x
 

Κοινωνία

Οι Ελληνες μαθητές στην πρώτη δεκάδα του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού Γνώσεων για το Χρήμα

ΑΘΗΝΑ. Μαθητές από 26 ευρωπαϊκές χώρες δοκίμασαν, για μία ακόμη φορά, τις χρηματοοικονομικές τους γνώσεις σε διαγωνισμό που διοργάνωσε, για έβδομη χρονιά, η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Ομοσπονδία (EBF) σε συνεργασία με τις Εθνικές Ενώσεις Τραπεζών-μέλη της. Οπως αναφέρεται σε χθεσινή ανακοίνωση της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) οι μαθητές συγκεντρώθηκαν, στις 19 Απριλίου 2024, στις Βρυξέλλες για την διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού European Money Quiz (EMQ) της EBF και των Εθνικών Τραπεζικών Ενώσεων, συμπεριλαμβανομένης της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών (ΕΕΤ). Περισσότεροι από 36.000 έφηβοι από όλη την Ευρώπη συμμετείχαν στο σχετικό ερωτηματολόγιο (quiz) γνώσεων.

Συμμετείχαν (με αλφαβητική σειρά) μαθητές από τις ακόλουθες 26 χώρες: Αλβανία, Αυστρία, Βόρεια Μακεδονία, Γερμανία, Ελλάδα, Εσθονία, Ιρλανδία, Ισλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Λετονία, Λιθουανία, Λιχτενστάιν, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Νορβηγία, Ουγγαρία, Ουκρανία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Τσεχία και Φινλανδία.

Στον τελικό, τις τρεις πρώτες θέσεις κατέλαβαν οι μαθητές από την Αυστρία, την Τσεχία και τη Βόρεια Μακεδονία.

Οι Ελληνες μαθητές περιλαμβάνονται στην πρώτη δεκάδα, και απάντησαν σωστά στις 19 από τις 20 ερωτήσεις στο κουίζ χρηματοοικονομικών γνώσεων.

Στην ανακοίνωση η ΕΕΤ, ευχαριστεί για την συμμετοχή στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό, τους μαθητές Ορφέα-Αγγελο Ασπρόπουλο και Θεοφάνη Μοτσενίγκο της Α’ τάξης του Λυκείου Αυγουλέα-Λιναρδάτου, καθώς και τους καθηγητές Αρη Νότη και Μιχαήλ Παρασκευόπουλο, που συνόδευαν τους μαθητές μαζί με τους εκπροσώπους της ΕΕΤ (την επικεφαλής του Τραπεζικού Ινστιτούτου και Χρηματοπιστωτικού Εγγραμματισμού, Σοφία Ζιάκου και το στέλεχος αυτού Αγγελο Περίφανο). Την Ελληνική Ομάδα συνόδεψε και ο μαθητής Αλέξανδρος Τασιαδάμης, ο οποίος ήταν μέρος της νικήτριας ομάδας στον Ελληνικό Διαγωνισμό. Η ελληνική αντιπροσωπεία, πέραν της συμμετοχής της στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό, παρακολούθησε και ένα πλήρες πρόγραμμα εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων που περιελάμβανε επίσκεψη στο ημικύκλιο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο European Parliamentarium, στο Wikifin Lab, στο Euronext όπου και σήμαναν την έναρξη του Ευρωπαϊκού Χρηματιστηρίου και, τέλος, στο House of the European History

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΘΗΝΑ. Μια σειρά έργων, ζωγραφικής και γλυπτικής, που δημιουργούν μία εγκατάσταση με αναφορές στον Μάγο του Οζ είναι η νέα έκθεση του Μίλτου Μιχαηλίδη υπό τον τίτλο «ΟΖ- Εικόνες από τον κόσμο» που φιλοξενείται στην γκαλερί a.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ