x
 

Αμερική

Ο «νόμος της Τζένιφερ», εκδήλωση προς τιμήν της Ντούλου

ΝΤΑΡΙΕΝ, ΚΟΝΕΚΤΙΚΑΤ – Εκδήλωση στο Ντάριεν με αφορμή την ενδοοικογενειακή βία στο Κονέκτικατ πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 17 Νοεμβρίου.

Ο τίτλος της εκδήλωσης «Jennifer’s Law», επιλέχθηκε για να τιμήσει τη μνήμη δύο γυναικών. Της Τζένιφερ Ντούλου που εξαφανίστηκε τον Μάιο του 2019 μετά από καβγά με τον σύζυγό της, Φώτη Ντούλο, αλλά και της Τζένιφερ Μανάνο που σκότωσε το 2007 ο σύζυγός της.

Το Κονέκτικατ πέρασε το καλοκαίρι μια νομοθεσία ορόσημο που καθιστά την ενδοοικογενειακή κακοποίηση παράγοντα σε υποθέσεις οικογενειακών δικαστηρίων.

Είναι μια μορφή κακομεταχείρισης που δεν χρειάζεται να είναι σωματική. Μπορεί να περιλαμβάνει απειλές, εκφοβισμό, οικονομική κακοποίηση, σεξουαλικές πράξεις και καταδίωξη.

Το Strong Savvy Women προσκάλεσε όλες τις γυναίκες -ανύπαντρες και παντρεμένες- στο «Jennifers’ Law: What Every Woman Needs to Know» στον χώρο εργασίας Hayvn στο Ντάριεν με επίκεντρο τις γυναίκες. Η εκδήλωση έχει σχεδιαστεί για να εκπαιδεύσει όλους τους συμμετέχοντες σχετικά με το πώς προέκυψε η πράξη, τι να αναζητήσουν και τι να κάνουν γι’ αυτό.

Ο Φώτης Ντούλος. (Tyler Sizemore/Hearst Connecticut Media via AP)
Ο Φώτης Ντούλος. (Tyler Sizemore/Hearst Connecticut Media via AP)

Ομιλητές ήταν βασικοί ακτιβιστές που βοήθησαν στην άσκηση πίεσης και στη δημιουργία αυτού του νόμου, συμπεριλαμβανομένης της Betsy Keller από το Connecticut Protective Moms, της Christine Cocchiola που είναι Υπασπιστής του Καταναγκαστικού Ελέγχου και ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και ένας δικηγόρος που εξήγησε πώς πρέπει να χρησιμοποιείται ο νόμος στο νομικό σύστημα.

Το Strong Savvy Women είναι μια ομάδα ενδυνάμωσης για γυναίκες που είναι ανύπαντρες, χωρισμένες, χήρες ή βρίσκονται σε μεταβατικό στάδιο. Ιδρύθηκε από την Amy Polacko του Ridgefield, η οποία είναι προπονήτρια για γυναίκες κατά τη διάρκεια/μετά το διαζύγιο ή μια τοξική σχέση. Η επιχείρησή της ονομάζεται Freedom Warrior.

Το «Jennifer’s Law», πήρε το όνομά του για δύο γυναίκες – την Τζένιφερ Ντούλου που χάθηκε από το σπίτι της στο Νιου Κάαν το 2019 κατά τη διάρκεια ενός αμφιλεγόμενου διαζυγίου και την Τζένιφερ Μανάνο που πυροβολήθηκε από τον σύζυγό της στο Τέριβιλ το 2007.

Στις 5 Ιουνίου, το κανάλι «Lifetime» μετέδωσε τη δική του δραματοποιημένη λήψη, που ονομάζεται «Gone Mom: The Disappearance of Jennifer Dulos», με την ηθοποιό Annabeth Gish στον ομώνυμο ρόλο.

Ενώ οι περισσότερες δουλειές σε αυτό το είδος τείνουν να υιοθετούν έναν πιο εντυπωσιακό τόνο, η ομάδα των γυναικών πίσω από το Gone Mom φρόντισε να αποφύγει αυτή την προσέγγιση. «Θέλαμε αυτό να γίνει μέσα από έναν γυναικείο φακό με αυτή την ευαισθησία και να μην εκμεταλλευτούμε τη δραματική ιστορία της», δήλωσε η Gish. «Η πρόθεσή μου ήταν να τιμήσω την Τζένιφερ. Είναι λεπτό το ζήτημα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΒΟΣΤΩΝΗ. Πλήθη ομογενών, αλλά και Αμερικανών συμπολιτών μας συνέρρευσαν στο ετήσιο ελληνικό φεστιβάλ της κοινότητας του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην πόλη Γούμπερν της Μασαχουσέτης.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ