x

ΑΠΟΨΕΙΣ

Οι μελλοντικές επιπτώσεις του κορωνοϊού

Στη σημερινή του έκδοση «Το Περιοδικό» ασχολείται με τις επιπτώσεις του κορωνοϊού στην διατροφή μας.

Πρόκειται ασφαλώς για ένα κρίσιμο θέμα.

Οι επιπτώσεις του είναι σημαντικές. Μεταξύ των άλλων, υπάρχει και ένα ποσοστό αυτών που κόλλησε τον ιό, οι οποίοι έχασαν τη γεύση τους σε ένα βαθμό και για ένα χρονικό διάστημα, κι αυτό επηρέασε και τις διατροφικές τους συνήθειες.

Θέλω όμως να προσεγγίσω το θέμα του κορωνοϊού από μια άλλη διάσταση, μια πιο γενική.

Να το δω από την άποψη ενός συγκλονιστικού ιστορικού γεγονότος, που έχει προκαλέσει αμέτρητους θανάτους παγκοσμίως – η Αμερική μετρά περίπου ένα εκατομμύριο απώλειες.

Τέτοια γεγονότα αφήνουν βαθιές πληγές που δεν επουλώνονται εύκολα.

Εχουν γενικότερες και βαθιές επιπτώσεις. Οδηγούν συνήθως σε μεγάλες αλλαγές στη συμπεριφορά των ανθρώπων και στις Οικονομίες των χωρών. Ακόμα και σε σημείο που να αλλάζει η οικονομική δυναμική μεταξύ των χωρών. Αλλάζει ή έχει την δυνατότητα να αλλάξει ακόμα και τις σχέσεις μεταξύ κρατών.

Μάλιστα, σε περιόδους όπως αυτή που διανύουμε, με την ασυνήθιστα μακρά περίοδο ειρήνης που απολαμβάνουμε, έχουν συσσωρευτεί πολλά προβλήματα και πολλές καταπιεσμένες αντιπαλότητες. Και είναι επίσης σημαντικό ότι οι σημερινοί αρχηγοί των κρατών δεν έχουν την ανάμνηση της καταστροφής των πολέμων που είχαν άλλοι προηγούμενης γενιάς.

Δεν είναι αναπόφευκτο ότι αυτή η δραματική εμπειρία του κορωνοϊού θα οδηγήσει σε πόλεμο. Μπορεί να οδηγήσει σε μία βαθιά οικονομική κρίση ή σε κάτι άλλο που δεν έχουμε την δυνατότητα να φανταστούμε.

Στο τέλος όμως, και δεν μιλάμε για αύριο, θεωρώ αναπόφευκτο ότι τα βαθιά και έντονα σημάδια που η καταστροφή αυτή αφήνει κάπου θα ξεσπάσουν και θα μετατραπούν σε μία άλλη, και πιθανόν ακόμα χειρότερη, διεθνή κρίση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πολλοί, δεν έχω αμφιβολία, θα αισθανθούν απογοήτευση στην είδηση ότι το Ισραήλ και η Τουρκία αποκαθιστούν τις διπλωματικές σχέσεις τους, όπως δημοσίευσε η χθεσινή «New York Times».

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΒΙΝΤΕΟ

Τα Γεγονότα της Εβδομάδας από τον «Ε.Κ» με την Ειρήνη Ζαχαριάδη

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η δημοσιογράφος Ειρήνη Ζαχαριάδη στο ειδικό εβδομαδιαίο βιντεομαγκαζίνο, στο οποίο παρουσιάζονται οι σημαντικότερες ειδήσεις της Εβδομάδας όπως τις κατέγραψε ο «Εθνικός Κήρυκας» μέσα από την έντυπη αλλά και την ηλεκτρονική έκδοσή του και τις επεξεργάστηκε η συντακτική του ομάδα.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας