x

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ο Μητροπολίτης Βοστώνης Μεθόδιος στον «Ε.Κ.» για την περιπέτειά του με τον κορωνοϊό

ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο Μητροπολίτης Βοστώνης Μεθόδιος ήταν πρόσφατα σε δεκαήμερη απομόνωση στην οικία του λόγω μόλυνσής του από τον κορωνοϊό, αν και είχε κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου. Υπενθυμίζεται πως ήταν ένας από τους τρεις ιεράρχες, που προσβλήθηκαν από τον κορωνοϊό. Οι έτεροι δύο ήταν ο Αρχιεπίσκοπος πρώην Αμερικής Δημήτριος και ο Μητροπολίτης Ντένβερ Ησαϊας, όπως είχε γράψει ο «Ε.Κ.». Και οι τρεις αποθεραπεύθηκαν πλήρως και επανήλθαν οι μεν Μητροπολίτες Μεθόδιος και Ησαΐας στα εκκλησιαστικά τους καθήκοντα, ο δε Αρχιεπίσκοπος πρώην Αμερικής Δημήτριος στον εφησυχασμό και μελέτη του.

Ο Μητροπολίτης Μεθόδιος μίλησε στον «Εθνικό Κήρυκα» για την αναπάντεχη περιπέτειά του με τον κορωνοϊό. Ξεκινώντας με την ερώτηση πώς αισθάνεται έπειτα από τη μόλυνση με τον κορωνοϊό, είπε πως «δόξα τω Θεώ κάθε μέρα που περνά αισθάνομαι καλύτερα». Συμπλήρωσε «δόξα τω Θεώ που είχα κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου Moderna. Είχα προγραμματίσει να κάνω και την τρίτη, το λεγόμενο μπούστερ (booster), έπειτα από την επιστροφή μου από τη Νέα Υόρκη, αλλά νόησα πριν μπορέσω να κλείσω τη συνάντηση για τον εμβολιασμό».

Στην ερώτηση πού νομίζει ότι κόλλησε, ο Μητροπολίτης Μεθόδιος απάντησε πως «πιστεύω πως ήμουν ένας από αρκετούς ανθρώπους που κόλλησε στη Νέα Υόρκη στις διάφορες εκδηλώσεις των Αρχόντων και στο πρόγραμμα του Αγίου Νικολάου».

Ο Μητροπολίτης Μεθόδιος στον Καθεδρικό Ναό Αγ. Ιωάννη της Μητρόπολης Νεαπόλεως. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ

Όταν του ζητήσαμε να περιγράψει πώς ήταν τα συμπτώματα, τι θεραπευτική αγωγή ακολούθησε, πώς ήταν αυτή η εμπειρία, είπε πως «τα συμπτώματα που είχα ήταν τα συνηθισμένα όπως υπερβολική κόπωση, απώλεια της γεύσης και της όσφρησης, βήχα και συνάχι» και συμπλήρωσε πως «άρχισα να αισθάνομαι αρκετά καλύτερα όταν πήρα τη θεραπεία των αντισωμάτων στην οικία μου».

Οταν τον ρωτήσαμε «αν θα είχατε μερικές συμβουλές να δίνατε στους ιερείς και στο πλήρωμα της Μητρόπολης Βοστώνης γενικώς, ποίες θα ήταν αυτές;» απάντησε πως «θα συνιστούσα μετ’ επιτάσεως σε όλους τους ιερείς και λαϊκούς να ακολουθούνε τις συμβουλές των γιατρών τους για την καταπολέμηση αυτού του θανατηφόρου ιού».

Αναφορικά αν υπάρχουν στη Μητρόπολη Βοστώνης ιερείς οι οποίοι αρνούνται να εμβολιασθούν, «από όσο γνωρίζω ουδείς ιερεύς έχει αρνηθεί να εμβολιασθεί».

Στην ερώτηση αν «χάσαμε» κάποιους ιερείς πριν κυκλοφορήσουν τα εμβόλια και πόσους, είπε ότι «δυστυχώς στην αρχή της πανδημίας δύο κληρικοί μας απεβίωσαν οι οποίοι υπέφεραν για πολύ καιρό από άλλες ασθένειες. Επίσης, θρηνήσαμε για τους θανάτους αρκετών πιστών λαϊκών οι οποίοι απεβίωσαν κατά τα δύο τελευταία έτη, θύματα της πανδημίας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκατοντάδες Ελληνορθόδοξοι πιστοί όλων των ηλικιών και γενεών είχαν πλημυρίσει κυριολεκτικά τον ναό του Αγίου Γεωργίου της ομώνυμης ιστορικής κοινότητας του Λιν Μασαχουσέτης, συμμετέχοντας στην τέλεση της τελευταίας Θείας Λειτουργίας του ιερατικού της προϊσταμένου και πνευματικού τους πατέρα, πρωτοπρεσβυτέρου Γεωργίου Τσουκαλά.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΒΙΝΤΕΟ

Ο τελευταίος των Liberty ταυτοποιήθηκε στον βυθό του Αιγαίου: Ποιος ήταν ο «Αφρικανός Μαρκήσιος» (Φωτο + Βίντεο)

ΑΘΗΝΑ. Φως σε ένα από τα πιο σημαντικά ναυάγια που «φιλοξενούνται» στον βυθό του Αιγαίου έριξε η έρευνα, καθώς ταυτοποιήθηκε ο «Αφρικανός Μαρκήσιος» (AFRICAN MARQUIS), ένα εξαιρετικά σπάνιο «καναδέζικο liberty», που κείτεται στα νερά της βραχονησίδας Πλάτη, στα νοτιοδυτικά Δωδεκάνησα, από το 1958.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας