x

Υπόλοιπος Ελληνισμός

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος στην Κύπρο

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Στο πλαίσιο της επίσημης επισκέψεώς του στην Κύπρο, ο Μακαριότατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος Β’, είχε εγκάρδια συνάντηση με τον Διευθυντή του Ιδρύματος «Αναστάσιος Γ. Λεβέντης», κ. Χαράλαμπο Μπακιρτζή, ο οποίος τον ενημέρωσε για την πρόσφατη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος, σύμφωνα με την οποία το προαναφερθέν Ιδρυμα θα αναλάβει τη συντήρηση μιας ακόμη σειράς χειρογράφων της Πατριαρχικής Βιβλιοθήκης. Τοιουτοτρόπως συνεχίζεται η άριστη συνεργασία του με το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και την Αλεξανδρινή Βιβλιοθήκη, η οποία ξεκίνησε προ ετών με σκοπό την συντήρηση και την ανάδειξη των ιστορικών αυτών θησαυρών που κοσμούν τη Βιβλιοθήκη του Παλαιφάτου Πατριαρχείου.

Στη συνάντηση, το παρών έδωσε και ο κ. Νικόλαος Μπακιρτζής, ο οποίος ενημέρωσε τον Μακαριότατο για την έναρξη της Συνεργασίας του ΤΕΠΑΚ με το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας με σκοπό την συντήρηση των παλαιτύπων της Πατριαρχικής Βιβλιοθήκης.

Ακολούθως, ο Πατριάρχης, μετέβη στην Ιερά Αρχιεπισκοπής Κύπρου, συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Κυρήνης κ. Αθανάσιο και τον Επίσκοπο Νιτρίας κ. Νικόδημο, Πατριαρχικό Εξαρχο εν Κύπρω, όπου έτυχαν θερμής υποδοχής από τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κ. Χρυσόστομο τον Β’.

Από την συνάντηση του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεοδώρου με τον Διευθυντή Διοίκησης και Οικονομικών, Δρ. Χριστόφορο Χαραλάμπους του πανεπιστημίου Frederick της Κύπρου. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Οι δύο Προκαθήμενοι συζήτησαν για την επικρατούσα εκκλησιαστική κατάσταση στην Αφρικανική Ήπειρο, τις δυσκολίες, τα μελλοντικά έργα, τις δυσχέρειες του ευαγγελικού έργου της Ιεραποστολής και άλλα επίκαιρα εκκλησιαστικά θέματα. Ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος τόνισε στον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο, την στήριξή του στο Ιεραποστολικό έργο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας ως και στο έργο της εν Κύπρω Εξαρχίας του Θρόνου. Από την πλευρά του, ο Πατριάρχης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς την Εκκλησία της Κύπρου και τον Σεπτό Προκαθήμενό της για την στήριξη και την υψίστης σημασίας συμβολή του στην προσπάθεια ευαγγελισμού των αφρικανικών πληθυσμών.

Τέλος, ο Μακαριότατος επισκέφθηκε το Πανεπιστήμιο Frederic, όπου είχε συνάντηση με τον Διευθυντή Διοίκησης και Οικονομικών, Δρ. Χριστόφορο Χαραλάμπους. Ο κ. Χαραλάμπους ενημέρωσε λεπτομερώς το Πατριάρχη για τα προγράμματα εκπαίδευσης ως επίσης και τη δυνατότητα συνεργασίας μεταξύ της Αλεξανδρινής Εκκλησίας και του ως άνω Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της Κύπρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΒΙΝΤΕΟ

Κυριάκος: Δεν γνώριζα και δεν θα το επέτρεπα – «Νόμιμη αλλά πολιτικά λάθος η παρακολούθηση»

ΑΘΗΝΑ. «Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών υποτίμησε την πολιτική διάσταση της συγκεκριμένης υπόθεσης» τόνισε, μεταξύ άλλων, χθες σε τηλεοπτική του δήλωση ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην υπόθεση της παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη, επισημαίνοντας ότι «αυτό που έγινε ήταν λάθος, δεν το γνώριζα και δεν θα το επέτρεπα».

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας