x
 

ΑΠΟΨΕΙΣ

Οι επόμενες εκλογές δεν έχουν κριθεί

Οι εκλογές της 21ης Μαϊου είχαν έναν ξεκάθαρο μήνυμα: ο λαός δήλωσε ότι επιθυμεί τη διακυβέρνηση της χώρας να έχει για τα επόμενα τέσσερα χρόνια η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Το εκλογικό σύστημα όμως με το οποίο πραγματοποιήθηκαν αυτές οι εκλογές (απλή αναλογική) δεν επιτρέπει αυτή η ξεκάθαρη λαϊκή ετυμηγορία να αποτυπωθεί και στην εκπροσώπηση των κομμάτων στη Βουλή ώστε να σχηματιστεί κυβέρνηση υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ετσι η Ελλάδα μπαίνει στην περιττή και άσκοπη διαδικασία των δεύτερων εκλογών, κάτι ως διεκπεραίωση αφού νικητές και νικημένοι έχουν αποδεχθεί το αποτέλεσμα των προσεχών εκλογών ως κάτι προδιαγεγραμμένο.

Προσοχή όμως: η κάλπη στις εκλογές της 25ης Ιουνίου είναι άδεια. Τα κόμματα, όλα τα κόμματα ξεκινάνε από την ίδια βάση, από το μηδέν. Ο όποιος εφησυχασμός από την πλευρά των πολιτών, των ψηφοφόρων, που έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο, μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σε περιπέτειες. Είναι περιπέτεια να μην υπάρξει αυτοδύναμη κυβέρνηση και τις προσεχείς εκλογές; Προφανώς η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια να μην έχει ουσιαστική κυβέρνηση αλλά να πορεύεται με την υπηρεσιακή. Τα προβλήματα τρέχουν και η Ελλάδα χρειάζεται να συνεχίσει την ομαλή και ανοδική της πορεία και όχι να ταλανίζεται από ακυβερνησία.

Απαιτείται λοιπόν στις εκλογές της 25ης Ιουνίου να αποτυπωθεί ξεκάθαρα εκ νέου η λαϊκή ετυμηγορία όπως αυτή εκφράστηκε στις προηγούμενες εκλογές ώστε η χώρα να αποφύγει τις άσκοπές περιπέτειες, τις νέες κάλπες μέσα στον Αύγουστο ενδεχομένως. Αν υπήρχε λόγος θα το καταλαβαίναμε και θα το σεβόμασταν όπως θα έκανε ο κάθε δημοκρατικός πολίτης, που σέβεται τους θεσμούς του πολιτεύματος.

Στην παρούσα φάση όμως δεν συντρέχει κανένας λόγος να πορεύεται η χώρα επί μακρόν με υπηρεσιακή κυβέρνηση ενώ η βούληση του λαού να έχει εκφραστεί ξεκάθαρα. Αυτό πρέπει να αποτυπωθεί και τον Ιούνιο. Είναι για το καλό όλων. Σε διαφορετική περίπτωση ο μόνος ηττημένος θα είναι η χώρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αντιμέτωπη με μια σοβαρή κρίση για τη δημόσια υγεία βρίσκεται η Ευρώπη, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Guardian», καθώς «σχεδόν όλοι» οι κάτοικοι ζουν σε περιοχές με υψηλά επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ