x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

 

ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο νέος χρόνος 2024

Ο νέος χρόνος που μας βρήκε ας είναι  σύμφωνος με την κάθε επιθυμία του καθενός από εμάς.

Ας μην μεμψιμοιρούμε και ας ευχόμαστε για το καλύτερο. Ωστόσο, ας ομολογήσουμε ότι δεν είναι και ο πλέον ελπιδοφόρος.

Παρόλες τις ευχές, τις ελπίδες και τα ξορκίσματα, η νέα χρονιά καλωσορίστηκε με δύο συνεχιζόμενους πολέμους, με απειλές για διεύρυνση  επιθέσεων στη Μέση Ανατολή αλλά και προειδοποιήσεις για πυρηνικά χτυπήματα, από ένα κράτος που αναδεικνύεται τελικά σε άξονα του κακού, όπως κάποτε το είχε ονομάσει ο Τζορτζ Μπους μαζί με τη Βόρεια Κορέα.

Κι αν η Βόρεια Κορέα είναι απομονωμένη, με τις απειλές της να πέφτουν στον Ειρηνικό σε κάθε δοκιμή με τους πυραύλους της, δεν είναι το ίδιο με το Ιράν που όχι μόνο δεν είναι απομονωμένο αλλά διεισδύει υπερβολικά σε όλη την Ασία και κυρίως τη Μέση Ανατολή.

Από τη Χεζμπολάχ στο Λίβανο, τη Χαμάς στην Παλαιστίνη, τους Ιρακινούς Φενταγίν και τους Χούθι της Υεμένης.

Οποια αμμώδη πέτρα κι αν σηκώσεις το Ιράν θα είναι από κάτω με εξελιγμένο οπλισμό.

Και τώρα αντιδρώντας στη Δύση επιταχύνει την παραγωγή εμπλουτισμένου ουρανίου σε υψηλό βαθμό σύμφωνα με έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) που δόθηκε στη δημοσιότητα πριν μία εβδομάδα ακριβώς.

Το Ιράν επομένως νοιώθει αρκετά δυνατό να απειλεί τη Δύση.

Η Δύση έχει κάνει πολλά λάθη στρατηγικής στην εξωτερική πολιτική. Καμία αντίρρηση. Και οι ΗΠΑ βεβαίως.

Οσο για την Ευρώπη; Δεν έχει λόγο, γιατί δεν έχει ηγεσίες ικανές να αναμετρηθούν με τα γεωστρατηγικά προβλήματα της εποχής.

Τώρα μάλιστα που το Ισραήλ δείχνει να χάνει την αίγλη του ανίκητου στην περιοχή, πολύ γρήγορα το Ιράν θα αποκαλυφθεί σε μέγιστο πρόβλημα. Το ιρανικό ιερατείο είναι φανατικό και δεν αστειεύεται. Γι’ αυτό και η Δύση οφείλει να είναι ενωμένη. Επειδή θα έχει απέναντί της και τη Ρωσία και την Κίνα.

Τα λάθη πάντα δημιουργούν συνέπειες.

Αλλά και εκτός της Μέσης Ανατολής, η Ανθρωπότητα παρουσιάζει μεγάλα προβλήματα. Ανοδος λαϊκισμού και ακροδεξιάς, οπισθοδρόμηση δημοκρατικών κατακτήσεων, ακρίβεια τροφίμων, και ένα περιβάλλον που έχει αποφασίσει να εκδικηθεί μετά από δεκαετίες κακοποίησής του από τον άνθρωπο.

Κατά τα άλλα ας ευχηθούμε Καλή Χρονιά έχοντας ανασυνταχθεί και συλλογιστεί τι κάνει ο άνθρωπος λάθος εδώ και χιλιετίες και δεν συμβαδίζει με τον πολιτισμό και τις επιστήμες του.

Και εμείς ως Ελληνες και Αμερικανοί, ευλογημένοι με δύο πατρίδες ας είμαστε ενωμένοι.

Καλή Χρονιά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα δημοσιεύματα, τα κάθε είδους δημοσιεύματα, σε μεγάλες εφημερίδες των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά και της Ευρώπης, έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ