GR US

Δείπνο μέσα σε σπιτάκια από το «Anassa Taverna» στην Αστόρια

Εθνικός Κήρυξ

Σπιτάκια για τους πελάτες τοποθέτησε στον εξωτερικό χώρο του το ελληνικό εστιατόριο Anassa Taverna στην Αστόρια. Φωτογραφία: Παραχώρηση στον “Ε.Κ”/Εστιατόριο Anassa Taverna

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Τρόπους για να επιβιώσουν την εποχή της πανδημίας ψάχνουν να βρουν οι ιδιοκτήτες εστίασης, καθώς η Νέα Υόρκη κρατάει κλειστά ακόμη τα εστιατόρια και τα μπαρ σε μια προσπάθεια μη εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Εναν διαφορετικό, πρωτότυπο τρόπο επέλεξαν και οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου «Anassa Taverna» στην Αστόρια για να κάνουν πιο ευχάριστη την έξοδο των πελατών τους. Ετσι, τοποθέτησαν πέντε σπιτάκια, το κάθε ένα με το δικό του ξεχωριστό όνομα στον εξωτερικό χώρο του μαγαζιού. Στα λεγόμενα Greenhouses, μπορούν να καθίσουν πέντε άτομα, διαθέτουν θέρμανση και φυσικά φωτισμό.

Ο συνιδιοκτήτης του ελληνικού εστιατορίου «Anassa Taverna», Γεώργιος Καλούδης, είχε την πρωτότυπη αυτή ιδέα με σκοπό να γίνει πιο ευχάριστη η έξοδος του κόσμου που βγαίνει για φαγητό και πρέπει να κάθεται δίπλα στο δρόμο για να δειπνήσει.

«Προσπαθούμε να βγάλουμε το καλύτερο μέσα από όλη αυτή την κατάσταση με την πανδημία. Στον κόσμο αρέσει πάρα πολύ, τρελαίνονται, είναι κάτι διαφορετικό. Ηταν δική μου ιδέα, πάντα μου άρεσε το ντιζάιν. Τα είχα δει αλλού αλλά όχι τόσο ντυμένα. Θέλω να δημιουργήσω κάτι σαν μικρό χωριουδάκι. Το κάθε ένα έχει μια ονομασία. Σουίτα Ωνάσης, Μαρία Κάλλας, Τζάκι Ωνάση, Αλίκη Βουγιουκλάκη και το πέμπτο ίσως το ονομάσουμε Φρίντα» είπε ο κ. Καλούδης.

Εθνικός Κήρυξ

Ο συνιδιοκτήτης του ελληνικού εστιατορίου Anassa Taverna, Γεώργιος Καλούδης. Φωτογραφία: “Ε.Κ”/Ματίνα Δεμελή

Τα σπιτάκια μπορούν να φιλοξενήσουν πέντε άτομα -το πολύ έξι- για 1,5 ώρα. Η θερμοκρασία μέσα σε αυτά όταν έξω έχει 35 βαθμούς Φαρενάιτ, θα είναι 65 με 70» λέει ο κ. Καλούδης.

Και ενώ τοποθετήθηκαν μόλις πριν μια εβδομάδα, έχουν γίνει ήδη ανάρπαστα. Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή υπάρχει λίστα αναμονής ενώ οι πελάτες μπορούν να παραμείνουν σε αυτά για 1,5 ώρα ώστε να προλάβουν να εξυπηρετηθούν όλοι αφού συνολικά το μαγαζί έχει έξω 7-8 τραπέζια.

Σε όσους κάθονται στον εξωτερικό χώρο, εκτός των κλειστών σπιτιών, το «Anassa Taverna» προσφέρει κουβέρτες για τα πόδια γιατί παρά τη θέρμανση, το κρύο δεν υποφέρεται. «Προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο για τους πελάτες. Οι κουβέρτες πλένονται καθημερινά» προσθέτει ο κ. Καλούδης.

Το ελληνικό εστιατόριο «Anassa» άνοιξε τον περασμένο Δεκέμβριο με ιδιοκτήτες τους Νίκο Πασχάλη, Νίκο Τσούλο και Γεώργιο Καλούδη. «Λίγους μήνες μετά κλείσαμε αναγκαστικά εξαιτίας της καραντίνας. Ομως το καλοκαίρι πήγαμε πολύ καλά μέχρι που έπιασαν τα κρύα.

Εθνικός Κήρυξ

Σπιτάκια για τους πελάτες τοποθέτησε στον εξωτερικό χώρο του το ελληνικό εστιατόριο Anassa Taverna στην Αστόρια. Φωτογραφία: Παραχώρηση στον “Ε.Κ”/Εστιατόριο Anassa Taverna

Ετσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα δεν μπορούμε να σκεφτούμε τι κάναμε χθες αλλά τι θα κάνουμε από εδώ και στο εξής για να προσαρμοστούμε στα δεδομένα και να πορευτούμε με αυτά που έχουμε. Προσωπικά, σκέφτομαι από τώρα τι θα κάνω μετά από τρεις εβδομάδες, αν για παράδειγμα μας δώσουν το 25% χωρητικότητα στο εσωτερικό πάλι και ανοίξουμε.

Η Πολιτεία της Νέας Υόρκης άφησε το Λονγκ Αϊλαντ ανοικτό και αυτό είναι πιο δύσκολο για εμάς καθώς ο κόσμος μπορεί να επιλέξει να πάει εκεί για φαγητό αφού έχει τη δυνατότητα να δειπνήσει στο εσωτερικό του εστιατορίου. Γι' αυτό το λόγο πρέπει να είμαστε δημιουργικοί και καινοτόμοι. Πρωταρχικός μας σκοπός βέβαια πάντα είναι το φαγητό και το σέρβις, κάτι που έχει εκτιμηθεί από τους πελάτες μας.

Ελπίζουμε τους επόμενους 2-3 μήνες να καλυτερεύσουν τα πράγματα. Σίγουρα, θα πάρει καιρό να γυρίσουν όλα στους φυσιολογικούς ρυθμούς. Είναι μεγάλο τραύμα για όλους αυτό που έγινε» αναφέρει ο κ. Καλούδης.

Εθνικός Κήρυξ

Σπιτάκια για τους πελάτες τοποθέτησε στον εξωτερικό χώρο του το ελληνικό εστιατόριο Anassa Taverna στην Αστόρια. Φωτογραφία: Παραχώρηση στον “Ε.Κ”/Εστιατόριο Anassa Taverna