x
 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Οι Ελληνορθόδοξοι της Νέας Αγγλίας τίμησαν την 40η επέτειο της ποιμαντορίας του Μητροπολίτη Μεθοδίου

ΒΟΣΤΩΝΗ. Πάνω από οκτακόσιοι πενήντα Ελληνορθόδοξοι πιστοί όλων των γενεών και ηλικιών αντιπροσωπευτικά από 55 κοινότητες της Μητρόπολης Βοστώνης, συνοδευόμενοι από τους ιερείς των κοινοτήτων τους, πλημμύρισαν την μεγάλη αίθουσα κοινωνικών εκδηλώσεων του Σταδίου Gillette, στην πόλη Φόξμπορο της Μασαχουσέτης και με επικεφαλής τον Αρχιεπίσκοπο πρώην Αμερικής Δημήτριο και με την παρουσία του εκπροσώπου της Ελλάδας, πρέσβη Συμεών Τέγου, τίμησαν την τεσσαρακοστή επέτειο της ποιμαντορίας του Μητροπολίτη Μεθοδίου.

Ο Αρχιεπίσκοπος πρώην Αμερικής Δημήτριος εναγκαλίζεται τον Μητροπολίτη Βοστώνης Μεθόδιο στην εκδήλωσης για την τεσσαρακοστή επέτειο της ποιμαντορίας του.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ARETI BRATSIS

Η εκδήλωση του επίσημου δείπνου στη διάρκεια του οποίου τιμήθηκαν δραστήρια και πιστά μέλη των κοινοτήτων έγινε το βράδυ της Κυριακής 9 Ιουνίου, με την έκπληξη της βραδιάς να είναι η παρουσία του Αρχιεπισκόπου πρώην Αμερικής Δημητρίου, ο οποίος με τον Αγιογραφικό, θεολογικό και εκκλησιολογικό του λόγο μίλησε φιλοφρόνως για τον Μητροπολίτη Μεθόδιο, για τον οποίον έτρεφε πάντοτε και εξακολουθεί να τρέφει αγάπη και εκτίμηση. Αναφέρθηκε στην πορεία του και την αρχιερατική του ποιμαντορία από της ενθρονίσεως του μέχρι σήμερα, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και ο χαιρετισμός του γενικού προξένου της Ελλάδας στη Βοστώνη, πρέσβη Συμεών Τέγου. Επισημαίνεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος έγινε δεκτός με αισθήματα σεβασμού και αγάπης από τις εκατοντάδες των παρευρεθέντων κληρικών και λαϊκών.

Ο Μητροπολίτης Βοστώνης Μεθόδιος επέδωσε τιμητική διάκριση ευαρεσκείας στο ζεύγος Γεωργίου και Μάργκως Μεχράκη, παρουσία του Αρχιεπισκόπου πρώην Αμερικής Δημητρίου.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ARETI BRATSIS

Την εκδήλωση σημάδεψε η κορυφαία κίνηση του Ελληνοαμερικανικού Οργανισμού Αλφα – Ωμέγα της Βοστώνης οι υπεύθυνοι του οποίου επέδωσαν στον Μητροπολίτη Μεθόδιο επιταγή διακοσίων πενήντα χιλιάδων δολαρίων για το υπό κατασκευή κλειστό γυμναστήριο στο Κατασκηνωτικό Κέντρο της Μητρόπολης στην πολίχνη Κοντούκουκ του Νιου Χαμσάϊρ. Επισημαίνεται πως ήταν η πρώτη δόση που κατεβλήθη από τις πεντακόσιες χιλιάδες δολάρια που είναι η ολική υπόσχεση. Οι άλλες διακόσιες πενήντα χιλιάδες θα δοθούν όταν συγκεντρωθεί από δωρεές το ισόποσο των διακοσίων πενήντα χιλιάδων.

Τιμητικές διακρίσεις δόθηκαν στα ζεύγη Γεωργίου και Μάρκως Μπεχράκη και Γεωργίου και Κάρεν Ντανή και στον Γεώργιο Σάφιολ για τις γενναιόδωρες συνεισφορές τους από το ξεκίνημα και δια μέσου των ετών στου Κατασκηνωτικού Κέντρου της Μητρόπολης, στο οποίο έχει αναφερθεί στο απώτερο και πρόσφατο παρελθόν ο «Εθνικός Κήρυκας». Επίσης αναγνωρίστηκαν και τιμήθηκαν από τον Μητροπολίτη Μεθόδιο πάνω  από εξήντα μέλη κοινοτήτων για τις εθελοντικές τους υπηρεσίες, την αγάπη και αφοσίωση τους στις κατά τόπους πολιτείες και πόλεις των κοινοτήτων τους.

Ο Μητροπολίτης Βοστώνης Μεθόδιος επέδωσε τιμητική βράβευση στο ζεύγος Γεωργίου και Κάρεν Ντανή παρουσία του Αρχιεπισκόπου πρώην Αμερικής Δημητρίου.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ARETI BRATSIS

Ακόμα η Μητρόπολη Βοστώνης επέδωσε υποτροφίες σε φοιτητές κολεγίων και πανεπιστημίων ποσού ανερχόμενου σε πάνω από σαράντα χιλιάδες δολάρια. Ως ελέχθη πρόκειται για μία επένδυση στους νέους και νέες οι οποίοι μελλοντικά θα αναλάβουν ηγετικούς ρόλους στη ζωή των κοινοτήτων τους και της Εκκλησίας εν γένει.

Ο γενικός πρόξενος της Ελλάδος στη Βοστώνη πρέσβης Συμεών Τέγος, η σύζυγος του Μαρία και η κορούλα τους Εριέτα πλαισιώνουν τον Μητροπολίτη Μεθόδιο.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ARETI BRATSIS

Η Φιλόπτωχος της Μητρόπολης επέδωσε στον Μητροπολίτη Μεθόδιο επιταγή ύψους πενήντα χιλιάδων δολαρίων για την στήριξη συγκεκριμένων διακονιών της Μητρόπολης.

Αναμνηστική φωτογραφία με τον Μητροπολίτη Μεθόδιο της αντιπροσωπευτικής ομάδας ενοριτών της κοινότητας του Αγίου Φιλίππου στη Νάσουα Νιου Χαμσάιρ, από την οποία τιμήθηκε η Maryanne Sgueglia.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ARETI BRATSIS

Επισημαίνεται ότι φέτος συμπληρώνονται πενήντα έτη από την εις διάκονο χειροτονία του Μητροπολίτη Μεθοδίου από τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Βορείου και Νοτίου Αμερικής Ιάκωβο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΒΟΣΤΩΝΗ. Ορκίστηκε την περασμένη Κυριακή 16 Ιουνίου 2024 στον ιερό ναό του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή Βοστώνης, μέρος του νεοεκλεγέντος διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέα Αγγλίας.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αμερική

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ