x

Αμερική

Οι πρώην πρόεδροι της Ομοσπονδίας καλούν σε Γενική Συνέλευση στο Σταθάκειο

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Πρόσκληση σε Γενική Συνέλευση στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια απευθύνει η Διοικούσα Επιτροπή των πρώην προέδρων, η οποία και εξακολουθεί να διατηρεί τον έλεγχο του κτιρίου και να μην αναγνωρίζει την διοίκηση που προέκυψε από τις εκλογές της 19ης Σεπτεμβρίου.

Ειδικότερα, σε μια πρόσκληση που υπογράφουν οι διορισμένοι συντονιστές της Επιτροπής αυτής, Δημήτριος Καλαμαράς και Νίκος Διαμαντίδης, όπως επίσης και ο Κλεάνθης Μεϊμάρογλου ως διοικητικός πρόεδρος, η διαδικασία ορίζεται για την Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, στο Σταθάκειο, με δικαίωμα συμμετοχής και εξ αποστάσεως, μέσω της πλατφόρμας Zoom.

Στο θεματολόγιο περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, η αναφορά του προέδρου και των συντονιστών, η συμπλήρωση μελών στην Πειθαρχική Επιτροπή και την Επιτροπή Διαφάνειας, αλλά και θέματα μητρώου, όπως η εγγραφή και επανεγγραφή συλλόγων-μελών της Ομοσπονδίας. Από την άλλη πλευρά, τα βλέμματα συγκεντρώνει η συζήτηση για τις εκλογές της 19ης Σεπτεμβρίου, οι οποίες χαρακτηρίζονται «παράνομες», ενώ τονίζεται πως θα ληφθούν και σχετικές αποφάσεις.

«Συζήτηση για τις αντικαταστατικές και παράνομες εκλογές της 19ης Σεπτεμβρίου 2021 στο πεζοδρόμιο έξω από το Σταθάκειο. Αποφάσεις», είναι χαρακτηριστικά η αναφορά στο θεματολόγιο, προμηνύοντας μια έντονη συζήτηση.

Πρόκειται για την δεύτερη ανοικτή διαδικασία που πραγματοποιείται στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο -εκτός από την επετειακή εκδήλωση της 28ης Οκτωβρίου- μετά τα γεγονότα του περασμένου Σεπτεμβρίου, όταν και παρεμποδίστηκε η διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης της 14ης Σεπτεμβρίου, αλλά και των αμφιλεγόμενων εκλογών 5 ημέρες μετά. Επίσης, ακολουθεί μια αποτυχημένη απόπειρα ανοίγματος του κτιρίου από στελέχη της εκλεγμένης διοίκησης, η οποία ακολουθήθηκε από εκ νέου σφράγισμά του, παρουσία της Αστυνομίας. Επιπλέον, έπεται και της σχετικής συμφωνίας μεταξύ των μελών των δυο αντιμαχόμενων παρατάξεων για την συγκρότηση Επιτροπής Παρέλασης υπό την προεδρία του Τζον Κατσιματίδη, κατόπιν παρέμβασης του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου, η οποία όμως δεν αφορούσε το εν γένει διοικητικό θέμα που ταλανίζει την Ομοσπονδία.

Από την πλευρά τους, τα μέλη της εκλεγμένης Διοίκησης της 19ης Σεπτεμβρίου δεν έχουν ξεκαθαρίσει την στάση τους, έστω κι αν η ανοικτή διαδικασία τους δίνει την δυνατότητα να δώσουν το «παρών». Ηδη ο εκπρόσωπος Τύπου του Διοικητικού Συμβουλίου, Γιώργος Γεωργόπουλος, απέφυγε να κάνει κάποιο σχόλιο, τονίζοντας, αφενός, ότι δεν έχει ενημερωθεί επίσημα και αφήνοντας, αφετέρου, όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΘΗΝΑ. Στην Αθήνα βρέθηκε ο Δήμαρχος Νέας Υόρκης, Έρικ Άνταμς (Eric Adams) προκειμένου να δώσει το “παρών” στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής Δημάρχων κατά του Αντισημιτισμού (2022 Mayors Summit Against Antisemitism - MSAA), όπως είχε προαναγγελθεί από τον Δήμο Νέας Υόρκης την περασμένη εβδομάδα.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα εξαγωγέας ενεργειακής ασφάλειας (Βίντεο)

ΑΘΗΝΑ. «Οι τιμές του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας είναι πολύ υψηλές.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας