x
 

Αμερική

Οι «New York Times» για τη μάχη Μαλλιωτάκη – Ρόουζ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Εκτενή αναφορά στην εκλογική μάχη ανάμεσα στην ομογενή Ρεπουμπλικανή βουλευτή, Νικόλ Μαλλιωτάκη (Nicole Malliotakis) και τον αντίπαλό της από το Δημοκρατικό Κόμμα,

O Μαξ Ρόουζ. Πηγή: Facebook
O Μαξ Ρόουζ. Πηγή: Facebook

(Max Rose), για τη βουλευτική θέση της 11ης Περιφέρειας της Νέας Υόρκης, πραγματοποίησε η εφημερίδα «New York Times».

Ειδικότερα, πρόκειται για ένα άρθρο το οποίο εστιάζει κυρίως στον Ρόουζ, αλλά και τις ιδιαιτερότητες της περιφέρειας αυτής, σε σχέση με τις υπόλοιπες της πόλης της Νέας Υόρκης, με έμφαση στο γεγονός ότι ο συσχετισμός δυνάμεων είναι εντελώς διαφορετικός, ευνοώντας μια περισσότερο συντηρητική ατζέντα.

Οπως τονίζεται, ο Μαξ Ρόουζ, ο οποίος είχε εκλεγεί το 2018, είναι υποχρεωμένος να ακολουθεί έναν διαφορετικό δρόμο σε σχέση με άλλους υποψηφίους του Δημοκρατικού Κόμματος, αφού, σε μια ανεξάρτητη προς συντηρητική δεξαμενή ψηφοφόρων, η προσήλωση στην κοινωνική ατζέντα αλλά και η ταύτιση των αντιπάλων με τον Ντόναλντ Τραμπ, δεν θα έφερνε αποτελέσματα.

«Αυτή δεν είναι περιφέρεια του Τραμπ, δεν είναι περιφέρεια του Μπάιντεν, δεν είναι περιφέρεια Ρεπουμπλικανών, δεν είναι περιφέρεια Δημοκρατικών», είχε αναφέρει ο Ρόουζ πρόσφατα σε ψηφοφόρους, ενόσω μοίραζε διαφημιστικά φυλλάδια της εκστρατείας του, σε μια προσπάθεια να έρθει σε επαφή με την εκλογική βάση της περιοχής.

Από την πλευρά της, όπως τονίζουν οι «New York Times», η Νικόλ Μαλλιωτάκη επιλέγει να «χτυπήσει» τον Ρόουζ ταυτίζοντάς τον με την προοδευτική πτέρυγα του Δημοκρατικού Κόμματος -η οποία έχει χαμηλή αποδοχή στο Στάτεν Αϊλαντ και άλλες συνοικίες- αλλά και να προβάλλει τα βασικά σημεία της ατζέντας του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος: τον πληθωρισμό αλλά και την έξαρση της εγκληματικότητας, που μπορούν να ενεργοποιήσουν τα αντανακλαστικά μιας κοινότητας που αποτελείται, σε μεγάλο βαθμό, από εκπροσώπους της μικρομεσαίας και μεσαίας τάξης.

«Οι άνθρωποι σε αυτήν την περιφέρεια -όπως και οι περισσότεροι ψηφοφόροι- προσέρχονται στις κάλπες όταν τα θέματα αγγίζουν την τσέπη τους. Οπότε, από τη μια πλευρά, οι εκλογές είναι για τη δημοκρατία και ‘την ψυχή του έθνους’, όπως θα έλεγε ο Τζο Μπάιντεν. Αλλά, από την άλλη πλευρά, γνωρίζουμε ότι οι ψηφοφόροι συνήθως πηγαίνουν στην κάλπη επειδή σκέφτονται το πώς θα πληρώσουν τα ψώνια ή την βενζίνη τους», τονίζει η αναπληρώτρια καθηγήτρια Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Φόρνταμ, Χριστίνα Γκριρ (Christina Greer).

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, παρότι ο Μαξ Ρόουζ επιτίθεται στη Νικόλ Μαλλιωτάκη, αφενός για την επιλογή της να στηρίξει εμπράκτως την αμφισβήτηση των εκλογικών αποτελεσμάτων προς όφελος του Ντόναλντ Τραμπ -ακόμη και μετά τα ντροπιαστικά γεγονότα του Καπιτωλίου- αλλά και τη θέση της υπέρ του καθορισμού του πλαισίου για τις εκτρώσεις από τις Πολιτείες, έρχεται σε πιο μειονεκτική θέση όταν η αντίπαλός του υπενθυμίζει ότι προέρχεται από τον ίδιο κομματικό μηχανισμό που περιόρισε τις οικονομικές εγγυήσεις αποφυλάκισης, έστω κι αν ο ίδιος δεν είχε ταχθεί υπέρ της μεταρρύθμισης.

Παράλληλα, το δημοσίευμα υπενθυμίζει την πρόσφατη δημοσκόπηση του Κολλεγίου Σιένα, στο οποίο η Νικόλ Μαλλιωτάκη εμφανίζεται να προηγείται με έξι ποσοστιαίες μονάδες διαφορά, εύρος ανάλογο της αντίστοιχης νίκης της κατά τις προηγούμενες εκλογές. Ομως, το βασικότερο στοιχείο είναι η διαφορά που φαίνεται να εξασφαλίζει η κ. Μαλλιωτάκη στους ανεξάρτητους ψηφοφόρους, οι οποίοι και θεωρούνται ο κρίσιμος παράγοντας για την τελική έκβαση. Επιπλέον, το 65% θεωρεί ως κύριο μέλημα την Οικονομία και το 42% την εγκληματικότητα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Την πεποίθηση πως το όνομα του Χένρι Κίσιντζερ, από την οπτική γωνία της ελληνικής Ιστορίας, θα είναι πάντα γραμμένο με μελανά χρώματα και υπό το σκοτεινό φόντο της τουρκικής εισβολής, της κατοχής και του αιματηρού ξεριζωμού του κυπριακού Ελληνισμού, εκφράζουν, μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα» («Ε.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ