x

Οικονομία

Οι παροχές κοινωνικής ασφάλισης οδεύουν προς τη μεγαλύτερη αύξηση των τελευταίων 40 ετών

11 Αυγούστου 2022

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. («WSJ»). Οι δικαιούχοι των παροχών κοινωνικής ασφάλισης πρόκειται από την επόμενη χρονιά να δουν την μεγαλύτερη αύξηση στα εισοδήματά τους εδώ και τέσσερις και πλέον δεκαετίες.

Οι πληρωμές της κοινωνικής ασφάλισης προσαρμόζονται κάθε χρόνο στον πληθωρισμό με βάση τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή για τους μισθωτούς και τους υπαλλήλους. Για τον προσδιορισμό της προσαρμογής του κόστους ζωής ή «COLA», η Διοίκηση Κοινωνικών Ασφαλίσεων συγκρίνει τα μέσα στοιχεία για τον Ιούλιο, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο με το μέσο επίπεδο του δείκτη κατά την ίδια περίοδο ένα χρόνο νωρίτερα.

Τα στοιχεία του Ιουλίου, που δημοσιοποιήθηκαν την Τετάρτη, αυξήθηκαν κατά 9,1% τους τελευταίους 12 μήνες. Αυτό είναι ελαφρώς υψηλότερο από τον αριθμό του πληθωρισμού, που μετράται από τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή για όλους τους καταναλωτές, ο οποίος κατέγραψε ετήσια αύξηση 8,5%. Το επίσημο «COLA» για τις κοινωνικές ασφαλίσεις θα καθοριστεί μετά τα στοιχεία του Σεπτεμβρίου.

Εάν ο πληθωρισμός παραμείνει στα σημερινά επίπεδα, κατά μέσο όρο, κατά τους επόμενους δύο μήνες, τα περίπου 70 εκατομμύρια συνταξιούχοι και άτομα με αναπηρία που λαμβάνουν παροχές Κοινωνικής Ασφάλισης θα μπορούσαν να δουν τις μηνιαίες πληρωμές τους να αυξάνονται κατά περίπου 9,6% το 2023, σύμφωνα με εκτιμήσεις της μη κερδοσκοπικής «Senior Citizens League», η οποία ασχολείται με την προστασία και την ενίσχυση των παροχών κοινωνικής ασφάλισης και «Medicare».

Για την κυβέρνηση, οι υψηλότερες μηνιαίες πληρωμές των δικαιούχων κοινωνικής ασφάλισης σημαίνουν ότι θα πρέπει να δώσει περισσότερα χρήματα. Για τους συνταξιούχους, ωστόσο, η αύξηση αποτελεί μια ευχάριστη είδηση μετά από μία χρονιά κατά την οποία οι αγορές μετοχών και ομολόγων έπεσαν και πολλοί συνταξιούχοι με σταθερό εισόδημα έχασαν της αγοραστική τους δύναμη λόγω του αυξανόμενου πληθωρισμού.

«Εκατομμύρια συνταξιούχοι, άτομα με αναπηρία, χήρες και επιζώντες που λαμβάνουν κοινωνική ασφάλιση περιμένουν την αύξηση πώς και πώς», δήλωσε η Μαίρη Τζόνσον, ειδική στα θέματα κοινωνικών ασφαλίσεων.

Η αύξηση του «COLA» του επόμενου έτους μάλλον θα αποτελέσει την υψηλότερη από το 1981, όταν οι παροχές κοινωνικής ασφάλισης αυξήθηκαν κατά 11,2% για να συμβαδίσουν με τον πληθωρισμό. Η υψηλότερη αύξηση του κόστους ζωής που έχει καταγραφεί ήταν 14,3% το 1980.

Οι παροχές κοινωνικής ασφάλισης αυξήθηκαν κατά 5,9% φέτος, ρυθμός που δεν κατάφερε να συμβαδίσει με τον πληθωρισμό.

Η Διοίκηση Κοινωνικών Ασφαλίσεων δεν θα ανακοινώσει την επίσημη προσαρμογή του κόστους ζωής για το 2023 πριν από τον Οκτώβριο. Αλλά τα σημερινά στοιχεία για τον πληθωρισμό παρέχουν μια ισχυρή ένδειξη για το τι θα μπορούσαν να περιμένουν οι δικαιούχοι.

Το Γραφείο Στατιστικών Εργασίας αναμένεται να δημοσιεύσει τα στοιχεία για τον πληθωρισμό του Σεπτεμβρίου στις 13 Οκτωβρίου. Η Γραφείο Στατιστικής Εργασίας εκδίδει γενικά την ανακοίνωση του «COLA» αμέσως μετά, δήλωσε η κ. Τζόνσον.

Με το «COLA» στο 9,6%, η μέση μηνιαία καταβολή κοινωνικής ασφάλισης για τους συνταξιούχους θα αυξηθεί κατά περίπου 160 δολάρια το 2023 και θα ανέρχεται σε 1.829 δολάρια τον Ιανουάριο από 1.669 δολάρια φέτος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΒΙΝΤΕΟ

Το συγκρότημα «Sounds of Cyprus» στους δρόμους του Μανχάταν

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η Ελενα Χρίστου, ο Πήτερ Δούσκαλης και ο Αλεξ Τασόπουλος πραγματοποίησαν μια συναυλία κυπριακής μουσικής για Νεοϋορκέζους και τουρίστες στο κέντρο του Μεγάλου Μήλου, την Times Square.

«Ταξιδεύω Γρεβενά» – Στη Λίμνη Μαυραναίων (Βίντεο)

ΓΡΕΒΕΝΑ. Το ένατο διαδικτυακό βίντεο της τουριστικής καμπάνιας του Δήμου Γρεβενών με τίτλο «Ταξιδεύω Γρεβενά», παρουσιάζει την πανέμορφη τεχνητή λίμνη της κοινότητας Μαυραναίων, η οποία απέχει μόλις δέκα χιλιόμετρα από την πόλη των Γρεβενών.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας