x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Οι μεγάλοι δωρητές ενισχύουν την παρέλαση

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ενα ποσό της τάξεως των 100.000 δολαρίων μπήκε στα ταμεία της επιτροπής προετοιμασίας της παρέλασης στην 5η Λεωφόρο, μετά την οικονομική ενίσχυση των πέντε μεγάλων δωρητών, που κατέβαλαν από 20.000 έκαστος.

Ειδικότερα, πρόκειται για τον ραδιοφωνικό σταθμό WABC, ιδιοκτησίας Τζον Κατσιματίδη, την Libra Group, ιδιοκτησίας Γεωργίου Λογοθέτη, την AHEPA, την ΠΣΕΚΑ και τον επιχειρηματία Μιχάλη Ψαρό, οι οποίοι δίνουν μια βαθιά οικονομική ανάσα σε μια δύσκολη χρονιά, δικαιώνοντας τον πρόεδρο της Επιτροπής Παρέλασης, Φίλιπ Κρίστοφερ, ο οποίος ενέταξε στις επιλογές το πακέτο αυτό του «Μεγάλου Ευεργέτη» (Grand Benefactor).

Σύμφωνα με τον κ. Κρίστοφερ, με όλες τις εισφορές υπολογισμένες, το Λεύκωμα έχει εισπράξει έως τώρα 43.200 δολάρια, η δεξίωση του «Χίλτον» 103.000, ενώ το Λαχείο φτάνει τις 20.000 δολάρια, όπως επιβεβαίωσε εκ μέρους της αρμόδιας υποεπιτροπής ο Αναστάσιος Καραγκούνης.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Στρουμπάκης ανακοίνωσε μια ακόμη σειρά από οικονομικές ενισχύσεις, ενώ υπενθύμισε τη συμμετοχή του δις πρωταθλητή NFL με τους Κάνσας Σίτυ Τσιφς, Γιώργου Καρλαύτη, από τη θέση του Μεγάλου Τελετάρχη, επισημαίνοντας πως πρόκειται για ένα πρόσωπο που θα αποτελέσει πόλο έλξης για τη νέα γενιά, αλλά και έναν πιθανό σημαντικό υποστηρικτή της Ομογένειας στο εγγύς μέλλον.

Παράλληλα, η Πίτερ Βλήτας, η εταιρεία του οποίου έχει αναλάβει το πρόγραμμα των Ευζώνων στη Νέα Υόρκη, τόνισε πως η σίτιση και η ψυχαγωγία τους είναι ήδη διασφαλισμένη, με τα έξοδα όμως να μην επιβαρύνουν την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων. Στη συνέχεια, τόνισε πως, ένεκα του βεβαρημένου προγράμματος στην εκδήλωση του Μπόουλινγκ Γκριν, το Αγημα δεν θα είναι σε θέση να επισκεφθεί κάποιο σχολείο, αντίθετα, όμως, έχει ήδη δρομολογηθεί η επίσκεψη στη Νέα Ιερσέη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ολοκληρώθηκε μέσα σε κλίμα συγκίνησης και περηφάνειας η μεγάλη παρέλαση στην 5η Λεωφόρο με την οποία ο Ελληνισμός της Νέας Υόρκης τιμά την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ