GR US

«Greek International Food Market», μια ελληνική όαση στο West Roxbury

Εθνικός Κήρυξ

Ενα πανέμορφο σούπερ μάρκετ στην καρδιά του West Roxbury Μασαχουσέτης, καλύπτει την ολοένα και περισσότερο αυξημένη ζήτηση και τις ανάγκες για ελληνικά προϊόντα μιας μεγάλης μερίδας πληθυσμού, όχι μόνο ελληνικής καταγωγής, αλλά απλά λάτρεις της μεσογειακής διατροφής, οι οποίοι διαρκώς πληθύνονται. Το «Greek International Food Market», ιδιοκτησία της οικογένειας Ηλιάδη, εκτελεί μια σημαντική αποστολή, όχι μόνο να εισάγει τα πιο γνωστά ελληνικά προϊόντα, αλλά και να προωθεί μικρές παραγωγικές μονάδες, που όχι μόνο βοηθούν τους Ελληνες παραγωγούς, αλλά δείχνουν μια ακόμα μεγαλύτερη εικόνα του πλούτου της ελληνικής μας γης. Μιλήσαμε με την Κατερίνα Ηλιάδη, κόρη του Σάββα Ηλιάδη, ο οποίος υπήρξε ιδιοκτήτης του φημισμένου ελληνικού εστιατορίου «Farm Grill and Greek Cuisine», στο Newton MA, πάνω από είκοσι χρόνια.

Κυρία Ηλιάδη, πόσα χρόνια είναι το «Greek International Food Market» στην αγορά και ποια είναι η ζήτηση για ελληνικά προϊόντα στο West Roxbury;

Η οικογένειά μας άνοιξε το «Greek International Food Market» τον Δεκέμβριο του 2009, εισάγοντας τα καλύτερα αγροτικά μεσογειακά προϊόντα και έτοιμη να μοιραστεί την ελληνική γαστριμαργική κουλτούρα στην ευρύτερη περιοχή της Βοστώνης. Ο πατέρας, ήταν αυτός που με έκανε να αγαπήσω τη Μεσογειακή κουζίνα και μεγαλώνοντας να αντιληφθώ, πως υπήρχε ενα τεράστιο κενό στην προσφορά μεσογειακών προϊόντων στην περιοχή. Ετσι αποφασίσαμε να καλύψουμε την ζήτηση με το «Greek International Food Market».

Εκτός από τα συμβατικά ελληνικά τρόφιμα, που παραδοσιακά φέρνουν όλα τα ελληνικά καταστήματα τροφών στις ΗΠΑ,φέρνετε και κάτι διαφορετικό;

Εθνικός Κήρυξ

Στο «Greek International Food Market» δεν θα βρείτε μόνο τα συμβατικά ελληνικά τρόφιμα, αλλά και προϊόντα από μικρότερες οικογενειακές επιχειρήσεις, που παράγουν ελαιόλαδο, μπαχαρικά, παγωμένες πίτες και πολλά άλλα τα οποία προσπαθούμε να υποστηρίξουμε, γιατί πιστεύουμε στην αφθονία της ελληνικής γης και θέλουμε να στηρίξουμε τους μικρούς παραγωγούς.

Ποια είναι η γκάμα των προϊόντων που προσφέρετε σήμερα;

Είμαστε εφοδιασμένοι με τα πάντα, από διάφορα είδη ελληνικού ελαιόλαδου, ποικιλία από ελιές, απλές και μαριναρισμένες, εισαγόμενα τυριά και κρασιά, μπύρες, μέλι, καφέ, τσάι, μπαχαρικά και βότανα, καθώς και φρέσκα παρασκευασμένα τρόφιμα, επιδόρπια και διάφορες άλλες λιχουδιές.

Από πού προμηθεύεστε το ελαιόλαδο που πουλάτε;

Τα ελαιόλαδα που εισάγουμε είναι τα καλύτερα. Στα ράφια μας θα βρείτε μόνο ελαιόλαδα άριστης συγκομιδής από διεθνώς αναγνωρισμένες εταιρείες, όπως η Ιλιάδα και η Μινέρβα,αλλά και επιλεκτικά από μικρότερους παραγωγούς, όπως το Eleones Halkidiki EVOO.

Εθνικός Κήρυξ

Τα ελληνικά προϊόντα είναι δημοφιλή στην περιοχή σας;

Τα ελληνικά προϊόντα είναι σεβαστά και η δημοτικότητά τους αυξάνεται συνεχώς. Υπάρχει ένα μεγάλο τμήμα ελληνικού πληθυσμού στη Μασαχουσέτη και τις γύρω πολιτείες, που υποστηρίζουν το «Greek International Food Market», γιατί φέρνουμε τα καλύτερα ελληνικά προϊόντα και καλύπτουμε τις ανάγκες τους. Υπάρχει ένα άλλο κομμάτι από μεσογειακούς λαούς, που επίσης έχουν στην κουλτούρα τους την μεσογειακή κουζίνα, που επίσης τους καλύπτουμε. Τέλος, έχουμε τους Foodies που αναζητούν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής και έχουν κάνει το «Greek International Food Market» στέκι τους, αφού βρίσκουν στο κατάστημά μας τις απαντήσεις, στην υγιεινή διατροφή τους.

Ποια είναι τα κριτήρια για να επιλέξει ο αγοραστής το ελαιόλαδο;

Την ποιότητα του ελαιολάδου την καταλαβαίνεις αρχικά από τη διαδικασία παραγωγής, που επιλέγουν οι ελαιοπαραγωγοί. Εμείς οι αγοραστές επιλέγουμε αυτό που θεωρούμε το καλύτερο, λαμβάνοντας υπόψη πολλές μεταβλητές, όπως την προέλευση, το έτος συγκομιδής, το είδος της ελιάς, τα επίπεδα οξύτητας και φυσικά τη γεύση. Η γεύση, το χρώμα και το άρωμα, είναι αυτά που σηματοδοτούν την εξαιρετική ή μη ποιότητα του ελαιόλαδου.

Για πόσο καιρό θεωρείται το ελαιόλαδο «φρέσκο»;

Η πεποίθησή μας είναι, ότι η υψηλότερη ποιότητα του ελαιολάδου διατηρεί τη γεύση του για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από ό,τι αναγράφεται σε μια ετικέτα. Ο γενικός κανόνας είναι 5 ή 6 μήνες μετά το άνοιγμα, λαμβάνοντας πάντα υπόψη,τις συνθήκες αποθήκευσης.

Πώς ορίζετε το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και ποια είναι η διαφορά του από τα άλλα;

Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο παράγεται από αγνές, ψυχρής έκθλιψης ελιές με επίπεδο οξύτητας, όχι μεγαλύτερο από 0,08%. Για το ελαιόλαδο Eleones Early Harvest EVOO από τα Olympians Speciality Foods, που εισάγουμε, γνωρίζουμε πολύ καλά πού καλλιεργούνται οι ελιές, ποιοι τις φροντίζουν, πώς γίνεται η έκθλιψή τους κ.λπ. Είναι ένα εξαιρετικό ελαιόλαδο προερχόμενο από οικογενειακή μικρή παραγωγή, συγκεκριμένης προέλευσης, από ένα μόνο είδος ελιάς και συγκεκριμένο χρόνο συγκομιδής. Το ελληνικό ελαιόλαδο είναι αγνό, έχει πολλά οφέλη για την υγεία και πρέπει να καταναλώνεται τακτικά!

Greek International //Food Market5204 Washington Street, West Roxbury MA 02132// τηλ: 617 553 8038 //Φαξ: 617 553 0937