GR US

«Εφυγε» ο αντιπρόεδρος της Investors Bank Χρήστος Κούτσης

Εθνικός Κήρυξ

O Χρήστος Κούτσης.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Απέραντη θλίψη προκάλεσε στην Ομογένεια η είδηση της απώλειας του αντιπροέδρου της Investors Bank και μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Χρήστου Κούτση, ο οποίος έφυγε από την ζωή σε ηλικία 63 ετών, μετά από μια μακρά μάχη με τον καρκίνο.

«Ο άντρας μου είχε πολύ μεγάλη καρδιά», δηλώνει στον «Εθνικό Κήρυκα» («Ε.Κ.») η σύζυγός του, Κλεοπάτρα, η οποία, μαζί με τα δυο τους παιδιά, Αντρια και Πάνο, έμειναν στο πλευρό του μέχρι και την τελευταία στιγμή.

Σύμφωνα με την κ. Κούτση, ο εκλιπών διαγνώστηκε με καρκίνο σε προχωρημένο στάδιο τον Δεκέμβριο του 2016. Παρ’ όλα αυτά, αντιμετώπισε με σθένος την ασθένεια και έμεινε εν ζωή για τριάμισι και πλέον χρόνια, έστω κι αν η κατάστασή του δεν ήταν εύκολα αντιμετωπίσιμη.

«Ημασταν μαζί 44 χρόνια. Θα τον θυμούνται όλοι ως έναν άνθρωπο που έκανε τους άλλους να γελάνε. Εναν άνθρωπο που αγαπούσε την οικογένεια και τους φίλους του. Ηθελε να προσφέρει το καλύτερο σε όλους», ανέφερε η κ. Κούτση.

Κοινή συνισταμένη των οικείων, των φίλων και των συνεργατών είναι πως ο Χρήστος Κούτσης ήταν πρωτίστως άνθρωπος και μετά επαγγελματίας. Ενα παιδί του μεταναστευτικού κύματος της δεκαετίας του ’80, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, για να ταξιδέψει στη συνέχεια στις ΗΠΑ για να συνεχίσει τις σπουδές του. Εργάστηκε στην Ionian Shipping Company για 4 χρόνια, ακολούθως συνεργάστηκε με την Atlantic Bank, κατόπιν ανέλαβε επιτελική θέση στην Marathon, παραμένοντας στο σχήμα και μετά την απορρόφησή της από την Investors Bank, για περίπου 9 χρόνια.

«Κατ’ αρχάς, μιλάμε για έναν υπέροχο άνθρωπο. Εναν αυθεντικό φίλο, γεμάτο γενναιοδωρία, έτοιμο να γίνει θυσία για τους πάντες. Εμένα ήταν προσωπικός μου φίλος και η απώλειά του θα μου στοιχίσει τρομερά», δηλώνει ο πρώην πρόεδρος της Marathon Bank, Πολ Σταθουλόπουλος, ο οποίος εξήρε το γεγονός ότι ο αείμνηστος Χρήστος Κούτσης παρέμεινε στο πόστο του μέχρι την ύστατη ώρα.

«Μέχρι την τελευταία στιγμή, έστω και με τρομερούς πόνους, οδηγούσε κι ερχόταν στο γραφείο. Η δουλειά ήταν κομμάτι της ζωής του, όχι μόνο για να βιοπορίζεται. Εκφραζόταν μέσω τις εργασίες του. Ηταν το παν πώς θα εξυπηρετήσει τους πελάτες και θα είναι χρήσιμος στους συνεργάτες του.  Την απώλειά του θα την αισθανόμαστε για πάντα. Φίλος και άριστος επαγγελματίας. Επίσης η οικογένειά του, είναι μια από τις καλύτερες που ξέρω», είπε ο κ. Σταθουλόπουλος, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο ύπατος αντιπρόεδρος της Investors Bank, Πολ Καλαμαράς.

«Γνώρισα τον Χρήστο όταν η Investors Bank προχωρούσε στην απορρόφηση της Marathon Bank. Ηταν ένας πολύ αφοσιωμένος επαγγελματίας που είχε αναπτύξει απίστευτη σχέση με τους πελάτες, αλλά και τους ανθρώπους της εταιρείας. Ηταν ένας καλός άνθρωπος που νοιαζόταν ιδιαίτερα για την οικογένειά του. Επίσης, μπορούσε να βγει από τον δρόμο του για χάρη των άλλων. Δεν έχω ξαναδεί άνθρωπο που να δίνει βάση τόσο πολύ στον άλλον, σε ολόκληρη την καριέρα μου. Γίναμε καλοί φίλοι, εκτιμούσα την φιλία μας, ήταν υπέροχος, αυτός και η οικογένειά του. Θα μου λείψει», ανέφερε με συγκίνηση ο κ. Καλαμαράς.

Το εγκώμιο του Χρήστου Κούτση έπλεξε και ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Μάρκος Δρακωτός, τονίζοντας ότι ήταν ένας άνθρωπος «ευγενικός, φιλεύσπλαχνος και με αγάπη στην οικογένειά του».

«Τα χρόνια που ο Χρήστος Κούτσης αντιπροσώπευσε την ελληνική κοινότητα, την Investors Bank και το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, ήταν ένας ευγενικός, φιλεύσπλαχνος άνθρωπος, που αγαπούσε πολύ την οικογένειά του και θα βοηθούσε τους πάντες. Ολοι μας έχουμε υποστεί μια μεγάλη απώλεια με τον θάνατό του. Χρειαζόμαστε περισσότερους ανθρώπους με τον χαρακτήρα του, να μας καθοδηγούν και να μας ενώνουν. Αυτή η ικανότητά του, να φέρνει τους ανθρώπους κοντά, ήταν μια από τις πολλές δυνατότητές του, με σημαντική αξία στον κόσμο που ζούμε. Οι εγκάρδιες ευχές μας στην σύζυγό του Κλεοπάτρα, την κόρη του Αντρια και τον γιο του Πάνο», είπε ο κ. Δρακωτός στον «Ε.Κ.».

Η σορός του Χρήστου Κούτση θα εκτεθεί στον Αγιο Αθανάσιο Παράμους την Τετάρτη, 12 Αυγούστου, από τις 10 έως τις 11 το πρωί, όταν και θα ξεκινήσει η Νεκρώσιμος Ακολουθία. Η ταφή θα γίνει στο George Washington Memorial Park, στο Παράμους.