x
 

Κοινωνία

Οι αξιωματούχοι βλέπουν μειωμένη απειλή Covid τον χειμώνα

23 Νοεμβρίου 2022

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.(«ΝΥΤ»). Ο Δρ Αντονι Φάουτσι (Anthony S. Fauci) είπε ότι η κυβέρνηση ήταν αισιόδοξη ότι «δεν πρόκειται να δούμε επανάληψη αυτού που είδαμε πέρυσι», όταν η παραλλαγή Ομικρον (Omicron) σάρωσε τη χώρα.

Ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι υγείας εξέφρασαν αισιοδοξία την Τρίτη ότι το έθνος ήταν καλύτερα προετοιμασμένο να αντιμετωπίσει το κύμα λοιμώξεων Covid-19 αυτόν τον χειμώνα σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα, και ανανέωσαν τις εκκλήσεις τους για τους Αμερικανούς να λάβουν ένα ακόμη εμβόλιο που είναι ενημερωμένο με τις τελευταίες μεταλλάξεις, λόγω των εορτών.

Ενώ η τροχιά του ιού παραμένει αβέβαιη, ο Δρ Αντονι Φάουτσι, επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του προέδρου Μπάιντεν, είπε ότι η κυβέρνηση είναι αισιόδοξη ότι ο συνδυασμός λοιμώξεων και εμβολιασμών είχε δημιουργήσει «αρκετή προστασία της κοινότητας που δεν πρόκειται να ξαναδούμε από αυτά που είδαμε πέρυσι αυτή την εποχή», όταν μια ολοκαίνουργια παραλλαγή, η Ομικρον, εμφανίστηκε φαινομενικά από το πουθενά.

Καθώς οι οικογένειες συγκεντρώνονται για την Ημέρα των Ευχαριστιών, ο κορωνοϊός φαίνεται να είναι λιγότερο απειλητικός για τους περισσότερους Αμερικανούς από ό,τι ήταν πριν από ένα χρόνο, όταν η Ομικρον άρχισε να εξαπλώνει τη μόλυνση με ανησυχητικό ρυθμό. Εκείνη την εποχή, ο κ. Μπάιντεν απαγόρευσε τα ταξίδια από οκτώ αφρικανικά έθνη και προειδοποίησε τους Αμερικανούς να μην πανικοβληθούν, ενώ αργότερα έστειλε στρατιωτικούς ιατρούς σε νοσοκομεία που οι αξιωματούχοι φοβήθηκαν ότι θα κατακλύζονταν από ασθενείς.

Τώρα, ο Δρ Aσις Κ. Ζα (Αshish K. Jha), συντονιστής αντιμετώπισης του Covid-19 στον Λευκό Οίκο, είπε ότι ήταν σίγουρος για την περίοδο των διακοπών, εφόσον οι Αμερικανοί συνέχιζαν να εμβολιάζονται και να ενισχύονται.

Αυτό θα μπορούσε να είναι μια σημαντική προειδοποίηση. Κουρασμένοι από δύο χρόνια επαναλαμβανόμενων εκστρατειών εμβολιασμού, οι Αμερικανοί είναι απρόθυμοι να αποδεχτούν τα ενημερωμένα ενισχυτικά εμβόλια που κυκλοφόρησε η διοίκηση τον Σεπτέμβριο. Μέχρι στιγμής, μόνο 35 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν λάβει ένα από τα αναθεωρημένα εμβόλια από τη Moderna και την Pfizer-BioNTech. Η κυβέρνηση αγόρασε αρκετές δόσεις για σχεδόν πέντε φορές περισσότερους ανθρώπους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν εξήρε χθες Πέμπτη την «οξεία διάνοια» του Χένρι Κίσιντζερ, τονίζοντας ωστόσο ταυτόχρονα πως συχνά διαπίστωνε πως είχε «βαθιές διαφωνίες» με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ