x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

 

ΑΠΟΨΕΙΣ

Ολα για έξω, τίποτε για μέσα

Πριν μερικές μέρες η κυβέρνηση της χώρας ημών ταύτης ενέκρινε το δυσθεώρητο ποσό των 95 δισεκατομμυρίων δολαρίων για βοήθεια στην Ουκρανία, το Ισραήλ και την Ταϊβάν και φυσικά δεν ήταν η πρώτη φορά τουλάχιστον για την Ουκρανία και το Ισραήλ. Περιττό να τονίσω ότι πρόκειται για έναν πακτωλό δολαρίων τα οποία φυσικά βγαίνουν από εμάς τους εργαζόμενους και φορολογούμενους πολίτες. Χρησιμοποίησα τη λέξη εργαζόμενους, διότι υπάρχουν περί τα 65 εκατομμύρια που εισπράττουν χωρίς να εργάζονται, όχι αξιοποιώντας, αλλά εκμεταλλευόμενοι το σύστημα και το πρόγραμμα κοινωνικής πρόνοιας.

Προς Θεού δεν λέγω να μην βοηθιούνται όσοι συμπολίτες μας έχουν ανάγκη και αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης για διαφόρους λόγους όπως ανεργίας, αναπηρίας, ασθένειας κ.λπ.. Αναφέρομαι σ’ εκείνους τους κατά πάντα υγιείς οι οποίοι απλώς είναι οκνοί κάθονται και ζουν σε βάρος των άλλων και στους οποίους παρέχονται τα πάντα τροφή, στέγη, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, όλα, ενώ οδηγούν οχήματα πολυτελείας και ντύνονται αυτοκρατορικά.

Για να επιστρέψω όμως στο θέμα της αποστολής τόσων δισεκατομμυρίων στην Ουκρανία, το Ισραήλ και την Ταϊβάν και να πω πως και βέβαια κατανοώ τη σκοπιμότητα, αλλά αυτό που δεν μπορώ να κατανοήσω είναι το γεγονός πως υπάρχουν πολλές και μεγάλες ανάγκες για εντός της Αμερικής για τις οποίες η φειδωλότητα αγγίζει τα όρια του παραλόγου. Συγκεκριμένα, υπάρχουν οι συνταξιούχοι Αμερικανοί οι οποίοι σκέφτονται αν θα αγοράσουν τρόφιμα ή φάρμακα διότι οι συντάξεις τους είναι όχι απλώς πείνας, αλλά εξουθένωσης.

Υπάρχουν χιλιάδες έξυπνα παιδιά που θέλουν να σπουδάσουν αλλά τα δίδακτρα στα πανεπιστήμια έχουν χτυπήσει στο ταβάνι. Η εφημερίδα «Boston Globe» πριν λίγες μέρες είχε την είδηση πως σε πολλές περιπτώσεις τα δίδακτρα έχουν φτάσει τις ενενήντα χιλιάδες δολάρια τον χρόνο. Μ’ άλλα λόγια, πιο απλά, Βουλή, Γερουσία και Προεδρία οφείλουν να κοιτάξουν και την Αμερική, κι όχι μόνο τις μαύρες τρύπες της Ουκρανίας, του Ισραήλ και της Ταϊβάν. Συμφωνείτε;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μια κυπριακή εφημερίδα το έκανε πρωτοσέλιδο.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ