GR US

Διάρρηξη σε εστιατόριο της Αστόριας

Εθνικός Κήρυξ

Η ζημιά που προκάλεσε ο δράστης στο εσωτερικό του εστιατορίου Pochana στην Αστόρια.(Φωτογραφία: Instagram/Pochana)

ΑΣΤΟΡΙΑ. Στόχος διαρρηκτών έγινε ένα Ταϋλανδέζικο εστιατόριο στη συμβολή της 30ής Λεωφόρου με την 34η Οδό στην Αστόρια, εντείνοντας την ανησυχία στη συνοικία, στην οποία λειτουργούν πολλές ομογενειακές επιχειρήσεις.

Ο λόγος για το εστιατόριο «Pochana», οι ιδιοκτήτες του οποίου συνειδητοποίησαν το Σάββατο το πρωί πως είχαν πέσει θύμα ενός δράστη που γνώριζε πάρα πολύ καλά πώς να κινηθεί, ανακαλύπτοντας μια δυνατότητα εισβολής μέσω ενός ανοίγματος που οι ίδιοι δεν γνώριζαν καν ότι υπήρχε.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, όλα συνέβησαν τις νυχτερινές ώρες της Παρασκευής, όταν ένας άγνωστος άνδρας κατάφερε να μπει στον χώρο από το παράθυρο του μπάνιου που χρησιμοποιούν οι υπάλληλοι. Στη συνέχεια, κατευθύνθηκε προς το ταμείο, όπου απέσπασε το ποσό των 400 δολαρίων, το οποίο υπήρχε διαθέσιμο, διαφεύγοντας αργότερα προς άγνωστη κατεύθυνση, με τις κινήσεις του στον κυρίως χώρο να καταγράφονται από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα Patch, η κόρη των ιδιοκτητών, Νατ Γκαρούν (Natt Garun), εξέφρασε τη σιγουριά πως ο δράστης έδειξε να γνωρίζει πολύ καλά πώς να κινηθεί, υπολογίζοντας τις ώρες που το κατάστημα ήταν κλειστό αλλά και κινούμενος στοχευμένα σε ένα «ευάλωτο» σημείο που, όπως προαναφέρθηκε, δεν είχε τύχει της απαραίτητης προσοχής.

«Φάνηκαν να ξέρουν επακριβώς πώς να μπουν, αλλά και ποια ώρα θα βρισκόμασταν εκτός εστιατορίου», ανέφερε χαρακτηριστικά η Γκαρούν, προσθέτοντας πως οι γονείς της, οι οποίοι διατηρούν την επιχείρηση από το 2001, υποπτεύονται πως, πριν τη διάρρηξη, ο δράστης επιθεώρησε την περιοχή προκειμένου να σχεδιάσει τις κινήσεις του.

Σε ανάρτησή τους στο Instagram, οι ιδιοκτήτες συμβούλεψαν τους συναδέλφους τους στην περιοχή να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, εκφράζοντας την ανησυχία τους για ανάλογα περιστατικά στην Αστόρια, με δεδομένες τις οικονομικές δυσκολίες που έχουν ενταθεί τον τελευταίο χρόνο εξαιτίας των μέτρων κατά της πανδημίας.

«Καλούμε τις γειτονικές επιχειρήσεις και τους κατοίκους να είναι προσεκτικοί, να ελέγχουν τους χώρους τους για πιθανά ευάλωτα σημεία -δεν είχαμε ιδέα καν ότι υπήρχε καλυμμένο παράθυρο στο μπάνιο- και, το πιο σημαντικό, μείνετε ασφαλείς. Μαζί θα το ανοικοδομήσουμε», τονίζεται μεταξύ άλλων.

Το πρωί της Παρασκευής, ένας άλλος διαρρήκτης είχε εισβάλει με παρόμοιο τρόπο σε ένα άλλο Ταϋλανδέζικο εστιατόριο, στα σύνορα Αστόριας και Γουντσάιντ, στο Νόρθερν Μπούλεβαρντ, αποσπώντας ένα ποσό της τάξεως των 5000 δολαρίων. Ο λόγος για τον 56χρονο Ουίλιαμ Σέραφιν, ο οποίος όμως συνελήφθη από τις Αρχές την επόμενη ημέρα.

Μέχρι την ώρα έκδοσης της εφημερίδας, δεν υπάρχει κάποια ανάλογη εξέλιξη στις έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη της διάρρηξης στο «Pochana».