x

ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο Πέτρος θα είναι πάντα στις καρδιές μας

Αγαπητέ κύριε Διευθυντά,

Ο θάνατος ενός Μεγάλου αφήνει ένα επικίνδυνο κενό.

Κανείς «δεν μπορεί να αμφισβητήσει, ότι ο Πέτρος Γαλάτουλας άφησε τα αποτυπώματά του και έβαλε το πετραδάκι του στο ομογενειακό οικοδόμημα…».

Με αυτά τα λόγια ανήγγειλε στον Ελληνισμό, στην Ομογένεια, και αποχαιρέτησε τον Πέτρο Γαλάτουλα ο σύμβουλος έκδοσης του «Ε.Κ.» Α. Η. Διαματάρης με όμορφα λόγια απλά, αλλά πονεμένα.

Η γραφίδα του πάντα γλαφυρή, σκιαγραφεί την αλήθεια!

Υστερα από αυτό, το στερνό αντίο, δεν θα μπορούσα να μείνω αδιάφορος! Τολμώ λοιπόν να ακολουθήσω το δικό του παράδειγμα! Δεν ξέρω αν θα καταφέρω… να του στείλω και το δικό μου χαιρετισμό!

«Δόξα τω Θεώ, πάντων ένεκεν».

Πέτρο, Αδερφέ, η φτωχή μου λαλιά δεν έχει τη δύναμη να σε προλάβει να μπορέσεις να την ακούσεις, γιατί έχεις φτάσει στις ανοιχτές Πύλες του Παραδείσου.

Εκεί έχεις συναντήσει τους αγαπημένους σου νεκρούς. Θα κουβεντιάζεις και θα διηγείσαι για τη ζωή σου και τα παράπονά σου.

Είχες γυμνάσει την ψυχή σου να μη βασανίζεσαι για τα εγκόσμια, να μην υποφέρεις, όταν βλέπεις το κακό, να αδιαφορείς για όσους σε αδικούν.

Ποτέ άλλοτε δεν αισθάνθηκα τόσο ασήμαντος για να μπορέσω να μιλήσω για τη φιλία σου, τη μεγαλοσύνη, τη γενναιότητα, την αξιοπρέπειά σου, αλλά και για την απογοήτευση και τα παράπονά σου.

Θα με συγχωρέσεις, γιατί δεν θα μπορέσω να μιλήσω όπως πρέπει για την ζωντανή ψυχή σου, για την όμορφη οικογένειά σου, τις αγάπες, τις φιλίες σου.

Ολα εκείνα τα χαρίσματα, που σε είχε προικίσει ο Θεός, τα πήρες ψηλά στους ουρανούς.

Ομως, καλέ μου φίλε, τις αξιόλογες πράξεις σου, τις μνήμες σου, θα τις κρατήσει η ιστορία για να τις δώσει, ως δική σου παρακαταθήκη, σ’ αυτούς που αγάπησες, στην οικογένειά σου, στους φίλους σου.

Η εκπλήρωση της αποστολής σου προβάδιζε από κάθε άλλο καθήκον που θα μπορούσες να έχεις στη ζωή σου.

Ασυμβίβαστος, με ιδέες καθάριες και αταλάντευτες δεν άφησες να επικρατήσουν των συμφερόντων. Πίστευες, ότι η ιστορία δεν είναι ματαιοδοξία. Θα προβάλει την αλήθεια και την αχαριστία. Στο δρόμο σου, επιζητούσες τη συμφιλίωση, ως πηγή μιας νέας ζωής, μια πραγματικότητα που δεν οικοδομείται μόνη της.

Εγύμναζες την ψυχή σου να αντιμετωπίσεις τα εγκόσμια, να μη φοβάσαι, να αδιαφορείς αν σε αδικούν! Είχες μάθει να δημιουργείς σαν αθάνατος και ποτέ να ζεις ως ετοιμοθάνατος.

Γιατί, καλέ μου φίλε, θέλησες να αφήσεις όσα βήμα το βήμα σχεδίασες ατενίζοντας τη ζωή, που σκαλί το σκαλί δρασκέλιζες και να μην μπορέσεις να καμαρώσεις όλα εκείνα τα όμορφα, τα σπουδαία και έφυγες έτσι ανεπάντεχα;

Πολλά ήθελες και δεν μπόρεσες, αλλά περισσότερα όσα θα μπορούσες και δεν θέλησες, γιατί η απανθρωπιά κινδύνευσε να επισκιάσει την αρχοντιά και τη μεγαλοσύνη σου.

Μια ολόκληρη μέρα και δεν σκέφτηκες καν το θάνατό σου.

Σαν αετός φτερούγησες και πέρασες τους αιθέρες να συναντήσεις τις ψυχές, που θα χαίρονται να σε αγκαλιάσουν.

Να είναι τόσο γλυκειά η κουβέντα τους για να απαλύνουν το παράπονό σου.

Θέλουν να σε κάνουν Αθάνατο, ώστε να οδηγείς, να φτάσεις γι’ αυτό που ήθελες να κάνεις, το ΟΝΕΙΡΟ.

Αντίο καλέ μας φίλε!

Πέτρο, θα είσαι πάντα στις καρδιές μας!

Δρ. Ιωάννης Ευθυμιόπουλος

Πρώην Γενικός Διευθυντής Παιδείας Αρχιεπισκοπής Αμερικής (2005-2019)

Νέα Υόρκη, ΝΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κύριε Διευθυντά, Διαβάσαμε το δημοσίευμα του κ.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΒΙΝΤΕΟ

Τα Γεγονότα της Εβδομάδας από τον «Ε.Κ» με την Ειρήνη Ζαχαριάδη

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η δημοσιογράφος Ειρήνη Ζαχαριάδη στο ειδικό εβδομαδιαίο βιντεομαγκαζίνο, στο οποίο παρουσιάζονται οι σημαντικότερες ειδήσεις της Εβδομάδας όπως τις κατέγραψε ο «Εθνικός Κήρυκας» μέσα από την έντυπη αλλά και την ηλεκτρονική έκδοσή του και τις επεξεργάστηκε η συντακτική του ομάδα.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας