x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Οι Χιώτες της Νέας Υόρκης τίμησαν τον δήμαρχό τους

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Με τη δέσμευση για αναβάθμιση της σχέσης ανάμεσα στις υπηρεσίες της Δημοτικής Αρχής και τους απόδημους Χιώτες, ο δήμαρχος Χίου Δρ Ιωάννης Μαλαφής έλαβε την τιμητική διάκριση από τον Φιλανθρωπικό Σύλλογο Τρυπουσίων Χίου, σε μια εκδήλωση με μαζική προσέλευση που έλαβε χώρα στον πολυχώρο εκδηλώσεων Sand Castle,  στο Λονγκ Αϊλαντ.

«Θα δείτε μέσα στο επόμενο εξάμηνο πως ό,τι πιλοτικό πρόγραμμα βγει από τον Δήμο, θα είναι για τους ομογενείς», ανέφερε ο Δρ Ιωάννης Μαλαφής, υπενθυμίζοντας την εκτίμηση που νιώθουν οι κάτοικοι της Χίου προς τους απόδημους συμπατριώτες τους.

«Ολοι σας υπολογίζουν και όλοι σας αγαπούν. Ας ανοίξουμε ένα διάλογο έτσι όπως πρέπει σωστά.  Να έρθουν οι ομογενείς κοντά. Δεσμεύομαι και θα δείτε πολύ σύντομα ότι, αυτό που φαντάζει απίθανο, θα υιοθετηθεί και από την υπόλοιπη Ελλάδα», ανέφερε ο Δρ Μαλαφής.

Η πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Συλλόγου Τρυπουσών Χίου, Μαριάνθη Κανέρη, με τον Δήμαρχο Χίου Δρα. Ιωάννη Μαλαφή. Φωτογραφία: «ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ»/ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΑΤΟΣ

Η εκδήλωση χαρακτηρίστηκε από μαζική προσέλευση, με δεδομένο ότι η αίθουσα ήταν κατάμεστη, παρουσία εκπροσώπων από όλα τα Χιακά σωματεία, όπως επίσης και τη Χιακή Ομοσπονδία, με τους ομογενείς να δείχνουν έμπρακτα την εκτίμησή τους προς τον δήμαρχο του νησιού, ο οποίος βρέθηκε στη Νέα Υόρκη με αφορμή την παρέλαση για την επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας, όπως επίσης και για να πραγματοποιήσει σχετικές επαφές.

Διακρίνονται, από αριστερά: Μαρκέλλα Κανέρη, Μαριάνθη Κανέρη, Δρ. Ιωάννης Μαλαφής, Νίκη Γωνιά, Μιχάλης Κανέρης και Δημήτριος Α. Γωνιάς, κατά την βράβευση του Δημάρχου Χίου. Φωτογραφία: «ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ»/ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΑΤΟΣ

Ο Επίσκοπος Ναζιανζού κ. Αθηναγόρας εκπροσώπησε τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο, αναπέμποντας την προσευχή. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην Ιστορία της Χίου, ενώ έκανε ειδική αναφορά στον δήμαρχο, σημειώνοντας πως προέρχεται από ιερατική οικογένεια.

Από την πλευρά του, ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας Ζωοδόχου Πηγής στο Μπρονξ, π. Βασίλειος Λούρος, ανέγνωσε το μήνυμα του Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου, ο οποίος είχε προσκληθεί στις εκδηλώσεις αλλά ένεκα του φόρτου εργασίας της Σαρακοστής δεν κατέστη δυνατόν να ταξιδέψει.

Ο Δήμαρχος Χίου Δρ. Ιωάννης Μαλαφής με τον Φίλιπ Κρίστοφερ. Φωτογραφία: «ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ»/ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΑΤΟΣ

Λαμβάνοντας τον λόγο, η πρόεδρος του Συλλόγου, Μαριάνθη Κανέρη, ευχαρίστησε άπαντες για την παρουσία τους, μίλησε με θερμά λόγια για τον δήμαρχο ενώ υπενθύμισε και τον φιλανθρωπικό σκοπό της εκδήλωσης, που είναι η χρηματοδότηση για το Σπίτι Ατόμων με Αυτισμό στη νήσο Χίο.

«Είναι μεγάλη χαρά μας που τιμήσαμε τον δήμαρχο Χίου, Δρα Ιωάννη Μαλαφή. Ευχαριστούμε άπαντες που ήρθαν εδώ. Η επίσκεψή του ήταν κάτι που μας συγκίνησε, αλλά και μας ώθησε να καταφέρουμε αυτό το σπουδαίο αποτέλεσμα, να συγκεντρώσουμε και ένα μεγάλο ποσό για έναν σοβαρό σκοπό: το σπίτι των ατόμων με αυτισμό του αγαπημένου μας νησιού, της Χίου μας», τόνισε η κ. Κανέρη.

Η πρόεδρος της Χιακής Ομοσπονδίας, Κυριακή Καλογερά. Φωτογραφία: «ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ»/ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΑΤΟΣ

Στη συνέχεια, ο Δημήτριος Α. Γωνιάς, ο οποίος ήταν συμπρόεδρος της εκδήλωσης, εξέφρασε επίσης τις ευχαριστίες του, τονίζοντας ότι ο Σύλλογος Τρυπουσίων Χίου είναι «ένα μικρό χωριό, ένας μικρός Σύλλογος με μεγάλη καρδιά».

«Ο δήμαρχος Δρ Ιωάννης Μαλαφής κατάγεται από τις Τρύπες. Ομως ήταν πολύ σημαντικό για όλη την Ομογένεια να είναι τελετάρχης στην παρέλαση της 5ης Λεωφόρου. Σε αυτό θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της Επιτροπής Παρέλασης Φίλιπ Κρίστοφερ και όλα τα μέλη», τόνισε ο κ. Γωνιάς.

Ο Δημήτριος Α. Γωνιάς ήταν συμπρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της εκδήλωσης για την βράβευση του Δημάρχου. Φωτογραφία: «ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ»/ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΑΤΟΣ

Αμέσως μετά, ο πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ, Φίλιπ Κρίστοφερ, με την ιδιότητα του προέδρου της Επιτροπής Παρέλασης, δήλωσε υπερήφανος για την παρουσία του δημάρχου αλλά και εν γένει όλων όσοι συμμετείχαν στην 5η Λεωφόρο την προηγούμενη Κυριακή, κάνοντας λόγο για την σπουδαιότερη παρέλαση της τελευταίας 20ετίας. Ακολούθως, έλαβε αναμνηστικό δώρο από τον δήμαρχο Χίου, ο οποίος υπενθύμισε τη στενή σύνδεση ανάμεσα στους Χιώτες και τους Κύπριους.

Η συντονίστρια της εκδήλωσης, Νίκη Γωνιά. Φωτογραφία: «ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ»/ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΑΤΟΣ

Στον δικό της χαιρετισμό, η πρόεδρος της Χιακής Ομοσπονδίας ευχαρίστησε τον δήμαρχο Χίου και για την πρόσφατη παρουσία του στο Χιώτικο Σπίτι, τονίζοντας ότι είχε την ευκαιρία να συζητήσει με ομογενείς θέματα που αφορούν το νησί και τους ίδιους.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος του Συλλόγου «Το Πελιναίον – Αγία Μαρκέλλα», Δημήτρης Μουτάφης, που ευχήθηκε μια γόνιμη πενταετία στη δημαρχιακή θητεία του Δρα Μαλαφή.

Ο π. Βασίλειος Λούρος. Φωτογραφία: «ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ»/ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΑΤΟΣ

Τέλος, ο δήμαρχος, λαμβάνοντας το βραβείο, εκτός από τις ευχαριστίες, προέτρεψε τους παρευρισκόμενους να δώσουν στα παιδιά τους την ελληνική υπηκοότητα.

«Να κάνετε όλοι τα παιδιά σας Ελληνες. Είστε οι καλύτεροι Αμερικανοί αλλά είστε συγχρόνως και οι καλύτεροι Ελληνες», κατέληξε ο δήμαρχος Χίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΒΟΣΤΩΝΗ. Πλήθη συνέρρευσαν στο Ελληνικό Φεστιβάλ της κοινότητας του Αγίου Φιλίππου στη Νάσουα του Νιου Χαμσάιρ, το οποίο ήταν το δεύτερο κατά σειρά έπειτα από την πανδημία του κορωνοϊού.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ