GR US

Κεφαλονίτισσες ομογενείς συλλέγουν βοήθεια για το νησί

Εθνικός Κήρυξ

Η σελίδα δωρεών για την Κεφαλονιά από την Θεοδώρα Παντελάτου. (Φωτογραφία: GoFundme)

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Μια πρωτοβουλία για την αποστολή υλικής και οικονομικής βοήθειας προς τις πληγείσες περιοχές της Κεφαλονιάς ανέλαβαν δυο νεαρές ομογενείς Κεφαλονίτισσες, προκειμένου να ενισχυθούν οι πολίτες του νησιού που υπέστησαν τις συνέπειες από τον μεσογειακό κυκλώνα «Ιανός», που χτύπησε πρόσφατα την περιοχή.

Ο λόγος για τις Βούλα Καβαλιεράτου - Πριστούρη και Θεοδώρα Παντελάτου - Χριστοφόρου, οι οποίες εξέφρασαν από την πρώτη στιγμή το ενδιαφέρον τους για την κατάσταση στο νησί, αναζητώντας τρόπους να βοηθήσουν.

«Εγώ και η Θεοδώρα Παντελάτου - Χριστοφόρου είμαστε και οι δυο από τον Καραβόμυλο και είμαστε οικογενειακοί φίλοι. Παλαιότερα είχαμε οργανώσει μια τέτοια δραστηριότητα μέσα από κεφαλονίτικο σύλλογο εδώ στη Νέα Υόρκη. Τώρα το κάνουμε με δική μας πρωτοβουλία. Η Θεοδώρα οργάνωσε το GoFundMe και εγώ την συλλογή ειδών», αναφέρει στον «Ε.Κ.» η Βούλα Καβαλιεράτου - Πριστούρη.

Μεταξύ των ειδών που συλλέγονται είναι ήδη ρουχισμού, παπούτσια, χαρτικά, τρόφιμα μακράς διαρκείας, είδη υγιεινής και αντισηπτικά. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να τα παραδίδουν σε τρεις περιοχές: στο Μπεϊσάιντ, στο κατάστημα French Workshop, στη διεύθυνση 38-39 Bell Boulevard, στο Γκάρντεν Σίτυ στη διεύθυνση 191 7th street, όπως επίσης και στο Μπρούκλιν, κατόπιν ιδιωτικής επικοινωνίας με την κ. Καβαλιεράτου - Πριστούρη στο τηλέφωνο 917 - 335 - 4193.

«Τα είδη που συλλέγουμε θα πρέπει να φύγουν άμεσα, διότι θα τα στείλουμε μέσω shipping και θα χρειαστούν χρόνο για να φτάσουν στην Ελλάδα. Συνεπώς, όποιος ενδιαφέρεται να βοηθήσει, καταληκτική ημερομηνία είναι η Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου. Στη συνέχεια, θα συνεnνοηθούμε με τη μεταφορική Hercules Shipping και όταν τα λάβουν θα τα μοιράσουν εκεί που θα υπάρχει ανάγκη έως τότε», ανέφερε στη συνέχεια.

Στο σκέλος της οικονομικής βοήθειας, η ηλεκτρονική εκστρατεία της Θεοδώρας Παντελάτου στην πλατφόρμα GoFundMe παρουσίαζε αυξημένες δωρεές το πρωί της Τρίτης, πλησιάζοντας τις 6000 δολάρια, έχοντας θέσει ως στόχο τις 10.000. Κατόπιν, θα μεταβεί στην Ελλάδα εντός 10 ημερών, προκειμένου να παραδώσει τα χρήματα στον αρμόδιο φορέα και να αξιοποιηθούν αναλόγως, σε μια προσπάθεια να επισπευσθούν οι απαραίτητες εργασίες σε περιοχές όπως η Ασσος, το Φισκάρδο και άλλες, που έχουν την πιο άμεση ανάγκη.

«Νομίζω το είδατε και μόνοι σας ότι οι ζημιές είναι μεγάλες. Η Αγία Ευφημία, το Φισκάρδο και η Άσσος πλημμύρισαν, ενώ υπήρχαν άνθρωποι που, ακόμη και σήμερα που μιλάμε, δεν είχαν ηλεκτρικό. Επίσης, υπάρχει κόσμος που έχει εγκλωβιστεί από την κατολίσθηση. Μίλησα με φίλους και συγγενείς, ενώ και τα ξαδέρφια μου, που διατηρούν ξενοδοχείο, μου είπαν ότι έχουν κι αυτοί μεγάλες ζημιές», κατέληξε η κ. Καβαλιεράτου - Πριστούρη.

Μπορείτε να συνεισφέρετε εδώ: https://bit.ly/3hVUCtU