x

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ο Μητροπολίτης Βοστώνης Μεθόδιος στον «Ε.Κ.» για την περιπέτειά του με τον κορωνοϊό

ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο Μητροπολίτης Βοστώνης Μεθόδιος ήταν πρόσφατα σε δεκαήμερη απομόνωση στην οικία του λόγω μόλυνσής του από τον κορωνοϊό, αν και είχε κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου. Υπενθυμίζεται πως ήταν ένας από τους τρεις ιεράρχες, που προσβλήθηκαν από τον κορωνοϊό. Οι έτεροι δύο ήταν ο Αρχιεπίσκοπος πρώην Αμερικής Δημήτριος και ο Μητροπολίτης Ντένβερ Ησαϊας, όπως είχε γράψει ο «Ε.Κ.». Και οι τρεις αποθεραπεύθηκαν πλήρως και επανήλθαν οι μεν Μητροπολίτες Μεθόδιος και Ησαΐας στα εκκλησιαστικά τους καθήκοντα, ο δε Αρχιεπίσκοπος πρώην Αμερικής Δημήτριος στον εφησυχασμό και μελέτη του.

Ο Μητροπολίτης Μεθόδιος μίλησε στον «Εθνικό Κήρυκα» για την αναπάντεχη περιπέτειά του με τον κορωνοϊό. Ξεκινώντας με την ερώτηση πώς αισθάνεται έπειτα από τη μόλυνση με τον κορωνοϊό, είπε πως «δόξα τω Θεώ κάθε μέρα που περνά αισθάνομαι καλύτερα». Συμπλήρωσε «δόξα τω Θεώ που είχα κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου Moderna. Είχα προγραμματίσει να κάνω και την τρίτη, το λεγόμενο μπούστερ (booster), έπειτα από την επιστροφή μου από τη Νέα Υόρκη, αλλά νόησα πριν μπορέσω να κλείσω τη συνάντηση για τον εμβολιασμό».

Στην ερώτηση πού νομίζει ότι κόλλησε, ο Μητροπολίτης Μεθόδιος απάντησε πως «πιστεύω πως ήμουν ένας από αρκετούς ανθρώπους που κόλλησε στη Νέα Υόρκη στις διάφορες εκδηλώσεις των Αρχόντων και στο πρόγραμμα του Αγίου Νικολάου».

Ο Μητροπολίτης Μεθόδιος στον Καθεδρικό Ναό Αγ. Ιωάννη της Μητρόπολης Νεαπόλεως. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ

Όταν του ζητήσαμε να περιγράψει πώς ήταν τα συμπτώματα, τι θεραπευτική αγωγή ακολούθησε, πώς ήταν αυτή η εμπειρία, είπε πως «τα συμπτώματα που είχα ήταν τα συνηθισμένα όπως υπερβολική κόπωση, απώλεια της γεύσης και της όσφρησης, βήχα και συνάχι» και συμπλήρωσε πως «άρχισα να αισθάνομαι αρκετά καλύτερα όταν πήρα τη θεραπεία των αντισωμάτων στην οικία μου».

Οταν τον ρωτήσαμε «αν θα είχατε μερικές συμβουλές να δίνατε στους ιερείς και στο πλήρωμα της Μητρόπολης Βοστώνης γενικώς, ποίες θα ήταν αυτές;» απάντησε πως «θα συνιστούσα μετ’ επιτάσεως σε όλους τους ιερείς και λαϊκούς να ακολουθούνε τις συμβουλές των γιατρών τους για την καταπολέμηση αυτού του θανατηφόρου ιού».

Αναφορικά αν υπάρχουν στη Μητρόπολη Βοστώνης ιερείς οι οποίοι αρνούνται να εμβολιασθούν, «από όσο γνωρίζω ουδείς ιερεύς έχει αρνηθεί να εμβολιασθεί».

Στην ερώτηση αν «χάσαμε» κάποιους ιερείς πριν κυκλοφορήσουν τα εμβόλια και πόσους, είπε ότι «δυστυχώς στην αρχή της πανδημίας δύο κληρικοί μας απεβίωσαν οι οποίοι υπέφεραν για πολύ καιρό από άλλες ασθένειες. Επίσης, θρηνήσαμε για τους θανάτους αρκετών πιστών λαϊκών οι οποίοι απεβίωσαν κατά τα δύο τελευταία έτη, θύματα της πανδημίας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ. Ευχές για την παγκόσμια ειρήνη και ιδιαιτέρως για την ειρήνη στην Ουκρανία απηύθυνε ο Οικουμενικός Πατριάρχης, μετά το πέρας της θείας λειτουργίας, στην οποία χοροστάτησε, στο παρεκκλήσι της Παναγίας της Πορταΐτισσας, στη Μονή Ιβήρων, στο Άγιο Όρος, όπου βρίσκεται για επίσκεψη.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία δημιούργησε άλλο ένα θέμα διχασμού της ελληνικής κοινής γνώμης, κοντά στα τόσα που είχαν δημιουργηθεί τα προηγούμενα χρόνια (οικονομική κρίση, πανδημία, εμβόλια).

ΒΙΝΤΕΟ

Τα Γεγονότα της Εβδομάδας από τον «Ε.Κ» με την Αννα Σαρηγιάννη

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η δημοσιογράφος Αννα Σαρηγιάννη στο ειδικό εβδομαδιαίο βιντεομαγκαζίνο, στο οποίο παρουσιάζονται οι σημαντικότερες ειδήσεις της Εβδομάδας όπως τις κατέγραψε ο «Εθνικός Κήρυκας» μέσα από την έντυπη αλλά και την ηλεκτρονική έκδοσή του και την επεξεργάστηκε η συντακτική του ομάδα.

Δύο διασωληνωμένοι από τη φωτιά στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε πριν τις 3 το μεσημέρι στο κτίριο όπου στεγάζεται το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, επί της οδού Αριστοτέλους 27 στο κέντρο της πόλης.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας