x
 

Επιστήμη

O πατέρας του εξορθολογισμού – O πατέρας του βιομηχανικού σχεδιασμού

Ο Ρέμον Λέβι (Raymond Loewy) γεννήθηκε στο Παρίσι το 1893, γιος του Μαξιμίλιαν Λέβι (Maximilian Loewy), ενός Εβραίου δημοσιογράφου από την Αυστρία, και μιας Γαλλίδας μητέρας, της Μαρί Λαμπάλμ (Marie Labalme). Διακρίθηκε από νωρίς με τον σχεδιασμό ενός επιτυχημένου μοντέλου αεροσκάφους, το οποίο κέρδισε το Κύπελλο Gordon Bennett για μοντέλα αεροπλάνων το 1908.

Αποφοίτησε το 1910 από το Πανεπιστήμιο του Παρισιού. Συνέχισε τις σπουδές του στην ανώτερη μηχανική στην Ecole Duvignau de Lanneau στο Παρίσι, αλλά διέκοψε νωρίς τις σπουδές του για να υπηρετήσει στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αποφοιτώντας τελικά μετά τον πόλεμο το 1918.

Ο Λέβι υπηρέτησε στο γαλλικό στρατό κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου (1914-1918), φτάνοντας στο βαθμό του λοχαγού. Τραυματίστηκε στη μάχη και έλαβε το παράσημο Croix de guerre.

Μετά τον πόλεμο μετακόμισε στη Νέα Υόρκη, όπου έφτασε τον Σεπτέμβριο του 1919 και βρήκε δουλειά ως σχεδιαστής βιτρινών για πολυκαταστήματα, συμπεριλαμβανομένων των Macy’s, Wanamaker’s και Saks, ενώ παράλληλα εργάστηκε ως εικονογράφος μόδας για τη «Vogue» και το «Harper’s Bazaar». Το 1929, έλαβε την πρώτη του παραγγελία βιομηχανικού σχεδιασμού για να συγχρονίσει την εμφάνιση ενός μηχανήματος αντιγραφής της Gestetner. Ακολούθησαν και άλλες παραγγελίες, μεταξύ των οποίων εργασίες για την Westinghouse, την Hupp Motor Company (το styling του Hupmobile) και το styling του ψυγείου Coldspot για την Sears-Roebuck. Αυτό το προϊόν ήταν που εδραίωσε τη φήμη του ως βιομηχανικού σχεδιαστή. Στα μέσα της δεκαετίας του 1930 άνοιξε γραφείο στο Λονδίνο.

Το χαρακτηριστικό εξορθολογισμένο στυλ του Λέβι εμφανίστηκε τελικά σε μια μεγάλη ποικιλία βιομηχανικών και καταναλωτικών προϊόντων, που κυμαίνονται από σιδηροδρομικές ατμομηχανές έως ψυγεία, ξύστρες μολυβιών, πιάτα και εταιρικά λογότυπα. Εγινε πολίτης των ΗΠΑ το 1938 και παντρεύτηκε τη Βιόλα Ερικσον (Viola Erickson) δέκα χρόνια αργότερα. Το βιβλίο «Never Leave Well Enough Alone», με την αυτοβιογραφία του Λέβι, εμφανίστηκε το 1951. Στις αρχές της δεκαετίας του 1960, ο Λέβι προσλήφθηκε από τον Λευκό Οίκο υπό την προεδρία Κένεντι. Μεταξύ των πολλών σχεδίασε επίσης ένα αναμνηστικό γραμματόσημο στη μνήμη του Τζον Φ. Κένεντι, το 1964. Ανάμεσα στα σχέδιά του ήταν τα λογότυπα της Shell, της Exxon, της TWA και της πρώην BP, το λεωφορείο Greyhound Scenicruiser, οι αυτόματοι πωλητές και ο επανασχεδιασμός των μπουκαλιών της Coca-Cola, το πακέτο Lucky Strike, τα ψυγεία Coldspot, τα Studebaker Avanti και Champion, καθώς και το χρώμα του «Air Force One». Τον προσέλαβε επίσης ο κατασκευαστής εξοπλισμού International Harvester για να αναθεωρήσει ολόκληρη τη σειρά προϊόντων του, ενώ η ομάδα του βοήθησε επίσης τον ανταγωνιστή Allis-Chalmers. Ανέλαβε πολλά σιδηροδρομικά σχέδια, συμπεριλαμβανομένων των ατμομηχανών GG1, S-1 και T1 του σιδηροδρόμου της Πενσυλβάνια, το χρωματικό σχέδιο και το μοτίβο Eagle για τα πρώτα streamliners του σιδηροδρόμου Missouri Pacific, καθώς και μια σειρά από λιγότερο γνωστά χρωματικά σχέδια και σχέδια εσωτερικών χώρων βαγονιών για άλλους σιδηροδρόμους. Η καριέρα του διήρκεσε επτά δεκαετίες.

Πιο αναλυτικά μερικά από τα σπουδαιότερα έργα του:

Pennsylvania Railroad

Το 1930 έκανε ολοκληρωμένες εργασίες σχεδιασμού για τον Σιδηρόδρομο της Πενσυλβάνια, παρέχοντας ένα Art Moderne σχέδιο για τη ναυαρχίδα της ηλεκτρικής ατμομηχανής του σιδηροδρόμου, την GG1. Σχεδίασε και άλλες επιβατικές μηχανές για την εταιρεία, συμπεριλαμβανομένου ενός εξορθολογισμένου περιβλήματος για την K4s Pacific #3768 για να μεταφέρει το πρόσφατα επανασχεδιασμένο Broadway Limited του 1938. Ακολούθησε ο σχεδιασμός της πειραματικής ατμομηχανής S1, καθώς και της κλάσης T1. Το 1940, σχεδίασε μια απλοποιημένη εκδοχή του βελτιωμένου καλύμματος για άλλες τέσσερις K4. Το 1942, σχεδίασε το streamlined shroud για την πειραματική διπλή μηχανή Q1, η οποία ήταν το τελευταίο του έργο streamlining ατμομηχανής της PRR.

Studebaker Corporation

Στις 22 Μαρτίου 1961, ο πατέρας του βιομηχανικού σχεδιασμού έκανε πολλά σκίτσα ενός φουτουριστικού σπορ αυτοκινήτου κατόπιν αιτήματος του Σέργουντ Χάρι Εγκμπερτ (Sherwood Egbert), του πρόσφατα διορισμένου προέδρου της  Studebaker Corporation. Ο Εγκμπερτ  ήλπιζε ότι ο Λέβι, ο οποίος είχε μια μακροχρόνια σχέση με την εταιρεία, θα μπορούσε να σχεδιάσει ένα νέο αυτοκίνητο αρκετά τολμηρό για να αιχμαλωτίσει τη δημοφιλή φαντασία και να ενισχύσει την μείωση της περιουσίας της εταιρείας. Ο Λέβι και η ομάδα σχεδιαστών του παρήγαγαν ένα πρωτότυπο αυτοκίνητο σε χρόνο ρεκόρ. Το Avanti, που ιταλικά σημαίνει «εμπρός», έκανε το ντεμπούτο του τον Απρίλιο του 1962 με διθυραμβικές κριτικές. Το αυτοκίνητο των τεσσάρων επιβατών ήταν πράγματι στραμμένο στο μέλλον, γιατί είχε ένα βελτιωμένο αμάξωμα από υαλοβάμβακα χωρίς σχεδόν χρώμιο και ήταν το πρώτο αμερικανικό αυτοκίνητο που ενσωμάτωσε σύστημα δισκόφρενου μαζί με άλλα χαρακτηριστικά ασφαλείας.

Ωστόσο, μια σειρά προβλημάτων σταμάτησε την παραγωγή του αυτοκινήτου και η Studebaker Corporation διέκοψε απότομα την κατασκευή της στις ΗΠΑ στα τέλη του 1963. Επιδιώκοντας να αναβιώσουν το δημοφιλές μοντέλο, το 1965 δύο υπάλληλοι της Studebaker απέκτησαν το εγκαταλειμμένο εργοστάσιο της εταιρείας στο South Bend, στην Ιντιάνα το ονόμασαν Avanti Motor Corporation και κατασκεύασαν το Avanti II στη δεκαετία του 1980. Ο Ρέμον Λέβι, σχεδίασε επίσης αυτοκίνητα για τα Hupmobile, Lincoln και Jaguar, μεταξύ πολλών άλλων έργων.

NASA

Ο Ρέμον Λέβι εργάστηκε για τη NASA από το 1967 έως το 1973 ως σύμβουλος και για το σχεδιασμό του διαστημικού σταθμού Skylab, ο οποίος εκτοξεύτηκε το 1973. Ενας από τους στόχους της NASA που τον προσέλαβε ήταν η βελτίωση της ψυχολογίας, της ασφάλειας και της άνεσης των επανδρωμένων διαστημοπλοίων. Λόγω του μακρόχρονου περιορισμού σε περιορισμένο εσωτερικό χώρο  με σχεδόν ανύπαρκτη μεταβλητότητα στο περιβάλλον, η άνεση και η ευεξία του πληρώματος μέσω της χρήσης της αισθητικής είχε μεγάλη σημασία. Ο Λέβι πρότεινε μια σειρά από βελτιώσεις στη διαρρύθμιση, όπως η εφαρμογή ενός θαλάμου, όπου το πλήρωμα μπορούσε να τρώει και να εργάζεται μαζί, το παράθυρο του θαλάμου, το τραπέζι φαγητού και ο χρωματικός σχεδιασμός, μεταξύ άλλων. Ενα βασικό χαρακτηριστικό του σχεδιασμού του Ρέμον Λέβι για τα διαμερίσματα ύπνου ήταν ότι η κάτοψη του καθενός από τα τρία ήταν διαφορετική, ώστε να δημιουργείται μια αίσθηση ατομικής ταυτότητας για κάθε διαμέρισμα. Τα στοιχεία των διαμερισμάτων του πληρώματος περιλάμβαναν συγκρατητήρες ύπνου, ντουλάπια αποθήκευσης, διαχωριστικά, φωτισμό, διαχωριστικό φωτός, κουρτίνες ιδιωτικές , καθρέφτες, θήκες για πετσέτες και ένα κουτί επικοινωνίας. Το τραπέζι σχεδιάστηκε από τον Λέβι προκειμένου να αποφευχθεί η δημιουργία ιεραρχικών θέσεων για τα μέλη του πληρώματος κατά τη διάρκεια μακρών αποστολών. Το φαγητό τρώγονταν με τη χρήση πιρουνιών, μαχαιριών και κουταλιών, τα οποία συγκρατούνταν στη θέση τους στο τραπέζι με μαγνήτες. Υγρά έπιναν από πλαστικά δοχεία που μπορούσαν να συμπιεστούν.

Ιδρυμα

Το 1992, η Βιόλα και ο Λόρενς Λέβι, με την υποστήριξη της British American Tobacco, ίδρυσαν το Ιδρυμα Ρέμον Λέβι στο Αμβούργο της Γερμανίας. Το ίδρυμα ιδρύθηκε για να διατηρήσει τη μνήμη του Ρέμον Λέβι και να προωθήσει τον κλάδο του βιομηχανικού σχεδιασμού. Ενα ετήσιο βραβείο ύψους 50.000 ευρώ απονέμεται σε διακεκριμένους σχεδιαστές, σε αναγνώριση των επιτευγμάτων της ζωής τους. Μεταξύ των αξιοσημείωτων δικαιούχων περιλαμβάνονται οι Karl Lagerfeld, Philippe Starck και Dieter Rams.

Φιλοσοφία σχεδιασμού

Το 1980, ο Λέβι συνταξιοδοτήθηκε σε ηλικία 87 ετών και επέστρεψε στη γενέτειρά του, τη Γαλλία. Πέθανε στην κατοικία του στο Μόντε Κάρλο στις 14 Ιουλίου του 1986 Ανατράφηκε ρωμαιοκαθολικός και θάφτηκε στο νεκροταφείο μιας καθολικής εκκλησίας στο Rochefort-en-Yvelines, ένα χωριό που βρίσκεται 40 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Παρισιού, όπου είχε ένα αγροτικό σπίτι με το όνομα La Cense.

Το 1998, η κόρη του Λέβι, Λόρενς, ίδρυσε το Loewy Design στην Ατλάντα της Τζόρτζια, για να διαχειριστεί τα συνεχή ενδιαφέροντα του πατέρα της στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το 2006, η γκαλερί Loewy άνοιξε στο Roanoke της Βιρτζίνια χάρη στις υποστηρικτικές προσπάθειες του Winston Link Museum, της τοπικής επιχειρηματικής κοινότητας και των φιλότεχνων επιχειρηματιών Laurence Loewy, David Hagerman και Ross Stansfield. Η κόρη του Λόρενς πέθανε από φυσικά αίτια στις 15 Οκτωβρίου 2008 και ο David Hagerman σύζυγος της Λόρενς, έγινε ο εκπρόσωπος του Estate of Raymond Loewy, το οποίο παραμένει αφοσιωμένο στην επαναφορά της σχεδιαστικής φιλοσοφίας του Loewy MAYA, ή «πιο προηγμένη, αλλά αποδεκτή», σε μια νέα γενιά, μέσω εκθέσεων σχεδιασμού, δημοσιεύσεων και ντοκιμαντέρ.

Πηγές: 1)https://en.wikipedia.org/ 2)https://www.loc.gov/item/tod

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Είναι λίγο μετά το ξημέρωμα και στην κορυφή του ηφαιστείου Mauna Kea στη Χαβάη, μέσα στο ηφαιστειογενές περιβάλλον με την οργασμικά πλούσια βλάστηση ξεπροβάλει η φιγούρα ενός νεαρού Έλληνα.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ