x
 

Πολιτική

Οι οδηγίες προς τους ενόρκους στο επίκεντρο της δίκης του Τραμπ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. («AP»). Μετά από περισσότερες από τέσσερις εβδομάδες καταθέσεων στη δίκη Τραμπ οι ένορκοι εστάλησαν την Τρίτη στα σπίτια τους με τον δικαστή Χουάν Μέρτσαν να τους λέει ότι δεν θα τους χρειαστεί μέχρι και την προσεχή Τρίτη οπότε και θα ακουστούν τα τελικά επιχειρήματα. Αυτό που πλέον καταρτίζεται είναι οι τελικές οδηγίες που θα δοθούν στους ενόρκους ώστε αυτοί να μπορέσουν να καταλήξουν στην ετυμηγορία τους.

Οι ένορκοι θα μπορούσαν να ξεκινήσουν τη συζήτηση την επόμενη εβδομάδα για να αποφασίσουν εάν ο Τραμπ είναι ένοχος για 34 κακουργήματα για παραποίηση επιχειρηματικών αρχείων.

Πριν από τη συζήτηση, οι ένορκοι στην υπόθεση είναι πιθανό να ακούσουν μερικές από τις ίδιες οδηγίες που έχουν ήδη ακούσει κατά τη διάρκεια της δίκης σχετικά με ορισμένες μαρτυρίες και αποδεικτικά στοιχεία.

Η συζήτηση για τις οδηγίες των ενόρκων στην ποινική δίκη του Ντόναλντ Τραμπ έχει επικεντρωθεί στην πληρωμή προς την πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς.

Ο δικηγόρος του Τραμπ, Εμιλ Μποβ, αναζήτησε μια οδηγία που ενημερώνει τους ενόρκους ότι οι τύποι πληρωμών για εξασφάλιση σιωπής στην περίπτωση του Τραμπ δεν είναι εγγενώς παράνομοι.

Για να καταδικάσουν τον Ντόναλντ Τραμπ στην υπόθεση της καταβολής των χρημάτων προς την Ντάνιελς, οι ένορκοι πρέπει να βρουν ότι τα επαγγελματικά του αρχεία ήταν παραποιημένα για να διαπράξει ή να αποκρύψει άλλο έγκλημα.

Οι δικηγόροι του Τραμπ διαφώνησαν με την ώθηση της Εισαγγελίας να συμπεριληφθούν οι παραβιάσεις της φορολογικής νομοθεσίας ως ένα από αυτά τα άλλα φερόμενα εγκλήματα, υποστηρίζοντας την Τρίτη ότι τα στοιχεία ήταν ανεπαρκή για να υποστηρίξουν αυτόν τον ισχυρισμό. Θέλουν ο δικαστής Χουάν Μέρτσαν να βγάλει τις φορολογικές παραβάσεις από τις οδηγίες των ενόρκων.

Ο εισαγγελέας Μάθιου Κολάντζελο αντέτεινε ότι ο Τραμπ και οι ανώτατοι συνεργάτες του στον Οργανισμό Τραμπ προσπαθούσαν «να καμουφλάρουν» τις αποζημιώσεις στον Μάικλ Κόεν πληρώνοντάς τες ως εισόδημα ή «αυξάνοντας» τις πληρωμές για να μην χάσει χρήματα από τους φόρους.

Συνήθως, τα επιχειρηματικά έξοδα επιστρέφονται ως αφορολόγητα. Οι πληρωμές του Κόεν περιελάμβαναν μια αποζημίωση για την πληρωμή των 130.000 δολαρίων που έκανε στην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς την παραμονή των εκλογών του 2016.

«Ο ψευδής προσδιορισμός των εταιρικών πληρωμών ως εισόδημα και όχι ως αποζημίωση είναι παραβίαση της φορολογικής νομοθεσίας», υποστήριξε ο Κολάντζελο.

Ο δικηγόρος του Τραμπ, Εμιλ Μποβ, απάντησε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι ο Τραμπ ή η εταιρεία του αποκόμισαν φορολογικό όφελος από τη συμφωνία με τον Κόεν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ο πρόεδρος Μπάιντεν ανακοίνωσε την Τρίτη σαρωτικές νέες προστασίες για εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες που ζουν παράνομα στις Ηνωμένες Πολιτείες εδώ και χρόνια, αλλά είναι παντρεμένοι με Αμερικανούς πολίτες.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αμερική

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ