GR US

Γκράφιτι στο προεκλογικό γραφείο του Γιάνναρη

Εθνικός Κήρυξ

Συνθήματα εναντίον της Αλεσάντρια Οκάζιο Κορτέζ, με σπρέι, έξω από το προεκλογικό γρφείο του Μιχαλη Γιάνναρη. (Φωτογραφία: Γραφείο Μιχάλη Γιάνναρη)

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Επίθεση από αγνώστους με γκράφιτι δέχθηκε το γραφείο του Δημοκρατικού Κόμματος στην Αστόρια, το οποίο παράλληλα ήταν και το προεκλογικό στρατηγείο του ομογενή πολιτειακού γερουσιαστή, Μιχάλη Γιάνναρη, για τις εκλογές της 23ης Ιουνίου.

Οπως ανέφερε ο κ. Γιάνναρης στον «Εθνικό Κήρυκα» («Ε.Κ.»), παρά το γεγονός ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του ενημερώθηκαν για το περιστατικό στις 24 Ιουνίου, εντούτοις φαίνεται πως είχε λάβει χώρα δυο ημέρες νωρίτερα, με τους δράστες να στέλνουν σαφή μηνύματα ενόψει της εσωκομματικής διαδικασίας, που βρήκε τον κ. Γιάνναρη νικητή με άνετη πλειοψηφία απέναντι στον αντίπαλό του, Ιγκνάσιο Τερανόβα.

Ειδικότερα, οι δράστες σχημάτισαν το Α με την μορφή του συμβόλου της αναρχίας, κάνοντας λογοπαίγνιο με τα αρχικά της ομοσπονδιακής βουλευτού, Αλεσάντρια Οκάζιο-Κορτέζ, που είχε στηρίξει προεκλογικά τον κ. Γιάνναρη.

«Εάν κάποιος διαφωνεί μαζί μας, υπάρχει η δυνατότητα του διαλόγου.  Εχουμε δημοκρατία. Ο κόσμος έχει το δικαίωμα να ψηφίσει και τελειώνει η υπόθεση. Δυστυχώς, βλέπω μια μεγάλη ένταση στην πολιτική. Δεν ξέρω τι είχαν αυτοί οι άνθρωποι στο μυαλό τους. Ξεκάθαρα, όμως, επειδή έβαλαν στο στόχαστρο το κτίριο του Δημοκρατικού Κόμματος, προφανώς ήθελαν να στείλουν μήνυμα εναντίον των υποψηφίων», σχολίασε στον «Ε.Κ.» ο Μιχάλης Γιάνναρης.

Στον αντίποδα, ο κ. Γιάνναρης εξέφρασε για μια ακόμη φορά την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα της 23ης Ιουνίου, εκτιμώντας ότι η διαφορά του από τον κ. Τερανόβα, η οποία είναι ήδη στα επίπεδα του 74% με 26%, θα αυξηθεί μετά την καταμέτρηση των επιστολικών ψήφων.

«Ο κόσμος που με υπερψήφισε με 74%, δήλωσε με αυτόν τον τρόπο ότι εγκρίνει την πολιτική που ακολουθώ. Αυτοί που με κατηγορούν, στην πλειοψηφία τους οικονομικά ισχυροί που θεωρούν ότι θα έχουν απώλειες από τις πολιτικές μου, να ξέρουν ότι εγώ είμαι εδώ για να στηρίξω τον απλό εργαζόμενο πολίτη και όχι αυτούς που θέλουν να πολλαπλασιάσουν τα κέρδη τους εις βάρος του», δήλωσε ο κ. Γιάνναρης.

Τέλος, ερωτώμενος για το θέμα των ενοικίων, ο Μιχάλης Γιάνναρης επανέλαβε την πάγια θέση του ότι θα πρέπει να βρεθεί λύση προς ανακούφιση των ενοικιαστών, προειδοποιώντας πως, μετά το πέρας του μορατόριουμ των εξώσεων, ίσως δούμε χιλιάδες ακόμη ανθρώπους να αντιμετωπίζουν πρόβλημα στέγασης.

«Οταν περάσει το μορατόριουμ, θα δείτε τους μεγαλοϊδιοκτήτες -και μιλάω για εταιρείες, όχι τους μικρομεσαίους ιδιοκτήτες, που ζουν κοντά μας και αγαπάνε την Κοινότητα- να προσπαθούν να στείλουν χιλιάδες ακόμη ανθρώπους στον δρόμο. Σε μια τέτοια περίπτωση, θα καταλάβουν όλοι για ποιον λόγο πίεζα ώστε να γίνει κάτι άμεσα. Πρέπει να ενεργήσουμε για να αποτρέψουμε αυτήν την εξέλιξη», κατέληξε ο κ. Γιάνναρης.