GR US

NYATH GROUP: Το μέλλον στην αγορά ακινήτων είναι ήδη εδώ

Εθνικός Κήρυξ

NYATH GROUP

Ο όμιλος των εταιρειών NYATH GROUP είναι το αποτέλεσμα της μιας παιδικής φιλίας και ενός κοινού οράματος του Μιχάλη Γκατζώνη και του Στηβ Παπαδάκη, που υλοποιήθηκε το 2017. Πριν από την σημερινή τους δραστηριότητα και οι δυο εργαζόντουσαν στον κατασκευαστικό τομέα, συγκεκριμένα ο Μιχάλης στα ηλεκτρολογικά και ο Στηβ στα μεσιτικά.  Η NYATHGROUP επικεντρώνεται πρωτίστως σε επενδύσεις, αγορές και κατασκευαστικές δραστηριότητες στον τομέα των ακινήτων. Το όνομα NYATH αντιπροσωπεύει τις πραγματικές ρίζες των δυο ιδιαίτερα δημιουργικών και νέων ανθρώπων και είναι παράγωγο του «NY» από New York και του «ΑΤΗ» από Athens, καθώς συνδυάζει τις δυο πόλεις στις οποίες δραστηριοποιούνται,  αλλά και τις νοοτροπίες που ενώνονται, καθώς και οι δυο έχουν γεννηθεί στην Νέα Υόρκη, αλλά έχουν ζήσει πολλά χρόνια στην Αθήνα.

Τι ξεχωρίζει το NYATH GROUP από άλλες κατασκευαστικές εταιρείες και εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του real estate

Για εμάς, προέχει η προσωπική επαφή με τον πελάτη και η κατανόηση των προβλημάτων τους. Αν πραγματικά νοιάζεσαι για τον άνθρωπο που έχεις απέναντί σου και είσαι ειλικρινής, οτιδήποτε προκύψει θα βρούμε τον τρόπο να το επιλύσουμε. Αυτή είναι η δική μας λειτουργία σαν εταιρεία,  τόσο με το προσωπικό μας, όσο και με τους πελάτες μας.

Πώς έπληξε η πανδημία τον προσωπικό επαγγελματικό σας χώρο, καθώς και την περιοχή όπου έχετε την επιχείρηση σας ή ασκείτε το επάγγελμά σας;

Σίγουρα αυτή η πρωτοφανής κατάσταση δεν άφησε κανέναν ανεπηρέαστο και φυσικά η εταιρεία μας, με όλο της το προσωπικό συμμορφωθήκαμε από την πρώτη στιγμή με τις οδηγίες και τους κανονισμούς του κράτους και της πολιτείας. Παρότι δεν ήταν δυνατόν κανένας μας να είχε προβλέψει  τέτοιου είδους εξελίξεις, πάραυτα αποδείχθηκε εκ των υστέρων ότι ήμασταν καθόλα προετοιμασμένοι και σε θέση να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες και ν’ ανταποκριθούμε σε αυτές επιτυχώς χάρη στην υποδομή, που είχαμε πρωτίστως δημιουργήσει. Το προσωπικό μας παρέμεινε σε καθημερινή και άμεση επαφή διαμέσου τηλεδιασκέψεων, όπως επίσης και η επικοινωνία με τους πελάτες μας και άλλους ενδιαφερόμενους.

Η πανδημία φαίνεται πως καταργεί τον παραδοσιακό τρόπο στην αγορά ακινήτων. Σας βρίσκει έτοιμο η απόλυτη μετάβαση στην τεχνολογία και ποια είναι η γνώμη σας για τις ριζικές αυτές αλλαγές;

Πράγματι «η επόμενη ημέρα» και οι αλλαγές που έρχονται, ως αποτέλεσμα των γεγονότων είναι ριζικές, όπου η τεχνολογία είναι παράγοντας κλειδί γι’ αυτούς που έχουν τη γνώση να τη χρησιμοποιήσουν σωστά. Εμείς παρότι στην αρχή ήμασταν έκπληκτοι, ταυτόχρονα βρισκόμασταν σε προνομιακή θέση γιατί πολύ καιρό πριν είχαμε επενδύσει σημαντικά, όχι μόνο στην πλήρη μηχανογράφηση των δραστηριοτήτων μας, αλλά και στη δημιουργία μόνιμου τμήματος τεχνολογίας και στελέχωσης αυτού από ανθρώπους άρτια καταρτισμένους. Ως αποτέλεσμα, και κυριολεκτικά μιλώντας, δεν σταματήσαμε τις επαγγελματικές μας δραστηριότητες ούτε μια μέρα, τόσο σε επίπεδο εσωτερικών διαδικασιών του προσωπικού, όσο και σε ασφαλή επικοινωνία με ενδιαφερόμενους πελάτες μας.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της NYATH GROUP, πού στηρίζει την επιτυχία της;

Πέραν των τεχνολογιών που χρησιμοποιούμε, θεωρούμε επίσης ότι διαφοροποιούμαστε από τον ανταγωνισμό με τρία βασικά χαρακτηριστικά, που βλέπουμε αποδεδειγμένα να στηρίζεται η επιτυχία μας: Ενημερωνόμαστε συνεχώς και γνωρίζουμε πολύ καλά τις τρέχουσες αξίες των ακινήτων στην πόλη της Νέας Υόρκης, όπως και στα περίχωρα αυτής. Βάσει αυτού, είμαστε σε θέση να διασφαλίζουμε ανά πάσα στιγμή τα συμφέροντα τόσο των επενδυτών μας, όσο και των πελατών μας. Πάντοτε έχουμε σαν γνώμονα την ανθρώπινη προσέγγιση και φροντίζουμε τους πελάτες μας, ανάλογα με τις ανάγκες τους. Με την πρέπουσα ευαισθησία, ασφάλεια, όπως και κατανόηση σε κάθε ξεχωριστή περίπτωση και συναλλαγή, έχουμε πετύχει αμοιβαίες συμφέρουσες συμφωνίες. Εχουμε, τέλος, εξασφαλισμένο το σημαντικό και απαραίτητο επενδυτικό κεφάλαιο, που απαιτείται για τον κύκλο των εργασιών μας, ούτως ώστε είμαστε σε θέση να ανταποκρινόμαστε άμεσα σε κάθε ευκαιρία που παρουσιάζεται και να τηρούμε πάντοτε τις γραπτές προσφορές μας.

Ποιο νομίζετε θα είναι το μέλλον της αγοράς ακινήτων στην Αμερική και όλων των συναφών επαγγελμάτων με αυτήν;

Το μέλλον όπως ρωτάτε, κατά τη γνώμη μας είναι ήδη εδώ, καθώς βλέπουμε σε καθημερινή βάση σημαντικές αλλαγές. Πιστεύουμε ότι είναι φυσική συνέπεια αυτής της κατάστασης πολλοί άνθρωποι να αναθεωρούν τόσο τις συνθήκες διαβίωσής τους, όσο και τα πλάνα τους για το άμεσο μέλλον. Ως αποτέλεσμα παρατηρούμε σημαντική κινητικότητα στις αγοραπωλησίες ακινήτων, οι οποίες πιστεύουμε ότι θα έχουν θετική επίδραση και σε πολλούς άλλους τομείς της Οικονομίας. Σε όλες τις περιπτώσεις η εταιρεία μας είναι καθ’ όλα έτοιμη και ανταποκρίνεται, όπως και προσαρμόζεται όταν χρειάζεται, στις συνθήκες και απαιτήσεις των πελατών της και παραμένουμε καθ’ όλα αισιόδοξοι , τόσο για τη συνέχεια των επιτυχιών μας, όσο και γενικότερα για το μέλλον της χώρας μας.

Πώς βλέπετε το μέλλον της εταιρείας σας σε 5 ή 10 χρόνια;

Οι στόχοι μας σαν εταιρεία είναι να είμαστε οι καλύτεροι στον τομέα μας και να μπορέσουμε να επεκταθούμε και σε άλλους χώρους, όπως η εστίαση και τα ξενοδοχεία. Τα όνειρά μας σαν Μιχάλης και Στηβ, είναι η δημιουργία μιας Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης κάτω από την ΝΥΑΤΗ GROUP.