x

Πολιτική

Ο στόχος δεν επιτεύχθηκε αλλά είναι ικανοποιημένοι στο ΑΚΕΛ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Σε αποτίμηση του αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών προέβη η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ, ενώ συζητήθηκε και η επόμενη μέρα στο πλαίσιο των νέων πολιτικών δεδομένων που έχουν διαμορφωθεί.

Ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, είπε ότι ο στόχος για επίτευξη της προοδευτικής αλλαγής δεν επιτεύχθηκε και ότι αυτό το γεγονός προκαλεί απογοήτευση και προβληματισμό για το παρόν και το μέλλον του τόπου μας. «Η εκτίμηση της ΚΕ είναι ότι το αποτέλεσμα των εκλογών εμπεριέχει θετικά και ελπιδοφόρα στοιχεία πάνω στα οποία έχουμε χρέος να κτίσουμε για το μέλλον. Υπήρξε καθολική συσπείρωση του κόσμου της Αριστεράς. Συναντηθήκαμε με ανθρώπους από τον χώρο της οικολογίας, της κεντροαριστεράς αλλά και με πολλούς πολίτες που συμμερίζονται τις προοδευτικές αρχές και αξίες που αναδείξαμε», ανέφερε. Ο κ. Στεφάνου δήλωσε ότι στις ηλικίες κάτω των 40 ετών, δηλαδή μέσα στη νέα γενιά του τόπου, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης υπερίσχυσε, προσθέτοντας ότι το ίδιο συνέβη και ανάμεσα στον προσφυγικό κόσμο γεγονός που συνδέεται με το Κυπριακό και τις προοπτικές επίλυσής του.

«Ολα αυτά βεβαίως, όπως ήδη έχουμε πει, δημιουργούν προοπτικές για το μέλλον. Αυτό όμως δεν μάς οδηγεί σε εφησυχασμό, αλλά σε αίσθηση ευθύνης. Ευθύνης για να εργαστούμε και να οικοδομήσουμε πάνω σε αυτά ένα ισχυρό ΑΚΕΛ, μια ισχυρή Αριστερά αλλά και τις συνεργασίες για την προοδευτική πλειοψηφία του αύριο. Αυτή έχει ανάγκη η Κύπρος για να μπορέσει να πάει μπροστά», είπε.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ επισήμανε ότι το βλέμμα του ΑΚΕΛ είναι στραμμένο στο μέλλον, στην επόμενη μέρα των εκλογών, εξηγώντας ότι τα μεγάλα και πιεστικά προβλήματα, τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει η χώρα, ο λαός, οι εργαζόμενοι, η νέα γενιά δεν επιτρέπουν να μείνουμε επί μακρόν στις συζητήσεις για το χθες. Πρόσθεσε ακόμη ότι δράση και αγώνα απαιτεί η προσπάθεια για επίτευξη λύσης στο Κυπριακό η οποία πρέπει να έχει ως αφετηρία την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από το σημείο που διακόπηκαν το 2017, στη βάση του πλαισίου Γκουτέρες διαφυλάσσοντας το διαπραγματευτικό κεκτημένο που έχει δημιουργηθεί. «Το ΑΚΕΛ ως η βασική δύναμη αντιπολίτευσης θα υπηρετήσει αποφασιστικά, υπεύθυνα και πατριωτικά όλους αυτούς τους στόχους», είπε.

Επιπλέον, ο κ. Στεφάνου δήλωσε ότι η Κεντρική Επιτροπή επαναβεβαίωσε την αποφασιστικότητα του κόμματος να εργαστεί για την περαιτέρω βελτίωση της λειτουργίας του ΑΚΕΛ καθώς και της παρέμβασής του στην κοινωνία, στη βάση του πλαισίου και του οδικού χάρτη που εγκρίθηκε τον περασμένο Οκτώβριο για τη διενέργεια καταστατικού συνεδρίου το ερχόμενο φθινόπωρο.

Τέλος «η ΚΕ εκφράζει τη βαθιά της εκτίμηση και τις ευχαριστίες της προς τον Ανδρέα Μαυρογιάννη για την όλη παρουσία του στην εξαιρετικά δύσκολη εκλογική μάχη την οποία έδωσε».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Οι κινήσεις της Λευκωσίας στην περιοχή, όπως οι επισκέψεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, σε Αίγυπτο και Ισραήλ, αποσκοπούν στην ενίσχυση των πυλώνων συνεργασίας με τα γειτονικά κράτη και γίνονται παράλληλα με άλλες ενέργειες και πρωτοβουλίες σε άλλα πεδία.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ