x

Αμερική

Οι πρώην πρόεδροι της Ομοσπονδίας καλούν σε Γενική Συνέλευση στο Σταθάκειο

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Πρόσκληση σε Γενική Συνέλευση στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια απευθύνει η Διοικούσα Επιτροπή των πρώην προέδρων, η οποία και εξακολουθεί να διατηρεί τον έλεγχο του κτιρίου και να μην αναγνωρίζει την διοίκηση που προέκυψε από τις εκλογές της 19ης Σεπτεμβρίου.

Ειδικότερα, σε μια πρόσκληση που υπογράφουν οι διορισμένοι συντονιστές της Επιτροπής αυτής, Δημήτριος Καλαμαράς και Νίκος Διαμαντίδης, όπως επίσης και ο Κλεάνθης Μεϊμάρογλου ως διοικητικός πρόεδρος, η διαδικασία ορίζεται για την Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, στο Σταθάκειο, με δικαίωμα συμμετοχής και εξ αποστάσεως, μέσω της πλατφόρμας Zoom.

Στο θεματολόγιο περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, η αναφορά του προέδρου και των συντονιστών, η συμπλήρωση μελών στην Πειθαρχική Επιτροπή και την Επιτροπή Διαφάνειας, αλλά και θέματα μητρώου, όπως η εγγραφή και επανεγγραφή συλλόγων-μελών της Ομοσπονδίας. Από την άλλη πλευρά, τα βλέμματα συγκεντρώνει η συζήτηση για τις εκλογές της 19ης Σεπτεμβρίου, οι οποίες χαρακτηρίζονται «παράνομες», ενώ τονίζεται πως θα ληφθούν και σχετικές αποφάσεις.

«Συζήτηση για τις αντικαταστατικές και παράνομες εκλογές της 19ης Σεπτεμβρίου 2021 στο πεζοδρόμιο έξω από το Σταθάκειο. Αποφάσεις», είναι χαρακτηριστικά η αναφορά στο θεματολόγιο, προμηνύοντας μια έντονη συζήτηση.

Πρόκειται για την δεύτερη ανοικτή διαδικασία που πραγματοποιείται στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο -εκτός από την επετειακή εκδήλωση της 28ης Οκτωβρίου- μετά τα γεγονότα του περασμένου Σεπτεμβρίου, όταν και παρεμποδίστηκε η διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης της 14ης Σεπτεμβρίου, αλλά και των αμφιλεγόμενων εκλογών 5 ημέρες μετά. Επίσης, ακολουθεί μια αποτυχημένη απόπειρα ανοίγματος του κτιρίου από στελέχη της εκλεγμένης διοίκησης, η οποία ακολουθήθηκε από εκ νέου σφράγισμά του, παρουσία της Αστυνομίας. Επιπλέον, έπεται και της σχετικής συμφωνίας μεταξύ των μελών των δυο αντιμαχόμενων παρατάξεων για την συγκρότηση Επιτροπής Παρέλασης υπό την προεδρία του Τζον Κατσιματίδη, κατόπιν παρέμβασης του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου, η οποία όμως δεν αφορούσε το εν γένει διοικητικό θέμα που ταλανίζει την Ομοσπονδία.

Από την πλευρά τους, τα μέλη της εκλεγμένης Διοίκησης της 19ης Σεπτεμβρίου δεν έχουν ξεκαθαρίσει την στάση τους, έστω κι αν η ανοικτή διαδικασία τους δίνει την δυνατότητα να δώσουν το «παρών». Ηδη ο εκπρόσωπος Τύπου του Διοικητικού Συμβουλίου, Γιώργος Γεωργόπουλος, απέφυγε να κάνει κάποιο σχόλιο, τονίζοντας, αφενός, ότι δεν έχει ενημερωθεί επίσημα και αφήνοντας, αφετέρου, όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.— Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος συνάντησε την πρέσβη της Ουκρανίας 21 Ιανουαρίου, 2022.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αμερική

ΒΟΣΤΩΝΗ. Απεβίωσε σε ηλικία 66 ετών στην πόλη McKeesport της Πενσυλβάνιας, ο δικηγόρος Πήτερ Παπαδάκος, ο οποίος ήταν από τα πλέον δραστήρια μέλη της Μητρόπολης Πίτσμπουργκ και εκ των καλύτερων ιεροψαλτών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αμερική

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Την προσωρινή διακοπή των πτήσεων σε μια σειρά από αμερικανικά αεροδρόμια, που επηρεάζει και τη γραμμή Αθήνα – Νέα Υόρκη, ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά η αεροπορική εταιρεία Emirates, το απόγευμα της Τρίτης, 18 Ιανουαρίου, προκαλώντας αναταραχή στο επιβατικό κοινό.

Αμερική

Διεκδικώντας πατρίδες Το 2021 ο Ελληνισμός γιόρτασε την συμπλήρωση 200 χρόνων από την Επανάσταση που ελευθέρωσε το Εθνος και ίδρυσε το κράτος των Ελλήνων.

ΒΙΝΤΕΟ

Βανδάλισαν την εκκλησία του ιερέα που κατηγορείται για βιασμό ανήλικης (Βίντεο)

ΑΘΗΝΑ. Αγνωστοι βανδάλισαν τη νύχτα την εκκλησία, στα Κάτω Πατήσια, στην οποία λειτουργούσε ο ιερέας που κατηγορείται για βιασμό ανήλικης και πορνογραφία ανηλίκων.

Tα Γεγονότα της Εβδομάδας απο τον «Ε.Κ.» με την Αννα Σαρηγιάννη

Η δημοσιογράφος Αννα Σαρηγιάννη στο ειδικό εβδομαδιαίο βιντεομαγκαζίνο, στο οποίο παρουσιάζονται οι σημαντικότερες ειδήσεις της Εβδομάδας όπως τις κατέγραψε ο «Εθνικός Κήρυκας» μέσα από την έντυπη αλλά και την ηλεκτρονική έκδοσή του και την επεξεργάστηκε η συντακτική του ομάδα.