x
 

Εκκλησία

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Παγκόσμια Διάσκεψη Θρησκευτικών Ηγετών για την κλιματική αλλαγή

09 Νοεμβρίου 2023

ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ. Την ανάγκη δημιουργίας ενός σταθερού μηχανισμού μεταξύ εκπροσώπων των θρησκειών, της επιστήμης και της κοινωνίας, με στόχο τον συμπροβληματισμό και την ανάληψη κοινής δράσης στους αλληλένδετους τομείς της δικαιοσύνης, της αειφορίας/βιωσιμότητας και της ανάπτυξης, τόνισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, στην ομιλία του, στην Παγκόσμια Διάσκεψη Θρησκευτικών Ηγετών, που πραγματοποιήθηκε στο Αμπου Ντάμπι, εν όψει της Διεθνούς Συνάντησης COP28 για την κλιματική αλλαγή που πρόκειται να συνέλθει στο Ντουμπάι στις αρχές Δεκεμβρίου.

Οπως είπε, μιλώντας στην αγγλική γλώσσα, μέσω του μηχανισμού αυτού είναι δυνατό οι ισχυρές προθέσεις να μετατραπούν σε ουσιαστικές ενέργειες, και υπογράμμισε τη σημασία της συνεργασίας στην κατεύθυνση εξεύρεσης λύσεων που θα αποκαταστήσουν την ισορροπία της φύσεως, «προκειμένου να οικοδομήσουμε μια κοινωνία που θα ανθίζει σε αρμονία με τη Γη που μας συντηρεί όλους».

Μετά το τέλος της ομιλίας του Παναγιωτάτου, ο υπουργός Ανεκτικότητας και Συνυπάρξεως των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Σεΐχης Nahan Bin Mubarak Al Nahyan τον συνεχάρη θερμώς και εγκαρδίως, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν, μεταξύ άλλων, ο εκπρόσωπος του Πάπα της Ρώμης καρδινάλιος Pietro Parolin, καθώς και ο εκπρόσωπος του Μεγάλου Ιμάμη του Αλ Αζχάρ, Σοφολ. καθηγητής Mohamed Al-Duweini.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Mohamed bin Zayed Al Nahyan στο Παλάτι Al Bahar στην πρωτεύουσα Abu Dhabi.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ/ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, σε ειδική υπαίθρια τελετή υπεγράφη από τους Θρησκευτικούς Ηγέτες Κοινή Δήλωση υπέρ της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, η οποία επιδόθηκε στον υπουργό Βιομηχανίας και Ανεπτυγμένης Τεχνολογίας των Εμιράτων Dr. Sultan Al Jaber, πρόεδρο της επικείμενης Συνάντησης COP28, προκειμένου να την παρουσιάσει τον Δεκέμβριο στους πολιτικούς ηγέτες των συμμετεχόντων κρατών.

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, μαζί με μικρή ομάδα άλλων θρησκευτικών ηγετών, έγινε δεκτός σε εγκάρδια ατμόσφαιρα από τον πρόεδρο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Mohamed bin Zayed Al Nahyan στο Παλάτι Al Bahar στην πρωτεύουσα Αμπου Ντάμπι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο νεοϊδρυθείς Σύλλογος Ιεροψαλτών Νέας Υόρκης, «Ρωμανός ο Μελωδός», θα δώσει την πρώτη του συναυλία την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023, στις 6:00 μ.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ