x
 

Κοινωνία

Οι διεθνείς φοιτητές επέστρεψαν στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ

13 Νοεμβρίου 2023

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Διεθνείς φοιτητές παρακολούθησαν τα πανεπιστήμια των ΗΠΑ σε αυξανόμενους αριθμούς πέρυσι, ανακάμπτοντας από μια πανδημική ύφεση με τη βοήθεια ενός άλματος 35% στους φοιτητές που προέρχονται από την Ινδία, σύμφωνα με μελέτη που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα.

Συνολικά, ο αριθμός των ξένων φοιτητών στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 12% το ακαδημαϊκό έτος 2022-23, τη μεγαλύτερη μονοετή αύξηση σε πάνω από 40 χρόνια, σύμφωνα με τα ευρήματα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και του μη κερδοσκοπικού Ινστιτούτου Διεθνούς Εκπαίδευσης. Περισσότεροι από 1 εκατομμύριο μαθητές ήρθαν από το εξωτερικό, οι περισσότεροι από τη σχολική χρονιά 2019-20.

«Αυτό δείχνει ότι οι ΗΠΑ παραμένουν ο προορισμός επιλογής για τους διεθνείς φοιτητές που επιθυμούν να σπουδάσουν στο εξωτερικό, όπως είναι για περισσότερο από έναν αιώνα», δήλωσε ο Αλαν Γκούντμαν (Allan E. Goodman), Διευθύνων Σύμβουλος του Ινστιτούτου Διεθνούς Εκπαίδευσης.

Τα αμερικανικά κολέγια έγραψαν σχεδόν 269.000 φοιτητές από την Ινδία, περισσότερους από ποτέ και δεύτεροι μόνο μετά την Κίνα. Οι περισσότεροι ήρθαν για μεταπτυχιακά προγράμματα, συχνά στην επιστήμη, την τεχνολογία και τις επιχειρήσεις.

«Οι ΗΠΑ διατηρούν μια ισχυρή σχέση με την Ινδία στον τομέα της εκπαίδευσης, η οποία νομίζω ότι γίνεται ακόμη πιο ισχυρή και ακόμη πιο συνδεδεμένη», δήλωσε η Μάριαν Κράβεν (Marianne Craven), αναπληρώτρια βοηθός γραμματέα για ακαδημαϊκές ανταλλαγές του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η Κίνα εξακολουθεί να αντιπροσωπεύει τους περισσότερους ξένους φοιτητές στις ΗΠΑ με 290.000, αλλά ο αριθμός της μειώθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Αντανακλά μια σταδιακή μετατόπιση. Μετά από χρόνια αυξανόμενης ζήτησης από την Κίνα, το ενδιαφέρον έχει μειωθεί εν μέσω ψυχρών διεθνών σχέσεων. Την ίδια στιγμή, τα πανεπιστήμια των ΗΠΑ έχουν επικεντρωθεί στη στρατολόγηση στην Ινδία, ελπίζοντας να αξιοποιήσουν έναν αυξανόμενο πληθυσμό που τα Ηνωμένα Εθνη προέβλεπαν ότι θα ξεπεράσει την Κίνα ως το μεγαλύτερο στον κόσμο φέτος. Οι φοιτητές από την Ινδία υπερτερούν πλέον αριθμητικά εκείνων από την Κίνα σε 24 πολιτείες των ΗΠΑ.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, τα μεταπτυχιακά προγράμματα της Αμερικής ήταν ο κύριος πόλος έλξης για διεθνείς φοιτητές, διαπιστώνει η μελέτη. Οι εγγραφές πτυχιούχων αυξήθηκαν κατά 21%, ενώ οι αριθμοί προπτυχιακών σημείωσαν αύξηση 1%. Αντιστρέφει μια τάση από την προηγούμενη δεκαετία, κατά την οποία οι προπτυχιακοί φοιτητές έρχονται σε μεγαλύτερους αριθμούς.

Μεγάλο μέρος της ανάπτυξης του περασμένου έτους πιστώνεται στα προγράμματα μαθηματικών και πληροφορικής, τα οποία προσέλκυσαν περισσότερους μαθητές από οποιοδήποτε άλλο μάθημα και σημείωσαν αύξηση 20% στις εγγραφές σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Η μηχανική και οι επιχειρήσεις ακολούθησαν. Συνολικά, αυτά τα τρία πεδία αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το ήμισυ του συνόλου των ξένων φοιτητών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η άνοδος σχεδόν επαναφέρει τους διεθνείς αριθμούς στα υψηλά προ της πανδημίας, με ένα ανώτατο όριο σχεδόν 1,1 εκατομμυρίων φοιτητών το 2018. Οι εγγραφές μειώθηκαν κατακόρυφα τα επόμενα δύο χρόνια καθώς ο Covid-19 κατέπνιξε τις ακαδημαϊκές ανταλλαγές.

Πηγή: «Assοciated Press»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου ότι χθες Παρασκευή «κατέστρεψαν» ραντάρ στο έδαφος της Υεμένης που επέτρεπαν στους Χούθι να στοχοποιούν πλοία, την ώρα που οι αντάρτες έχουν πολλαπλασιάσει τις επιθέσεις τους εναντίον της ναυσιπλοΐας στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ