δυστυχώς στην αρχή της πανδημίας δύο κληρικοί μας απεβίωσαν οι οποίοι υπέφεραν για πολύ καιρό από άλλες ασθένειες. Επίσης, θρηνήσαμε για τους θανάτους αρκετών πιστών λαϊκών οι οποίοι απεβίωσαν κατά τα δύο τελευταία έτη, θύματα της πανδημίας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποίησε το απογευματινό Ελληνικό Απογευματινό Σχολείο της κοινότητας του Αγίου Νεκταρίου Ρόσλιντέϊλ στην Εκθεση για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, η οποία εξακολουθεί να φιλοξενείται στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο της Θεολογικής Σχολής.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αμερική

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ενα από τα πιο ιστορικά ελληνοαμερικανικά εστιατόρια της Νέας Υόρκης κατεβάζει ρολά, μετά από 25 χρόνια λειτουργίας.

Αμερική

ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο πρωτοπρεσβύτερος Αλέξανδρος Καρλούτσος με επιστολή την οποία έστειλε σε γνωστούς, φίλους και συνεργάτες του, ευχαριστεί για τη συνεργασία και συμπαράστασή τους κατά τα 51 έτη της διακονίας του στην Εκκλησία και συνάμα τους πληροφορεί πως απέρχεται από τη θέση του στην Αρχιεπισκοπή.

Αμερική

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Εν μέσω μεγάλης έντασης και αντιπαραθέσεων, οι οποίες όμως δεν υπερέβησαν τα όρια της λεκτικής διαμάχης, πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, που συγκάλεσε η Διοικούσα Επιτροπή των πρώην προέδρων, που διατηρεί τον έλεγχο του Σταθακείου Πολιτιστικού Κέντρου.

ΒΙΝΤΕΟ

Πάπας Φραγκίσκος στη Λέσβο: Το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα είναι πρόβλημα του Κόσμου

ΜΥΤΙΛΗΝΗ. Υπενθυμίζοντας τα λόγια του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.

Φωταγωγήθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στη Νέα Υόρκη (Βίντεο & Φωτογραφίες)

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Πλήθη κόσμου επέστρεψαν στο κέντρο του Μανχάταν, στη Νέα Υόρκη, αργά χθες για την 89η ετήσια εκδήλωση για τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου του Rockfeller Center, ανοίγοντας επίσημα την εορταστική περίοδο.