x
 

Πολιτική

Οι δαπάνες του Τζουλιάνι: $43.000 το μήνα και πολλές πιστωτικές

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Πολιορκημένος από τους πιστωτές και με τα έσοδά του να στερεύουν, ο Ρούντολφ Γ. Τζουλιάνι (Rudolph W. Giuliani) παρουσίασε τον Ιανουάριο σε Ομοσπονδιακό Πτωχευτικό Δικαστήριο ένα είδος προγράμματος λιτότητας.

Θα τηρούσε έναν προϋπολογισμό 43.000 δολαρίων το μήνα, είπε στις δικαστικές καταθέσεις, που αντιστοιχούσε περίπου στο εισόδημα που αντλούσε από τους λογαριασμούς συνταξιοδότησής του και την κοινωνική ασφάλιση. Το ποσό αυτό θα κάλυπτε, μεταξύ άλλων εξόδων, 5.000 δολάρια για πληρωμές διατροφής στην πρώην σύζυγό του Τζούντιθ Τζουλιάνι (Judith Giuliani), 1.050 δολάρια για τρόφιμα και είδη καθαριότητας και 425 δολάρια για «προϊόντα και υπηρεσίες προσωπικής φροντίδας». Ηταν επίσης υποχρεωμένος να καλύψει 13.500 δολάρια σε μηνιαία έξοδα νοσηλείας για την πρώην πεθερά του, η οποία πέθανε τον Μάρτιο.

Υποδεικνύοντας ότι είχε κατά νου τα 153 εκατομμύρια δολάρια που οφείλει στους πιστωτές του, συμπεριλαμβανομένων δύο εκλογικών υπαλλήλων της Τζόρτζια τους οποίους συκοφάντησε μετά τις εκλογές του 2020, δεν υπολόγισε τίποτα για ψυχαγωγία, κλαμπ και συνδρομές.

Δεν του πήρε πολύ χρόνο για να τινάξει τον προϋπολογισμό του στον αέρα. Σε μια άλλη αίτηση πτώχευσης, δήλωσε ότι ξόδεψε σχεδόν 120.000 δολάρια τον Ιανουάριο. Ο απολογισμός των δαπανών του, που παρέσχε στο δικαστήριο, ήταν αποσπασματικός και ελλιπής. Αργότερα παρείχε περισσότερες πληροφορίες στους δικηγόρους των πιστωτών, απαριθμώντας 60 συναλλαγές στο Amazon, πολλαπλές συνδρομές ψυχαγωγίας, διάφορες υπηρεσίες και προϊόντα της Apple, βόλτες με Uber και πληρωμή κάποιου προσωπικού λογαριασμού πιστωτικής κάρτας του επιχειρηματικού του συνεργάτη.

Δεν είναι σαφές αν έχει περιορίσει τις δαπάνες του εντός του προϋπολογισμού του από τον Ιανουάριο και μετά, διότι δεν έχει υποβάλει τις απαιτούμενες γνωστοποιήσεις στο δικαστήριο. Αλλά οι δαπάνες του και η αδυναμία ή η απροθυμία του να δώσει μια πληρέστερη εικόνα της οικονομικής του κατάστασης, έχουν αφήσει τους πιστωτές του καχύποπτους και θυμωμένους.

Κάποτε δήμαρχος της Νέας Υόρκης και αργότερα προσωπικός δικηγόρος του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο κ. Τζουλιάνι υπέβαλε αίτηση πτώχευσης τον Δεκέμβριο, αφού ομοσπονδιακός δικαστής τον διέταξε να καταβάλει 148 εκατομμύρια δολάρια στους δύο εκλογικούς υπαλλήλους της Τζόρτζια, επειδή τους κατηγόρησε ψευδώς για νοθεία του αποτελέσματος υπέρ του προέδρου Μπάιντεν. (Ο κ. Τζουλιάνι σχεδιάζει να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης αυτής).

Πηγή: «The New York Times»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οπως πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν, η Ημέρα Μνήμης είναι μια αμερικανική αργία που γιορτάζεται την τελευταία Δευτέρα του Μαΐου και τιμά τους άνδρες και τις γυναίκες που θυσίασαν τη ζωή τους ενώ υπηρετούσαν στον στρατό των ΗΠΑ.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ