x

Πολιτική

Οι επανασχεδιασμένοι χάρτες επηρεάζουν σημαντικά Μαλλιωτάκη – Μαλόνι

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Στη δημοσιότητα δόθηκαν οι νέοι προτεινόμενοι εκλογικοί χάρτες της Νέας Υόρκης, όπως σχεδιάστηκαν από δικαστικό εμπειρογνώμονα, που αναμένεται, εκτός απροόπτου, να είναι σε ένα μεγάλο ποσοστό και αυτοί πάνω στους οποίους θα βασιστούν οι ενδιάμεσες εκλογές του προσεχούς Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των «New York Times», οι νέες περιφέρειες, όπως προβλέπει η πρόταση του εμπειρογνώμονα Τζόναθαν Τσέρβας (Johnathan R. Cervas), ο βασικός χαμένος από την χάραξη είναι το Δημοκρατικό Κόμμα, με δεδομένο ότι τα πλεονεκτήματα που θα τους προσέδιδαν οι χάρτες που σχεδιάστηκαν τον Φεβρουάριο, όχι μόνο δεν υφίστανται, αλλά και, σε ορισμένα σημεία, ανατρέπονται πλήρως, δημιουργώντας αμφίρροπες περιφέρειες από το πουθενά και καθιστώντας ισχυρούς εν ενεργεία βουλευτές αντιμέτωπους στις προκριματικές εκλογές.

Μια περίπτωση όπως οι προαναφερόμενες φαίνεται πως είναι η φιλέλληνας βουλευτής της Περιφέρειας 12, Κάρολιν Μαλόνι (Carolyn Maloney), η οποία βρίσκεται απέναντι στον -επίσης επί τρεις δεκαετίες βουλευτή- Τζέρολντ Νάντλερ (Jerrold Nadler), από το Απερ Ουεστ Σάιντ. Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να σημάνει συναγερμό στις οργανώσεις της Ομογένειας, αφού ενδεχομένως η Κάρολιν Μαλόνι να εισέλθει στην πλέον αμφίρροπη εσωκομματική μάχη από άποψης προγνωστικών, αφού ο βασικός αντίπαλός της δεν θα είναι ένας άπειρος και μη εκλεγμένος πολιτικός, αλλά ένας αντιπρόσωπος με μακρά παράδοση στις έδρες του Κογκρέσου.

Η κ. Νικόλ Μαλλιωτάκη. (Φωτογρφία: Rod Lamkey / CNP)
Η κ. Νικόλ Μαλλιωτάκη. (Φωτογρφία: Rod Lamkey / CNP)

Αντίθετα, σαφώς καλύτερα είναι τα πράγματα για τη Νικόλ Μαλλιωτάκη (Nicole Malliotakis), η οποία εκπροσωπεί ως βουλευτής των Ρεπουμπλικανών την έδρα της 11ης Περιφέρειας, σε συντηρητικές συνοικίες του Στάτεν Αϊλαντ και του Μπρούκλιν. Η αλλαγή που επιχείρησαν οι Δημοκρατικοί στην Περιφέρεια αυτή αποτέλεσε, όπως είχαν αναφέρει επανειλημμένα ρεπορτάζ του «Εθνικού Κήρυκα» («Ε.Κ.»), την «πέτρα του σκανδάλου», καθώς η ένταξη του Παρκ Σλόουπ με τους χιλιάδες Δημοκρατικούς ψηφοφόρους θεωρήθηκε ως μια απόπειρα να αλλοιωθούν οι συσχετισμοί δυνάμεων.

Πλέον, όπως αναφέρουν οι «New York Times», το σκηνικό στην 11η Περιφέρεια θυμίζει περισσότερο το στάτους που υπήρχε, αφού οι περιοχές αυτές του Παρκ Σλόουπ έχουν ως επί το πλείστον απομακρυνθεί, με την Μαλλιωτάκη να λαμβάνει ξανά το πάνω χέρι, ευελπιστώντας στην εκλογική βάση των Ρεπουμπλικανών αλλά και την προσωπική της δυναμική στην περιοχή.

Παράλληλα, όμως, οι νέοι χάρτες προκάλεσαν ανατροπές και σε άλλα επίπεδα, αφού θεωρείται ότι θα οδηγήσουν σε μικρότερη εκπροσώπηση της αφροαμερικανικής κοινότητας με βάση τα σημερινά δεδομένα, αφού κάποιοι Αφροαμερικανοί αντιπρόσωποι επίσης θα τεθούν αντιμέτωποι, αφού οι περιφέρειές τους συνενώνονται.

Καταλήγοντας, αναφέρθηκε πως δεν αποκλείεται οι Δημοκρατικοί να προσφύγουν εκ νέου, αν και συμπληρώνεται πως ένας μεγάλος αριθμός υποψηφίων ξεκινά την προεκλογική του εκστρατεία εκλαμβάνοντας τους προτεινόμενους χάρτες ως αντιπροσωπευτικούς της νέας κατάστασης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο πρώτος κύκλος των προκριματικών εκλογών ολοκληρώθηκε, με τα δυο κόμματα να δίνουν το χρίσμα στους υποψηφίους κυβερνήτες, αναπληρωτές κυβερνήτες και πολιτειακούς βουλευτές, τα αξιώματα δηλαδή που δεν επηρεάστηκαν από την πρόσφατη επαναληπτική ανακατανομή των εκλογικών περιφερειών.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΒΙΝΤΕΟ

Η φωτιά καίει δασικές εκτάσεις στο Πόρτο Γερμενό και κατευθύνεται προς Μύτικα

ΑΘΗΜΑ. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη την κατάσταση στο Πόρτο Γερμενό.

Μηνύματα Μητσοτάκη προς την Αγκυρα από το Ευρωκοινοβούλιο (Βίντεο)

ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ. Μηνύματα προς το εξωτερικό αλλά και το εσωτερικό ακροατήριο εξέπεμψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την ομιλία του σήμερα το πρωί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας