x
 

Ομογένεια

Ολα τα παιδιά για την… ίδια ομάδα στο Τουρνουά Silver Cross

20 Απριλίου 2024

Ενα ακόμα Τουρνουά Silver Cross στο βόλεϊ -το 6ο στη σειρά- πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία για μία ακόμα χρονιά. Το τουρνουά που διεξάγεται παραδοσιακά μετά τους τελικούς του Ελληνο-Ορθόδοξου Πρωταθλήματος Πετοσφαίρισης της Αρχιεπισκοπής (GOVL) και είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για μία ημέρα με πολύ ωραίο βόλεϊ χωρίς άγχος και βαθμούς έδωσε την ευκαιρίες στις ομάδες και στους αθλητές και αθλήτριες να συναντηθούν για μία τελευταία φορά μέσα στη σεζόν.

Η ομάδα της Ενορίας του Αγίου Ιωάννη του Blue Point κατέκτησε την 1η θέση στα κορίτσια. Φωτογραφία: Assumption, Port Jefferson

Η ιστορία του Τουρνουά (Silver Cross Tournament) ξεκινάει το 2017. Μέχρι τη σεζόν του 2016 το GOVL τα πλέι οφς ήταν ένα μονοήμερο τουρνουά με διπλούς αποκλεισμούς, που διεξαγόταν από την Ενορία της Κοίμησης της Θεοτόκου στο Πορτ Τζέφερσον. Ομως όταν αναπτύχθηκε το πρωτάθλημα η ανάγκη για περισσότερους αγώνες έφερε τα πλέι οφ να ολοκληρώνονται σε περίπου 3-4 εβδομάδες. Αυτό δημιούργησε ένα κενό και τότε «γεννήθηκε» η ιδέα του Τουρνουά Silver Cross. Το 2023 διεξήχθη στο State University of New York (SUNY) Farmingdale και ήταν το πρώτο Αθλητικό Τουρνουά στην Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια που διεξήχθη σε αθλητικό συγκρότημα Πανεπιστημίου, εκτός από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ομως το 2024 πάρθηκε η απόφαση το Τουρνουά να… επιστρέψει στην «έδρα» του, δηλαδή στην Ενορία της Κοίμησης της Θεοτόκου στο Πορτ Τζέφερσον.

Η ομάδα της Ενορίας του Αγίου Παύλου του Χάμπστεντ κατέκτησε τη 2η θέση στα κορίτσια. Φωτογραφία: Assumption, Port Jefferson

Σε ό,τι αφορά το φετινό Τουρνουά δήλωσαν συμμετοχή 8 ομάδες και πάνω από 100 παιδιά είχαν μια τελευταία ευκαιρία να εκπροσωπήσουν την Ενορία τους αυτή τη σεζόν. Οι ομάδες επέδειξαν εξαιρετικό αθλητικό πνεύμα και ενότητα. Τα αγόρια της Ενορίας της Αγίας Παρασκευής, τα «Greenlawn Boys» και τα αγόρια της Ενορίας του Αγίου Ιωάννη, τα «Blue Point Boys» μπορεί να είχαν απουσίες παικτών, αλλά είχαν αποφασιστικότητα να συνεχίσουν να παίζουν με συνδυασμένες ομάδες, δείχνοντας πως στο τέλος της ημέρας όλες οι Ενορίες παίζουν, ουσιαστικά, για την ίδια… ομάδα. Το πνεύμα του πρωταθλήματος επιδείχθηκε σε πλήρη ισχύ με εκπληκτικό αθλητικό πνεύμα και ομαδική εργασία κάτι που φάνηκε από όλους τους προπονητές και τους αθλητές που αγωνίστηκαν.

Η ομάδα της Ενορίας του Αγίου Δημητρίου Μέρικ κατέκτησε την 1η θέση στα αγόρια. Φωτογραφία: Assumption, Port Jefferson

Για την ιστορία συμμετείχαν οι Ενορίες Αγίας Παρασκευής Γκρίνλοου, Κοίμησης Θεοτόκου Πορτ Τζέφερσον, Αγίου Παύλου Χάμπστεντ, Αγίου Δημητρίου Μέρικ, Αγίου Νικολάου Μπάμπιλον και Αγίου Ιωάννη Μπλου Πόιντ με ομάδες αγοριών και κοριτσιών και η Ενορία του Αγίου Νικολάου του Φλάσινγκ μόνο με ομάδα κοριτσιών.

Η ομάδα της Ενορίας της Κοίμησης της Θεοτόκου του Πορτ Τζέφερσον κατέκτησε τη 2η θέση στα αγόρια. Φωτογραφία: Assumption, Port Jefferson

Τα αποτελέσματα είχαν ως εξής:

Στα κορίτσια η ομάδα της Ενορίας του Αγίου Ιωάννη του Blue Point κατέκτησε την 1η θέση, ενώ η ομάδα της Ενορίας του Αγίου Παύλου του Χάμπστεντ κατέλαβε την 2η θέση.

Στα αγόρια την 1η θέση κατέκτησε η ομάδα της Ενορίας του Αγίου Δημητρίου του Μέρικ και τη 2η η ομάδα της Ενορίας της Κοίμησης της Θεοτόκου του Πορτ Τζέφερσον.

Επόμενο… ραντεβού το προγραμματισμένο All Star Game στις 7 Μαΐου και τρεις μέρες αργότερα, στις 10 Μαΐου, οι απονομές των βραβείων.

Κι επειδή όλες οι Ενορίες παίζουν, ουσιαστικά, για την ίδια… ομάδα σε κορίτσια και αγόρια οι ομάδες των τελικών αγκαλιά με τα μετάλλιά τους μετά τους αγώνες. Η ομάδα της Ενορίας του Αγίου Δημητρίου Μέρικ και η ομάδα της Ενορίας της Κοίμησης της Θεοτόκου του Πορτ Τζέφερσον. Φωτογραφία: Assumption, Port Jefferson
Κι επειδή όλες οι Ενορίες παίζουν, ουσιαστικά, για την ίδια… ομάδα σε κορίτσια και αγόρια οι ομάδες των τελικών αγκαλιά με τα μετάλλιά τους μετά τους αγώνες. Η ομάδα της Ενορίας του Αγίου Ιωάννη του Blue Point και η ομάδα της Ενορίας του Αγίου Παύλου του Χάμπστεντ. Φωτογραφία: Assumption, Port Jefferson

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χιλιάδες οπαδοί του ΠΑΟΚ με σημαίες και σύμβολα του «Δικεφάλου» ξεχύθηκαν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αμερική

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ