x

ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο θάνατος ενός ομογενή μάς αφορά όλους

«Το Περιοδικό», η εβδομαδιαία μας έκδοση που προσφέρεται δωρεάν (για τώρα)  κάθε Σαββατοκύριακο μαζί με το βασικό φύλλο της εφημερίδας, καλύπτει εξαιρετικά ενδιαφέροντα θέματα, και όπως ο αναγνώστης θα συμφωνήσει, γίνεται όλο και καλύτερο, από κάθε άποψη.

Δεν νομίζω ωστόσο ότι υπάρχει πιο σημαντική έκδοση του «Περιοδικού», κάθε χρόνο, από την σημερινή, αυτή που κρατάτε στα χέρια σας.

Την έκδοση που αποτίει φόρο τιμής στους ομογενείς μας, τα αδέλφια και τις αδελφές μας που «έφυγαν» στον χρόνο που πέρασε.

Η έκδοση αυτή αποτελεί τον ελάχιστο φόρο τιμής που θα μπορούσαμε να αποτίσουμε ως άτομα και ως εφημερίδα της Ομογένειας σε αυτούς.

Για να το συνειδητοποιήσει κανείς πλήρως αυτό, θα πρέπει να δει, να αισθανθεί τους ομογενείς που «έφυγαν» ως μέλη της ευρύτερης οικογένειάς μας.

Γιατί περί αυτού ακριβώς πρόκειται: Η Ομογένεια, αυτό το σχετικά μικρό κομμάτι του ευρύτερου Ελληνισμού που ζει στις ΗΠΑ, αποτελεί μία οικογένεια. Κι αυτό γιατί μας συνδέουν: Η ίδια καταγωγή. Η ίδια θρησκεία. Ο κοινός αγώνας και οι κοινές εμπειρίες για εγκατάσταση και επαγγελματική αποκατάσταση στην μεγάλη και φιλόξενη αυτή χώρα. Ο κοινός αγώνας για διατήρηση της ταυτότητάς μας, μία σταγόνα άνθρωποι σε έναν μεγάλο ωκεανό εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων.

Και γιατί, επίσης, μας συνδέει η αγάπη και η αλληλοκατανόηση τού ενός προς τον άλλον.

Αυτά λοιπόν που μας συνδέουν είναι πολλά. Και αποτελούν βασικά χαρακτηριστικά που συνδέουν τα μέλη μιας οικογένειας.

Γι’ αυτό και πολλοί από εμάς το πρώτο πράγμα που κοιτάζουμε ανοίγοντας την εφημερίδα κάθε μέρα είναι οι κηδείες και τα μνημόσυνα. Γιατί ακριβώς θέλουμε να γνωρίζουμε ποιοι άνθρωποί μας «έφυγαν».

Και γιατί το πέρασμά τους αποτελεί μια δικαίωσή τους όταν δημοσιεύεται στην εφημερίδα και γίνεται γνωστό στην ευρύτερη Ομογένεια.

Και τώρα με την δυνατότητα της δημοσίευσης στην ιστοσελίδα της εφημερίδας το πέρασμα ενός ομογενή γίνεται αμέσως γνωστό και στην ιδιαίτερη πατρίδα του/της από την οποία κατάγεται.

Είναι λοιπόν το στοιχείο αυτό, της γνώσης και της συνείδησης ότι ο θάνατος ενός οποιουδήποτε ομογενή μάς αφορά όλους, που μας οδηγεί στην αφιέρωση αυτής της πολύτιμης έκδοσης του «Περιοδικού».

Αιωνία τους η μνήμη!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αποτελούν ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας μας, περίπου το 25%, αλλά επιλέγουν να το αφήσουν απ' έξω, να το περιφρονήσουν.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία δημιούργησε άλλο ένα θέμα διχασμού της ελληνικής κοινής γνώμης, κοντά στα τόσα που είχαν δημιουργηθεί τα προηγούμενα χρόνια (οικονομική κρίση, πανδημία, εμβόλια).

ΒΙΝΤΕΟ

Τα Γεγονότα της Εβδομάδας από τον «Ε.Κ» με την Αννα Σαρηγιάννη

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η δημοσιογράφος Αννα Σαρηγιάννη στο ειδικό εβδομαδιαίο βιντεομαγκαζίνο, στο οποίο παρουσιάζονται οι σημαντικότερες ειδήσεις της Εβδομάδας όπως τις κατέγραψε ο «Εθνικός Κήρυκας» μέσα από την έντυπη αλλά και την ηλεκτρονική έκδοσή του και την επεξεργάστηκε η συντακτική του ομάδα.

Δύο διασωληνωμένοι από τη φωτιά στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε πριν τις 3 το μεσημέρι στο κτίριο όπου στεγάζεται το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, επί της οδού Αριστοτέλους 27 στο κέντρο της πόλης.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας