x
 

ΑΠΟΨΕΙΣ

Οι ψηφοφόροι δεν εμπιστεύονται τον Μπάιντεν

20 Σεπτεμβρίου 2023

Ο αμερικανικός λαός στέλνει τα μηνύματά του στον Τζόζεφ Ρομπινέτ Μπάιντεν Τζούνιορ και στην κυβέρνησή του. Μηνύματα έντονου προβληματισμού για το μέλλον του Αμερικανού Προέδρου αλλά κυρίως για την ίδια τη χώρα. Η πρόσφατη έρευνα CBS News/YouGov (https://rb.gy/g9vxg) που διεξήχθη σε εθνικό επίπεδο σε δείγμα 4.002 ενηλίκων κατοίκων των ΗΠΑ που έλαβαν συνέντευξη μεταξύ 12 και 15 Σεπτεμβρίου 2023, έδειξε τους προβληματισμούς των Αμερικανών πολιτών.

Συγκεκριμένα (https://t.ly/qDo6M) στον «καυτό» προβληματισμό τους για το αν ο κ. Μπάιντεν σε περίπτωση που επανεκλεγεί πρόεδρος το 2024 θα μπορέσει να ολοκληρώσει τη θητεία του, σχεδόν οι μισοί, 44% θεωρούν ότι θα αποχωρήσει πριν την 4ετία και μόλις το 34% πιστεύει ότι θα ολοκληρώσει τη θητεία του. Για τον Τραμπ -σε περίπτωση νίκης του- μόλις το 16% θεωρεί ότι δεν θα κλείσει την 4ετία.

Στις ερωτήσεις σχετικά με την ηλικία και τη φυσική κατάσταση για τον Μπάιντεν μόλις το 28% είναι σίγουρο ότι η φυσική του κατάσταση είναι αρκετή για να υπηρετήσει νέα θητεία, έναντι 55% του Τραμπ.

Για την ψυχική και γνωστική υγεία ο Μπάιντεν έχει με το… μέρος του το 33%, ενώ ο Τραμπ το 51%.

Επίσης, οι Αμερικανοί εκτός από «περιποιητικός» και «ήρεμος» ζητούν από τον επόμενο Πρόεδρό τους να είναι επίσης «σκληρός» αλλά «ενεργητικός», χαρακτηρισμοί που δεν αποδίδουν στον Μπάιντεν αλλά στον Τραμπ.

Μια πολύ μεγάλη πλειοψηφία (64%) λέει ότι το να έχουμε μια επανάληψη Μπάιντεν – Τραμπ σημαίνει ότι το πολιτικό σύστημα έχει χαλάσει.

Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά για τα οποία… κομπάζει ο Τζόζεφ Ρομπινέτ Μπάιντεν Τζούνιορ μόλις το 20% πιστεύει ότι τα οικονομικά του είναι καλύτερα απ’ ό,τι ήταν πριν την πανδημία του κορωνοϊού.

Και το χειρότερο για τον Μπάιντεν; Οι ψηφοφόροι -αλλά και οι ανεξάρτητοι- που απάντησαν ότι βρίσκονται σε χειρότερη οικονομική κατάσταση τώρα από ό,τι πριν από την πανδημία, υποστηρίζουν τον Τραμπ και μάλιστα με ποσοστό άνω του 3 προς 1.

Εν κατακλείδι της έρευνας ο Μπάιντεν σήμερα χάνει το 7% εκείνων που τον ψήφισαν το 2020, ενώ ο Τραμπ μόνο το 3% των δικών του ψηφοφόρων.

Από την άλλη μεριά, το 50% των ανεξάρτητων ψηφοφόρων πιστεύει ότι οι Ρεπουμπλικανοί θα πρέπει να προχωρήσουν προς την παραπομπή του Προέδρου σε δίκη, ενώ δημοσκόπηση του «Reuters» (Ρόιτερς) έδειξε ότι το 41% των ερωτηθέντων υποστηρίζει την έρευνα για την παραπομπή, ενώ το 35% αντιτίθεται σε αυτήν και το 24% δεν είναι σίγουρο (https://t.ly/Ttiza).

Από τη μεριά του, ο κ. Μπάιντεν αδιαφορεί για μία ακόμα φορά για τους προβληματισμούς του λαού του και όχι μόνο αποφάσισε να βάλει υποψηφιότητα για το 2024 αλλά μαζί με τον Λευκό Οίκο κάνουν… πλάκα λέγοντας πως «τα 80 είναι τα νέα… 40». Θυμίζει το άσμα της αείμνηστης Ρίτας Σακελλαρίου πως «οι 40άρες ίσον με δύο 20άρες».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το θλιβερό συμβάν με τον νεαρό (μόλις 19 ετών) ομογενή Χρήστο - Αλέξανδρο Θέμελη τον νεότερο στη Φλόριδα, που σκότωσε τους γονείς του προτού πέσει νεκρός και ο ίδιος από τις σφαίρες των αστυνομικών που έσπευσαν στην οικία τους, φέρνει στο προσκήνιο κατά τραγικό τρόπο το ρόλο που θα έπρεπε να διαδραματίζουν οι υπηρεσίες ψυχικής υγείας και κοινωνικής πρόνοιας των πολιτειών.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αμερική

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ