x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

 

ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο στόχος της επίσκεψης Ελπιδοφόρου στην Ελλάδα

Απέτυχε, όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις παραπληροφόρησης, η απεγνωσμένη επιχείρηση του Αρχιεπισκόπου μας να πείσει τους Ελληνες ιθύνοντες ότι εμείς ζούμε σε έναν παράδεισο ενότητας και ότι η αποδοχή του από την Κοινότητά μας είναι καθολική.

Για να πετύχει ο Αρχιεπίσκοπος τον στόχο του επιστράτευσε τον άλλο δυνατό πόλο της Αρχιεπισκοπής τον πρωτοπρεσβύτερο Αλέξανδρο Καρλούτσο -που βέβαια δεν είχε άλλη επιλογή παρά να υπακούσει ως κληρικός του- τον πρόεδρο της AHEPA, την Φιλόπτωχο και ομάδα αγνών ομογενών, μερικοί εκ των οποίων έχουν μεγάλη προσφορά στην Ομογένεια και το Εθνος μας.

Η AHEPA, οργάνωση παλιά, με μεγάλη προσφορά στην Ομογένεια και στην Ελλάδα -όχι χωρίς τα λάθη της- κράτησε για δεκαετίες διακριτική απόσταση από την Αρχιεπισκοπή. Τώρα όμως υπό την νέα ηγεσία της εκτίθεται, έχοντας καταστεί θλιβερό υποχείριο του Αρχιεπισκόπου μας. Συμφωνούν με αυτά τα μέλη της;

Εχουμε το χρέος, απέναντι στους αναγνώστες μας και στην ιστορία μας, να σημειώσουμε, ότι η επίσκεψη αυτή υποβαθμίζει το επίπεδο της Ομογένειας στα μάτια των συμπατριωτών μας στην Ελλάδα.

Και την υποβαθμίζει γιατί οι άνθρωποι στους οποίους απευθύνεται ο Αρχιεπίσκοπος γνωρίζουν πολύ καλά την κατάστασή μας. Αρα, μόνον ως προσπάθεια εξαπάτησής τους εκ μέρους του την θεωρούν.

Εκτός κι αν, όπως είναι πιθανόν, ο μοναδικός στόχος του Αρχιεπισκόπου να είναι ο Πατριάρχης, τον οποίο προσπαθεί να διαβεβαιώσει και να καθησυχάσει ο κ. Ελπιδοφόρος, μέσα στην αγωνία του, με την επίσκεψη αυτή.

Ο Αρχιεπίσκοπος έχει καταστήσει περισσότερο από σαφές ποιος είναι ο απώτερος στόχος του: Να χρησιμοποιήσει την Ομογένεια για να πείσει τους Τούρκους να τον διευκολύνουν ή στη χειρότερη περίπτωση να μην τον διαγράψουν από τον κατάλογο των ονομάτων των υποψηφίων για την πατριαρχία που θα υποβληθούν στις τουρκικές Αρχές από όπου και θα εκλεγεί ο επόμενος πατριάρχης.

Και τώρα χρησιμοποιεί οργανώσεις και προσωπικότητες της Ομογένειας, που είτε ελέγχει θεσμικά είτε επηρεάζει φιλικά, για να πείσει τους άλλους πόλους ισχύος για την εκλογή του πατριάρχη, την Ελλάδα και το Πατριαρχείο, για την δήθεν τέλεια κατάσταση ηρεμίας, ενότητας και δημιουργίας που επικρατεί στο «βασίλειό του».

Η επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου μας ξεκίνησε από το Αγιον Ορος, παρά το γεγονός ότι η ιερά αυτή κοινότητα με ομόφωνη απόφασή της -που αποκάλυψε ο «Ε.Κ.»- απέστειλε επιστολή στον Πατριάρχη, που έχει την πνευματική δικαιοδοσία του Αγίου Ορους, παρακαλώντας τον να μην την επιτρέψει.

Ο κ. Βαρθολομαίος, όμως, δεν τους εισάκουσε. Κι έτσι η επίσκεψη του κ. Ελπιδοφόρου πραγματοποιήθηκε χωρίς όμως την ανάλογη υποδοχή και την απονομή των τιμών από την ιερά κοινότητα που αναλογούν στο αξίωμά του.

Ετσι, αφού επισκέφτηκε λίγες μονές -τις λεγόμενες πατριαρχικές- η Επιστασία με μια πρωτοφανή ανακοίνωσή της, επιβεβαίωσε την αρχική απόφασή της να μην τον δεχθεί επίσημα.

Αφού επισκέφθηκε στην Θεσσαλονίκη τον Τούρκο πρόξενο, συνέχισε προς την Αθήνα όπου έγινε δεκτός από τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο, την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Αμερικανό πρέσβη.

Ο μεν Αρχιεπίσκοπος πιθανόν να τον δέχτηκε ως φιλοφρόνηση στον Πατριάρχη και πάντως δεν γνωρίζουμε τι διαμείφθηκε μακριά από τις τηλεοπτικές κάμερες.

Οσον αφορά τον Αμερικανό πρέσβη είναι βέβαια πλήρως κατανοητός ο θεσμικός λόγος.

Δεν είναι σαφές ακόμα γιατί τον δέχθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ωστόσο, εκεί που μετρά, στην κυβέρνηση, δεν έγινε δεκτός από κανέναν: ούτε από τον Πρωθυπουργό, ούτε από τον Υπουργό Εξωτερικών, ούτε από την Υφυπουργό των Εξωτερικών, ούτε από τον Υπουργό Παιδείας κ.τ.λ.

Μα ούτε ακόμα συναντήθηκε και με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης!!!

Θα τρίζουν τα κόκκαλα του Ιακώβου!

Εν κατακλείδι, ο Ελπιδοφόρος χρησιμοποιεί και εκθέτει την Ομογένεια για την επίτευξη του ονείρου του να γίνει πατριάρχης.

Κατανοητή και αποδεκτή η φιλοδοξία του.

Οχι όμως σε βάρος των αγώνων, των θυσιών και του μέλλοντος της Ομογένειας.

Μέχρι πότε θα είμαστε εμείς τα κορόιδα;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εχουν περάσει σχεδόν 250 χρόνια από τη δημιουργία της Αμερικανικής Ομοσπονδίας.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ