x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

 

ΑΠΟΨΕΙΣ

Οι εμμονές του νέου Δημάρχου Αθηναίων

Ο νέος δήμαρχος που από ό,τι φαίνεται λογοδοτεί λιγότερο στο ΠΑΣΟΚ και περισσότερο στα κατά κόσμον αριστερά κόμματα, που είχαν συνασπιστεί να μην βγει δήμαρχος ο κ. Μπακογιάννης από την πρώτη στιγμή, τάχει βάλει με τον πεζόδρομο της Βασιλίσσης Ολγας τασσόμενος υπέρ της ελεύθερης κυκλοφορίας των αυτοκινήτων (…και πώς θα περνούν οι κάτοικοι στην Πλάκα;) ενώ δημοσίευσε και 5 παραδοξότητες για την Βασ. Ολγας, υποσχόμενος πως «Για αρχή, θα ανοίξω τη Βασιλίσσης Ολγας»

Τότε ήθελα να τον αποδοκιμάσω γιατί απολάμβανα αυτό τον πεζόδρομο.

Η μικροσκοπική αυτή οδός που περνάει μπροστά από το Ζάππειο δείχνει να είναι μία εμμονή του κ. Δούκα. Και εγώ που την περνώ καθημερινά λόγω γειτνίασης με το σπίτι μου βλέπω πόσο απολαμβάνουν οι Αθηναίοι τον πεζόδρομο που ήταν πρόχειρα φτιαγμένος και μόνο τώρα υλοποιείται. Βρέθηκε και κάτι αρχαιολογικό στο πεζοδρόμιο κοντά στο άγαλμα Βύρωνος και έχουν επέμβει οι αρχαιολόγοι.

Η κυβέρνηση, προκειμένου να υλοποιηθεί ο πεζόδρομος που ανήκει στον Μεγάλο Περίπατο, που είχαν θεσπίσει Μελίνα Μερκούρη και Ντόρα Μπακογιάννη, μετέφερε το έργο στην αρμοδιότητά της, εξηγώντας το γιατί.

Και ο κ. Δούκας εξέδωσε μία οξύτατη ανακοίνωση αφήνοντας υπόνοιες ότι έγινε για να μην υπάρξει οικονομικός έλεγχος στα πεπραγμένα του Μπακογιάννη.

Η απάντηση του Κώστα Μπακογιάννη ήταν άμεση: «Επειδή ορισμένοι αφήνουν κάποια άθλια και χυδαία υπονοούμενα. Ο κ. Δούκας, μετά από τόσες ενημερώσεις που του έχουμε κάνει, θα όφειλε πλέον να γνωρίζει πως η Ανάπλαση Α.Ε. δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το έργο της Πανεπιστημίου. Για λόγους αρχής, καλωσορίζω τον όποιο διαχειριστικό και οικονομικό έλεγχο. Είναι ευπρόσδεκτος. Οπου θέλει, όπως τον θέλει, όποτε τον θέλει. Σε λίγες μέρες, άλλωστε, ο κ. Δούκας θα παραλάβει έναν δήμο πιο εύρωστο και πιο τακτοποιημένο από ποτέ. Κρίμα, γιατί θα μπορούσαμε να είχαμε διαφωνήσει πολιτισμένα, χωρίς να θίγονται συνειδήσεις και χωρίς να μεσολαβούν φθηνά επικοινωνιακά παιχνίδια. Θα περιμένω μια συγγνώμη κι ας αργήσει».

Εγώ πάντως ένα έχω να πω:

Ο κ. Δούκας μπορεί να είναι καθηγητής Πολυτεχνείου. Από ενημέρωση όμως πάσχει. Ξεκινάει άσχημα. Η Αθήνα έχει ακόμη προβλήματα. Αν ξεκινάει έτσι κάνει χοντρό λάθος… Και τα μισά του κ. Μπακογιάννη να κάνει θα του πω μπράβο. Γιατί δεν κολλάω σε σχήματα και κόμματα αλλά σε έργα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σήμερα, Τετάρτη 22 Μαϊου, στα ελληνικά σχολεία διεξάγονταν οι εξετάσεις «PISA» (με τη συμμετοχή 660 σχολείων και συνολικά 12.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αμερική

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ