x

Αμερική

Ο Τζορτζ Στέφεν, αντισερίφης Φλόριδας και εγγονός φρουρού του Ελ. Βενιζέλου, μιλά στον «Ε.Κ.»

Οταν ήταν παιδί, απέναντι από το σπίτι του βρισκόταν το κτίριο της Αστυνομίας και έβλεπε, καθημερινώς, να πηγαινοέρχονται αστυνομικοί με τις φανταχτερές στολές τους. Του άρεσε. Τότε του μπήκε για πρώτη φορά στο μυαλό η ιδέα να γίνει κι αυτός αστυνομικός. Μεγαλώνοντας, έμαθε από τον πατέρα του ότι ο παππούς του ήταν ένας από τους φρουρούς του εθνάρχη Ελευθερίου Βενιζέλου. Θα μπορούσε κι αυτός να γίνει σπουδαίος αστυνομικός.

Και έγινε υπαρχηγός Αστυνομίας στη Φλόριδα. Από το 2015 ο Τζορτζ Στέφεν είναι ο δεύτερος στην ιεραρχία (Chief Deputy), μετά τον σερίφη, στην κομητεία Πινέλας, στην οποία, όπως και στις τριγύρω περιοχές, ζουν χιλιάδες ομογενείς. Στην κομητεία αυτή βρίσκεται και το φημισμένο σ’ όλο τον κόσμο «Ελληνικό Χωριό», το Τάρπον Σπρινγκς.

Είδε πολλά, άκουσε πολλά, ασχολήθηκε με μεγάλες υποθέσεις που παραμόνευαν κίνδυνοι, γέμισε εμπειρίες και έγινε ακόμα καλύτερος στο επάγγελμά του. Που ο ίδιος ποτέ δεν το είδε σαν επάγγελμα, αλλά σαν αγαπημένο πάθος, που του δίνει ζωή.

Τζορτζ Στέφεν: Με πανεπιστημιακά διπλώματα, έμπειρος στα αστυνομικά του καθήκοντα, συγγραφέας βιβλίων και άρθρων σε θέματα σχετικά με την Αστυνομία, που τον επανέφεραν στη θέση του αντισερίφη, μετά τη συνταξιοδότησή του.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΖ. ΣΤΕΦΕΝ

Αυτό το πάθος και τις πολύτιμες εμπειρίες του, εκτίμησε η υπηρεσία του, η οποία ένα χρόνο μετά που βγήκε στη σύνταξη, του ζήτησε να ξαναγυρίσει. Χρειάζονταν τις γνώσεις του, χρειάζονταν τις συμβουλές και τις κατευθύνσεις του, χρειάζονταν την ακεραιότητά του στο καθήκον.

«Ενα χρόνο μετά που βγήκα στη σύνταξη, με πήρε ο σερίφης, Bob Gualtieri, και μου είπε ότι χρειάζεται τη βοήθειά μου, επειδή έχω την πείρα και πολύχρονη πολύτιμη υπηρεσία», είπε ο Τζορτζ Στέφεν στο «Περιοδικό» του «Εθνικού Κήρυκα». «Δεν του αρνήθηκα, αλλά του απάντησα ότι δεν ξέρω για πόσο καιρό θα μείνω ακόμα στην υπηρεσία. Πράγματι, ξαναγύρισα και ακόμα είμαι εδώ».

Με τον κ. Gualtieri, γνωρίζονται από τα πρώτα τους χρόνια στην Αστυνομία και ήταν μαζί σε διάφορες υποθέσεις. Ετσι, ο σημερινός σερίφης γνώριζε πάντα τις ικανότητες του Ελληνοαμερικανού συναδέλφου του. Γι’ αυτό και, τελικά, τον έφερε πίσω στην υπηρεσία να συνεχίσει ως υπαρχηγός του. Η Αστυνομία αντιμετωπίζει πάντοτε μεγάλες και δύσκολες υποθέσεις, κυρίως με ναρκωτικά. Ο Τζορτζ Στέφεν είναι πολύτιμος με τις γνώσεις και τις εμπειρίες του, αλλά και αγαπητός, όχι μόνο στους συναδέλφους του, αλλά στην ευρύτερη κοινωνία.

Ο πολιτειακός γερουσιαστής του Ροντ Αϊλαντ, Λου Ραπτάκης, γνωρίζει από χρόνια τον ομογενή αστυνομικό και έχει εκτιμήσει τον χαρακτήρα και το έργο του. «Ο Τζορτζ Στέφεν έχει δώσει πολλά χρόνια από τη ζωή του στην υπηρεσία του και πέτυχε», τόνισε. «Εταξε μεγάλο σκοπό της ζωής του να υπηρετήσει την Αστυνομία και να προστατεύσει τους συνανθρώπους του. Είναι πολύ δυνατός χαρακτήρας και η οικογένειά του είναι υπερήφανη γι’ αυτόν. Καθημερινώς αντιμετωπίζει λόγω της φύσεως της εργασίας του πολλούς κινδύνους. Ο Τζορτζ κάνει περισσότερα απ’ όσα θα έπρεπε, πιστός στο καθήκον του». Ο γερουσιαστής κ. Ραπτάκης, είπε, επίσης, ότι διάφορα προγράμματα που εφαρμόζονται με επιτυχία στο Πινέλας Κάουντι ο Τζορτζ Στέφεν βοήθησε, ώστε να χρησιμοποιηθούν και στο Ροντ Αϊλαντ.

Ιστορική φωτογραφία. Ο παππούς του Τζορτζ Στέφεν, Κωνσταντίνος Θωμαδάκης, που είχε υπηρετήσει ως φρουρός του εθνάρχη Ελευθερίου Βενιζέλου. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΖ. ΣΤΕΦΕΝ

Ο Τζορτζ Στέφεν γεννήθηκε το 1958 στο Ντάβενπορτ της πολιτείας Αϊοβα, αλλά η καταγωγή του είναι από το Ηράκλειο της Κρήτης.

Μικρός είχε ζήσει για ένα χρόνο στην Κρήτη, όπου έμαθε και τα πρώτα του γράμματα.

Εχει μια αδελφή, την Μαρία, μικρότερη απ’ αυτόν, δασκάλα στο επάγγελμα, που κι αυτή γεννήθηκε στην Αμερική και μένει, επίσης, στη Φλόριδα.

Ο πατέρας ήταν υιοθετημένος από τον θείο του, το επώνυμο του οποίου ήταν Στεφανάκης και είχε έλθει στην Αμερική το 1912.

Τον Απρίλιο του 1972 οι γονείς του Τζορτζ Στέφεν ήλθαν στο Τάρπον Σπρινγκς. Από τότε, όλα του τα χρόνια τα έζησε στη Φλόριδα.

Ο πατέρας του, Στέλιος, είχε ασχοληθεί με τα εστιατόρια. O μικρός Τζορτζ δούλευε στο μαγαζί του πατέρα του, στο Κλίαργουότερ Μπιτς. Η μητέρα του ήταν μοδίστρα και είχε μαγαζί στο Τάρπον Σπρινγκς για 40 περίπου χρόνια.

Η οικογένεια του Τζορτζ Στέφεν έχει παράδοση με την Αστυνομία, αφού ο παππούς του, από την πλευρά του πατέρα του, Κωνσταντίνος Θωμαδάκης, είχε υπηρετήσει ως φρουρός του Ελευθερίου Βενιζέλου για οκτώ περίπου χρόνια.

«Δύο φορές ο παππούς μου ήταν κοντά του, όταν είχαν γίνει δολοφονικές επιθέσεις εναντίον του εθνάρχη, όπως μου είχε πει ο πατέρας μου», τόνισε ο κ. Στέφεν. «Και ο πατέρας μου ήθελε να πάει στην Αστυνομία, αλλά, τελικά, ήλθε στην Αμερική».

Με τον πρωθυπουργό της Ελλάδος, Κυριάκο Μητσοτάκη, όταν είχε έλθει στο Τάρπον Σπρινγκς, για την τελετή των Θεοφανείων. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΖ. ΣΤΕΦΕΝ

Για την ιστορία του παππού του, δίπλα στον Ελευθέριο Βενιζέλο, ο ομογενής αστυνομικός δεν γνωρίζει τίποτε άλλο. Φυλάει, όμως, φωτογραφίες του σαν ιερά κειμήλια. Είναι μέρος της ιστορίας της οικογένειάς του και μέρος της Ιστορίας της Ελλάδος.

Η κλίση του να γίνει αστυνομικός φάνηκε από τη νεαρή ηλικία του. «Στην Αϊοβα έβλεπα καθημερινώς αστυνομικούς, αφού απέναντί μας ήταν η Αστυνομία. Εβλεπα και μου άρεσαν και οι στολές τους. Και σκέφτηκα από μικρός ότι ήθελα να ακολουθήσω αυτό το επάγγελμα. Κάτι με τράβηξε σ’ αυτό. Γι’ αυτό το λόγο πήγα αργότερα και στο πανεπιστήμιο. Και επειδή μεγαλώνοντας έμενα στο Τάρπον Σπρινγκς, είπα να αρχίσω στην Αστυνομία από εκεί. Υπήρχε και ένας κληρονομικός λόγος, αφού ήξερα ότι ο παππούς μου είχε υπηρετήσει ως φρουρός του Ελευθερίου Βενιζέλου».

Σε ηλικία 21 χρονών μπήκε στην Αστυνομία στην οποία υπηρετεί συνολικά 42 χρόνια, από τα οποία 12 με 13, περίπου, στην υπηρεσία για ναρκωτικά. Θυμάται ότι εκείνα τα χρόνια πουλούσαν το ένα κιλό κοκαΐνη 33.000 δολάρια, περίπου.

Ο Τζορτζ Στέφεν σπούδασε Ποινική Δικαιοσύνη στο University of Virginia, Δημόσια Διοίκηση στο Troy University της Αλαμπάμα και Εγκληματολογία στο St. Leo University της Φλόριδας, είναι δε απόφοιτος της 223ης Συνόδου της Εθνικής Ακαδημίας του FBI.

Μετά το πρώτο διάστημα στην Αστυνομία του Τάρπον Σπρινγκς, ήταν για 40 ολόκληρα χρόνια, στην υπηρεσία του Γραφείου του Σερίφη, που είναι η ανώτατη αστυνομική αρχή της κομητείας η οποία έχει 3.000 περίπου μέλη, είναι το 15ο μεγαλύτερο Γραφείο Σερίφη στις Ηνωμένες Πολιτείες και έχει στην ευθύνη του το 27ο μεγαλύτερο σύστημα φυλακών κομητείας της Αμερικής. Μεταξύ άλλων, υπηρέτησε σε διοικητική θέση στα τμήματα Ναρκωτικών, Παιδικής Προστασίας και Eγκληματολογικών Ερευνών. Δίδαξε, επίσης στο St. Petersburg College της Φλόριδας (Southeastern Public Safety Institute) Εγκληματολογική Ερευνα και Ερευνες Ναρκωτικών.

Η οικογένεια του Τζορτζ Στέφεν. Ο ίδιος, όρθιος με τη σύζυγό του, Κατερίνα. Καθήμενοι, οι γιοι του, Νικόλαος (αριστερά) και Μιχάλης με τη σύζυγό του, Μιχαλίτσα. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΖ. ΣΤΕΦΕΝ

«Πέρασαν πολύ γρήγορα τα χρόνια», είπε ο Τζορτζ Στέφεν. «Είναι σαν ένα όνειρο. Η ζωή, όμως, έτσι είναι. Αλλά, ποτέ δεν είδα την υπηρεσία μου σαν δουλειά, που θα έλεγα ότι πρέπει να σηκωθώ για να πάω να δουλέψω. Ηταν πάντα μεγάλο πάθος για ‘μένα και όχι δουλειά. Ποτέ δεν το είδα σαν δουλειά. Γι’ αυτό έκανα και τόσα πολλά χρόνια και γι’ αυτό και γύρισα πίσω στην υπηρεσία».

Τα τελευταία, κυρίως, χρόνια, υπάρχουν μεγάλα κύματα κόσμου, που από τις βόρειες πολιτείες εγκαθίστανται στη Φλόριδα. Θα περίμενε, ίσως, κανείς να έχει αυξηθεί πολύ και η εγκληματικότητα.

«Οχι και πολύ», απάντησε ο κ. Στέφεν. «Στη δική μας κομητεία, την Πινέλας, όχι. Μάλλον, έχει κατέβει το ποσοστό της εγκληματικότητας κατά 22% κατά τα τελευταία 3-4 χρόνια.

Ολα αυτά τα χρόνια του στην Αστυνομία, ο Τζορτζ Στέφεν πρόσφερε τις υπηρεσίες και την εμπειρία του σε τέσσερις σερίφηδες. Πώς, όμως, δεν ενήργησε ώστε να γίνει ο ίδιος σερίφης;

«Η δουλειά μας δεν είναι εύκολη και συνηθισμένη», απάντησε. «Δεν είσαι πάντα με την οικογένειά σου. Είσαι πάντα έξω. Προσωπικά, δεν με απασχολούσε ιδιαίτερα να πάω για σερίφης. Μου άρεσε να δουλεύω, όπως τώρα».

Aπό τη μεγάλη υπόθεση με την κρυμμένη κοκαΐνη μέσα σε ξυλεία. Ο Τζορτζ Στέφεν, νεαρός αστυνομικός (τρίτος από δεξιά) με συναδέλφους του και τον τότε σερίφη, Τζέρι Κόομεν (αριστερά). ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΖ. ΣΤΕΦΕΝ

Αυτή τη χρονιά θα αποφασίσει ο κ. Στέφεν εάν θα συνεχίσει για ένα διάστημα ακόμα, ή θα αποσυρθεί, τελικά, από την υπηρεσία. «Το σκέπτομαι πολύ», είπε.

Κατά τα χρόνια της υπηρεσίας του στη Φλόριδα, ασχολήθηκε με πολλές υποθέσεις παρανομίας. Ξεχωρίζει μια από αυτές.

«Είχε σχέση με τα ναρκωτικά για τα οποία έχω γράψει και βιβλία», θυμήθηκε. «Στην υπόθεση εκείνη ήταν αναμεμειγμένος ένας ομογενής από το Τάρπον Σπρινγκς. Είχαν φέρει από την Κολομβία στο Σεντ Πίτερσμπουργκ με δύο πλοία μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης, κρυμμένη μέσα σε ξυλεία που ήταν κούφια. Από εκεί τα μετέφεραν με φορτηγά στο Τάρπον Σπρινγκς. Είχε γίνει μεγάλη αστυνομική κινητοποίηση, βρήκαμε τα ναρκωτικά μέσα στις σανίδες και τους πιάσαμε». Ο Τζορτζ Στέφεν είχε ασχοληθεί με την υπόθεση εκείνη, μαζί με άνδρες άλλων υπηρεσιών, όπως του FBI και του DEA.

Η ιστορία εκείνη με τα ναρκωτικά κρυμμένα σε κούφιες σανίδες, συζητείται μέχρι σήμερα στο Τάρπον Σπρινγκς.

Στη σταδιοδρομία του ο Tζoρτζ Στέφεν βρέθηκε πολλές φορές σε κίνδυνο. «Κυρίως σε υποθέσεις για ναρκωτικά», εξήγησε. «Μια φορά πήγαμε δήθεν να αγοράσουμε ναρκωτικά, μαζί με ένα συνάδελφο σε ένα μπαρ, γεμάτο από κόσμο. Βρήκαμε κάποιον που προθυμοποιήθηκε να μας πουλήσει και μας κάλεσε να ανέβουμε σ’ ένα δωμάτιο επάνω από το μπαρ. Τον ακολουθήσαμε. Ο συνάδελφος κάθισε απέναντί μας και το άτομο εκείνο μάς έδειξε την ουσία, μικρής σχετικά αξίας, αλλά ξαφνικά, όπως ήταν όρθιος δίπλα μου, έβγαλε ένα πιστόλι και ακούμπησε την κάννη του στο κεφάλι μου. ‘Είσαι ντετέκτιβ της Αστυνομίας; Κάπου σε έχω δει εσένα’, μου είπε. Εγώ αρνήθηκα. Σηκώθηκα προσεκτικά και με ξαφνική κίνηση του άρπαξα το όπλο. Είχα κι εγώ όπλο επάνω μου, αλλά αν επρόκειτο να το βγάλω, θα με προλάβαινε. Τότε, αυτός μου δικαιολογήθηκε ότι το έκανε επίτηδες για να δει τι θα πω. Φυσικά, τον συλλάβαμε».

Ο Τζορτζ Στέφεν λόγω της υψηλής θέσης του, είναι πολύ απασχολημένος και έχει μεγάλη ευθύνη. Καταφέρνει, όμως και βρίσκει χρόνο για πράγματα που τον ενδιαφέρουν.

«Μου αρέσει να γράφω και να διαβάζω», είπε.

Συγκεκριμένα, έχει ασχοληθεί με τη συγγραφή, ως Co-author των δύο εκδόσεων (2003 και 2010) του βιβλίου «Drug Interdiction: Partnerships, Legal Principles and Investigative Technologies for Law Enforcement».

Εχει γράψει επίσης άρθρα αστυνομικού ενδιαφέροντος στο «Police and Security News» και στο «Law and Order Magazine».

«Μου αρέσει, επίσης, πολύ να ακούω ελληνική λαϊκή μουσική και πολλά κρητικά», είπε. «Κάνω, ακόμα, τζόκινγκ, ασκήσεις γυμναστικής, παίζω και μπάσκετ. Μέχρι πριν λίγα χρόνια, έπαιζα μπάσκετ και με ομάδα της Αστυνομίας».

Παρ’ όλα αυτά, η μεγαλύτερη προτεραιότητα του Τζορτζ Στέφεν, είναι η οικογένειά του.

«Είμαστε μια πολύ δεμένη οικογένεια», τόνισε. Με την αγαπημένη του σύζυγο, Κατερίνα, που είναι στυλοβάτης της οικογένειας, έχουν δύο γιους. Από τον μεγαλύτερο γιο του, τον Μιχάλη, που είναι παντρεμένος με την Μιχαλίτσα, έχουν έναν εγγονό ενός χρόνου, τον Τζόρνταν, με τον οποίο είναι ξετρελαμένος. «Μου αρέσει να παίζω συνεχώς, μαζί του», είπε. Το σπίτι τους είναι σε απόσταση τριών λεπτών κοντά και βρίσκει τακτικά την ευκαιρία να τον παίρνει στην αγκαλιά του.

Ο μικρότερος γιος του, Νικόλαος, φοιτά σε πανεπιστήμιο της Φλόριδας.

Σε ερώτηση πού έμαθε τόσο καλά τα ελληνικά, απάντησε χαμογελώντας: «Μα, στο σπίτι μας, κυρίως. Πήγα και στο ελληνικό σχολείο κοντά στην περιοχή μας στην Αϊοβα. Εκεί, οι ιερείς μας έκαναν μαθήματα». Εμαθε, όμως, και από τους παππούδες και τις γιαγιάδες, όταν είχε πάει μικρός στην Κρήτη.

Στα νεανικά του χρόνια στο Τάρπον Σπρινγκς, ο μικρός Τζορτζ είχε κολυμπήσει μια χρονιά μαζί με άλλους συνομηλίκους του για να πιάσει τον Τίμιο Σταυρό, κατά την φημισμένη τελετή των Θεοφανείων στο Σπρινγκ Μπάγιου, του Τάρπον Σπρινγκς. Την Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού είχε κάνει τότε ο μακαριστός αρχιεπίσκοπος Βορείου και Νοτίου Αμερικής, Ιάκωβος. Πολλά χρόνια αργότερα, δοκίμασε δύο φορές και ο μεγαλύτερος γιος του να πιάσει τον Σταυρό.

Ο ομογενής υπαρχηγός της Αστυνομίας στην κομητεία Πινέλας, είναι υπερήφανος για την καταγωγή του και τις αξίες της που τον στήριξαν στη ζωή και στην καριέρα του.

Πακέτα με κοκαΐνη, που βρήκαν και αχρήστευσαν το κύκλωμα εμπορίας της. Στη μέση, ο Τζορτζ Στέφεν και αριστερά, ο παλαιός συνάδελφος και φίλος του, Bob Gualtieri, που σήμερα είναι ο σερίφης του Πινέλας Κάουντι της Φλόριδας. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΖ. ΣΤΕΦΕΝ

«Με βοήθησαν οι ελληνικές μου ρίζες», υπογράμμισε με θαυμασμό. «Με βοήθησε και η θρησκεία μας. Ακόμα και σήμερα, κάθε πρωί φεύγοντας από το σπίτι μου κάνω το σταυρό μου, γιατί δεν ξέρω τι θα συναντήσω κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας μου. Είμαι άνθρωπος πιστός στον Θεό, όπως και οι γονείς μου. Μεγαλώσαμε κοντά στην Εκκλησία. Είναι μεγάλο πράγμα αυτό. Το φιλότιμο, πάλι, είναι μεγάλη αρετή της καταγωγής μας. Πρέπει να κρατάμε τις παραδόσεις μας. Αυτό έχω διδάξει και στα παιδιά μου. Θέλω να κρατήσω το ελληνικό και όταν μπορώ, πηγαίνω σε ελληνικές εκδηλώσεις».

Με επαίνους για τον Τζορτζ Στέφεν μιλά και ο πρώην πρόεδρος της Παγκρητικής Αμερικής, Μανώλης Βεληβασάκης. «Ο Τζορτζ είναι σπουδαίος Ελληνας και σπουδαίος άνθρωπος», δήλωσε. «Εκπροσωπεί σωστά και ωραία την Ομογένεια».

Στον Τζορτζ Στέφεν αρέσουν οι ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί και, ιδιαίτερα οι κρητικοί, αφού κατάγεται από την Κρήτη. «Εχω ακόμα φωτογραφίες, όταν παιδί χόρευα κρητικούς χορούς, Μαλεβιζιώτικους και ό,τι άλλο θέλεις», είπε χαμογελώντας.

Ο Τζορτζ Στέφεν γνωρίζει τη Ν. Υόρκη και τον Ελληνισμό της Αστόριας. Εχει μάλιστα πάρει μέρος μερικές φορές με τον Σύλλογο των Ελλήνων Αστυνομικών «Αγιος Παύλος» στην Ελληνική Παρέλαση στην Πέμπτη Λεωφόρο του Μανχάταν.

Τακτικά πηγαίνει για φαγητό στα παραλιακά εστιατόρια του Τάρπον Σπρινγκς. «Πάντα, όταν έχουμε φίλους και γνωστούς, τους πηγαίνουμε εκεί», είπε.

Ποια συμβουλή θα έδινε στους νεότερους στην ηλικία αστυνομικούς;

«Εχουν αλλάξει πολλά, με το πέρασμα των χρόνων», είπε. «Θα τους έλεγα να είναι πιστοί στο καθήκον τους, να προσέχουν τους εαυτούς τους και τους άλλους, γιατί υπάρχουν και εκείνοι που δεν θέλουν το καλό τους».

Και ποια συμβουλή θα έδινε στη νεολαία της Ομογένειας;

«Να είναι σαν τον καλό Ελληνα», απάντησε. «Να είναι τίμιοι και εργατικοί. Και να ξέρουν ότι η οικογένεια είναι πολύ μεγάλο πράγμα. Αυτό λέω και στα δικά μου παιδιά και σε άλλα. Να είναι κοντά στην οικογένειά τους και να έχουν τη συμπαράστασή της. Προσωπικά, δεν θα ήμουν εδώ που είμαι σήμερα, χωρίς τη στήριξη της γυναίκας μου και όλης μου της οικογένειας. Πρέπει, επίσης, να έχουν πίστη στον Θεό».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Εν μέσω συγκινησιακά φορτισμένου κλίματος, αλλά και μηνυμάτων αισιοδοξίας, τελέστηκαν τα εγκαίνια στο νέο Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν, παρουσία πλήθους προσκεκλημένων και επισήμων, που πέρασαν για πρώτη φορά την πύλη του εθνικού προσκυνήματος.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΒΙΝΤΕΟ

Η φωτιά καίει δασικές εκτάσεις στο Πόρτο Γερμενό και κατευθύνεται προς Μύτικα

ΑΘΗΜΑ. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη την κατάσταση στο Πόρτο Γερμενό.

Μηνύματα Μητσοτάκη προς την Αγκυρα από το Ευρωκοινοβούλιο (Βίντεο)

ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ. Μηνύματα προς το εξωτερικό αλλά και το εσωτερικό ακροατήριο εξέπεμψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την ομιλία του σήμερα το πρωί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας