x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

O υφ. Τουρισμού της Κύπρου, Σάββας Περδίος, στον «Ε.Κ.» για το άνοιγμα στην αμερικανική αγορά

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Μια ολοκληρωμένη στρατηγική προσέγγισης της αγοράς των ΗΠΑ, με την πεποίθηση ότι έχει να προσφέρει ένα πλήρες και ελκυστικό τουριστικό προϊόν, εκπονεί πλέον η Κυπριακή Δημοκρατία, εν αναμονή του καλοκαιριού του 2023, το οποίο ίσως και να αποδειχθεί το καλύτερο των τελευταίων ετών.

Τις τελευταίες μέρες, ο υφυπουργός Τουρισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας, Σάββας Περδίος, βρέθηκε στις ΗΠΑ, πραγματοποιώντας συναντήσεις σε Ουάσιγκτον και Νέα Υόρκη και προωθώντας το τουριστικό προϊόν της Μεγαλονήσου.

Μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα» («Ε.Κ.»), ο κ. Περδίος επεσήμανε πως η Κυπριακή Δημοκρατία είναι πλέον έτοιμη για το επόμενο βήμα.

«Η Ε.Ε. είναι πέραν του 40% των αφίξεών μας. Αν προσθέσουμε και το Ηνωμένο Βασίλειο, μιλάμε για το 80% του τουρισμού μας από τις δυο αγορές αυτές, που είναι πολύ απαιτητικές. Το γεγονός ότι η Κύπρος έχει καταφέρει σε λίγα χρόνια να αυξήσει πολύ τα ποσοστά αυτών των αγορών είναι σημαντικό και μας γεμίζει αυτοπεποίθηση ότι μπορούμε να μπούμε στην αγορά των ΗΠΑ. Ημασταν Ουάσιγκτον, ήρθαμε στη Νέα Υόρκη και πέραν των συνεντεύξεων είχαμε συναντήσεις με φορείς του τουρισμού και συνδέσμους αλλά και εκδηλώσεις παρουσίασης της Κύπρου. Ξεκινά λοιπόν μια προσπάθεια για ενημέρωση του κοινού αλλά και των επιχειρήσεων που ασχολούνται με τον τουρισμό στην Αμερική για το τι εστί Κύπρος», τόνισε ο Υφυπουργός Τουρισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας, προσθέτοντας ότι η απουσία από την αγορά των ΗΠΑ δεν είναι απαραίτητα τροχοπέδη στις προσπάθειες.

«Το ότι απουσιάζαμε χρόνια από την αγορά των ΗΠΑ το θεωρούμε προτέρημα, διότι η Κύπρος μπορεί να παρουσιαστεί σε αυτήν την αγορά ως κάτι το νέο.  Υπάρχει κορεσμός για συγκεκριμένους προορισμούς της Ευρώπης και της Μεσογείου που επισκέπτονται χρόνια οι Αμερικανοί. Τώρα που η Κύπρος συστήνεται ως κάτι νέο, πιστεύουμε θα λειτουργήσει υπέρ μας», τόνισε ο κ. Περδίος.

Την ίδια στιγμή, η Κυπριακή Δημοκρατία, αφήνοντας πίσω τις δύσκολες μέρες της πανδημίας, ετοιμάζεται για ένα καλοκαίρι με ακόμη πιο αυξημένα νούμερα στα τουριστικά έσοδα και τις αφίξεις, ευελπιστώντας να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε το 2022.

«Το καλοκαίρι του 2020 η Κύπρος έχασε το 85% των τουριστικών εσόδων, υποφέροντας, όπως και οι άλλες χώρες. Ομως, ήδη από το 2021 καταφέραμε να πιάσουμε το 50% των εσόδων του 2019, που ήταν από τις καλύτερες επιδόσεις στον Κόσμο. Πέρυσι, αυξήσαμε το ποσοστό αυτό στο 90%. Αν αναλογιστεί κανείς ότι χάσαμε σε μια νύχτα δυο σημαντικές αγορές, την Ρωσία και την Ουκρανία, είναι ένα σημαντικό επίτευγμα και μας κατατάσσει στις του 20 χώρες σε αποκατάσταση (recovery) εσόδων. Σε αντίθεση για παράδειγμα με την Ελλάδα, εμείς είχαμε μεγαλύτερο ποσοστό αφίξεων από την Ρωσία και την Ουκρανία», δήλωσε ο κ. Περδίος, προσθέτοντας πως «η ανάκαμψη δεν είναι τυχαία».

«Το πετύχαμε διότι, εν μέσω πανδημίας, υλοποιούμε την εθνική στρατηγική τουρισμού, που φιλοδοξεί μέχρι το 2030 να κάνει την Κύπρο έναν ολόχρονο τουριστικό προορισμό, ποιοτικότερο, ψηφιακά έξυπνο, κλιματικά ωφέλιμο, πιο προσβάσιμο σε άτομα με κινητικές δυσκολίες. Ο Τουρισμός διοχετεύει τα οφέλη του σε όλη την Κύπρο και όχι μόνο στις αμιγώς τουριστικές περιοχές. Εχοντας αυτούς τους πυλώνες ως όραμα, έχουμε κάνει πιο στοχευμένο μάρκετινγκ σε πολλές αγορές, ιδιαίτερα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, φέραμε σημαντικές αεροπορικές εταιρείες που έχουν δημιουργήσει βάση κοντά μας, μας βοήθησαν να πάμε προς την ανάκαμψη», τόνισε ο Υφυπουργός Τουρισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Τέλος, αναφορικά με το ενδεχόμενο μιας απευθείας πτήσης από τις ΗΠΑ προς την Κύπρο, ο Σάββας Περδίος τόνισε πως είναι ένα ενδεχόμενο που θα μπορούσε να συζητηθεί μετά από 2-3 χρόνια, όμως, επί του παρόντος, μπορεί να αξιοποιηθεί η καλή σύνδεση με την Φρανκφούρτη, την Αθήνα και το Λονδίνο.

«Δημιουργώντας αυξημένη ζήτηση για τον προορισμό θα παίξουμε και το χαρτί της απευθείας πτήσης. Ευελπιστούμε σε 2-3 χρόνια από σήμερα, θα είναι και αυτό εφικτό», κατέληξε χαρακτηριστικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Μια σειρά από άγνωστες -και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες- ιστορικές λεπτομέρειες είχαν την ευκαιρία να μάθουν οι παρευρισκόμενοι στην κεντρική επιμορφωτική εκδήλωση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης για την 25η Μαρτίου, η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ