x
 

Υγεία

Οι ανησυχίες για την κλιματική αλλαγή αυξάνονται, αλλά λίγοι πιστεύουν ότι ο νόμος για το κλίμα θα βοηθήσει

18 Απριλίου 2024

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Νέα δημοσκόπηση του Κέντρου Ερευνών Δημοσίων Υποθέσεων του «Associated Press-NORC» δείχνει ότι το 45% των ενηλίκων στις Ηνωμένες Πολιτείες δηλώνουν πως έχουν ανησυχήσει περισσότερο για την κλιματική αλλαγή τον τελευταίο χρόνο, συμπεριλαμβανομένων περίπου 6 στους 10 Δημοκρατικούς και το ένα τέταρτο των Ρεπουμπλικανών.

Η πολιτική του προέδρου Τζο Μπάιντεν για την κλιματική αλλαγή, ο Νόμος για τη Μείωση του Πληθωρισμού, είχε ως στόχο να αντιμετωπίσει ορισμένους από αυτούς τους φόβους, επενδύοντας δισεκατομμύρια σε κίνητρα για τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις ώστε να στραφούν προς τις καθαρές πηγές ενέργειας. Ο Μπάιντεν επεσήμανε αυτή την ατζέντα για το κλίμα ως σημαντική προεδρική επιτυχία κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς του για επανεκλογή. Ομως η δημοσκόπηση υποδηλώνει ότι, αν και ο νόμος έχει ήδη επηρεάσει ορισμένους Αμερικανούς, δεν είναι ευρέως γνωστός στον γενικό πληθυσμό – και μπορεί να μην είναι η εκλογική ώθηση που αναζητά ο Μπάιντεν.

Περίπου το ένα τέταρτο των Αμερικανών δηλώνει ότι οι φορολογικές ελαφρύνσεις για έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπως η αιολική ενέργεια, έχουν ωφελήσει μέχρι στιγμής ανθρώπους σαν κι αυτούς, με παρόμοια ποσοστά για τα κίνητρα για εταιρείες που κατασκευάζουν τεχνολογίες καθαρής ενέργειας στις ΗΠΑ αντί στο εξωτερικό, τις φορολογικές ελαφρύνσεις για ιδιώτες που προσθέτουν ηλιακούς συλλέκτες στα σπίτια τους, ή τις επιδοτήσεις και τις φορολογικές ελαφρύνσεις για ηλεκτρικά οχήματα και ενεργειακά αποδοτικές συσκευές. Αυτοί οι αριθμοί είναι αρκετά σημαντικοί για έναν νόμο που ψηφίστηκε πριν από λιγότερο από δύο χρόνια, με τα οφέλη να εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από μεγάλες αγορές όπως τα αυτοκίνητα ή οι βελτιώσεις στις κατοικίες.

Αλλά οι άνθρωποι που λένε ότι επωφελήθηκαν από το νόμο είναι δυσανάλογα Δημοκρατικοί. Και ενώ μόνο περίπου 1 στους 10 ενήλικες των ΗΠΑ πιστεύει ότι οι ατομικές φορολογικές ελαφρύνσεις και οι επιδοτήσεις έβλαψαν ανθρώπους σαν αυτούς, αυτές οι διατάξεις του νόμου δεν έχουν ακόμη περάσει στην πλειοψηφία των Αμερικανών – περίπου το ένα τέταρτο λέει ότι αυτές οι ελαφρύνσεις δεν έχουν κάνει τη διαφορά σε ανθρώπους σαν αυτούς. Σχεδόν 4 στους 10 σε κάθε περίπτωση δεν γνωρίζουν αρκετά ώστε να έχουν άποψη γι’ αυτές.

Πηγή: «Associated Press»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΠΕΓΧΑΧΗ. Τις σημαντικές ευκαιρίες που παρουσιάζει σε θέσεις απασχόλησης η απεξάρτηση της ναυτιλίας από τον άνθρακα, επισημαίνει ανάλυση του Παγκόσμιου Ναυτιλιακού Φόρουμ, διεθνούς μη κερδοσκοπικού οργανισμού με έδρα την Κοπεγχάγη.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ