x
 

Πολιτική

Οι Δημοκρατικοί μάχονται για την εγγραφή των ψηφοφόρων – Aυξάνονται οι ανησυχίες για τους νέους και τις μειονότητες

01 Απριλίου 2024

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ενα εμπιστευτικό υπόμνημα που κυκλοφόρησε μεταξύ κορυφαίων δωρητών των Δημοκρατικών προκάλεσε μια έντονη συζήτηση στους κύκλους των Δημοκρατικών σχετικά με το αν πρέπει να περιοριστεί η εστίαση των προσπαθειών εγγραφής ψηφοφόρων, προκειμένου να αποφευχθεί η εγγραφή πιθανών Ρεπουμπλικανών.

Εδώ και δεκαετίες, οι μη κομματικές ομάδες που έχουν συμμαχήσει με το Δημοκρατικό Κόμμα καταβάλλουν ευρείες προσπάθειες με στόχο την αύξηση της εγγραφής ψηφοφόρων μεταξύ των έγχρωμων και των νέων – ομάδες που τείνουν να κλίνουν προς το Δημοκρατικό Κόμμα, αλλά ιστορικά έχουν ψηφίσει σε χαμηλότερα ποσοστά από ό,τι οι μεγαλύτεροι σε ηλικία και οι λευκοί.

Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, παρατηρείται μια αξιοσημείωτη μετατόπιση μεταξύ του ενός στους πέντε πολίτες σε ηλικία ψήφου, που δεν έχουν εγγραφεί, προς τους Ρεπουμπλικανούς, εγείροντας νέα ερωτήματα σχετικά με το κατά πόσο η ενίσχυση της εγγραφής αυτών των ψηφοφόρων θα μπορούσε να βοηθήσει τον πιθανό υποψήφιο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Ντόναλντ Τραμπ εν όψει των εκλογών του Νοεμβρίου.

Ο Ααρον Στράους (Aaron Strauss), ένας data scientist με μεγάλη επιρροή, ο οποίος βοηθά στη διαχείριση των προοδευτικών δαπανών στην εταιρεία OpenLabs, πυροδότησε διαφωνίες για το θέμα αυτό τον Ιανουάριο, όταν έστειλε σε περίπου δώδεκα σημαντικούς δωρητές των Δημοκρατικών ένα εμπιστευτικό υπόμνημα που αμφισβητούσε την παραδοσιακή μη κομματική εγγραφή.

«Πράγματι, αν καταγράφαμε τυφλά τους μη εγγεγραμμένους ψηφοφόρους και τους βάζαμε στους καταλόγους, θα βοηθούσαμε σαφώς την προσπάθεια του Τραμπ για μια προσωπική δικτατορία», υποστήριξε ο Στράους στο υπόμνημα, το οποίο περιήλθε στην κατοχή της «Washington Post» (Ουάσιγκτον Ποστ) και αναφερόταν σε πρόσφατες δημοσκοπήσεις που έδειχναν τη δύναμη του Τραμπ μεταξύ των μη εγγεγραμμένων ψηφοφόρων.

Προειδοποίησε επίσης ότι οι προσπάθειες για την απόκτηση ψήφων υπέρ των Δημοκρατικών μεταξύ των νεότερων και των μη μαύρων έγχρωμων ατόμων είναι συχνά δαπανηρές -σύμφωνα με μια εκτίμηση, κόστισαν πάνω από 1.200 δολάρια ανά ψήφο το 2020- επειδή οι ομάδες αυτές περιλαμβάνουν πλέον τόσους πολλούς μη Δημοκρατικούς. Μεταξύ των έγχρωμων ψηφοφόρων, έγραψε ότι «μόνο η εγγραφή των Αφροαμερικανών αποτελεί σαφώς μια πρώτης τάξεως ευκαιρία», προσθέτοντας ότι το να κερδίσουν Δημοκρατικούς ψηφοφόρους μεταξύ των μαύρων κόστισε περίπου 575 δολάρια ανά ψήφο το 2020.

Κάλεσε τους δωρητές των μη κομματικών μη κερδοσκοπικών οργανώσεων να δωρίσουν επίσης σε πολιτικές ομάδες που εστιάζουν τις δαπάνες για την εγγραφή ψηφοφόρων σε «συγκεκριμένους, έντονα φιλο-Μπάιντεν πληθυσμούς», όπως οι μαύροι Αμερικανοί, χρησιμοποιώντας παράλληλα πιο στοχευμένες τεχνικές μεταξύ άλλων ομάδων για να φιλτράρουν τους πιθανούς υποστηρικτές του Τραμπ.

Το υπόμνημα του Στράους κυκλοφόρησε έκτοτε ευρέως στους κύκλους των Δημοκρατικών, προκαλώντας αντιδράσεις από τους υποστηρικτές των ευρύτερων προσπαθειών εγγραφής στις μειονοτικές ομάδες, οι οποίες ιστορικά εγγράφονται στους εκλογικούς καταλόγους σε χαμηλότερα ποσοστά από τους λευκούς. Οι Δημοκρατικοί από τη δεκαετία του 1960, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Μπάιντεν σε ένα πρώιμο εκτελεστικό διάταγμα, έχουν θέσει ως πολιτικό στόχο την εξάλειψη των ανισοτήτων στην εγγραφή των ψηφοφόρων.

Πηγή: «Washington Post»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ. Η άνευ προηγουμένου επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν "μια μεγάλη και ντροπιαστική αποτυχία", ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο Λευκός Οίκος.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ