GR US

Ο Κουόμο προανήγγειλε χαλάρωση περιορισμών στην Νέα Υόρκη

Εθνικός Κήρυξ

O κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Αντριου Κουόμο (Andrew Cuomo). (AP Photo/Mary Altaffer, Pool)

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. «Ανοικτό παράθυρο» για ελαστικοποίηση των περιοριστικών μέτρων στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης, ακόμη και κατά την διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας, έδωσε ο κυβερνήτης Αντριου Κουόμο (Andrew Cuomo), επιβεβαιώνοντας εν μέρει τα σενάρια πως οι υπηρεσίες εξετάζουν πλέον τους τρόπους επανέναρξης της κοινωνικο-οικονομικής δραστηριότητας.

Κατά την διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης στους εκπροσώπους του Τύπου, ο κ. Κουόμο εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πτώση στα ποσοστά θετικότητας, βάσει των τεστ PCR, αλλά και των νοσηλευόμενων με την Cocid-19 στα νοσοκομεία της Πολιτείας, τονίζοντας πως η αύξηση που αναμενόταν λόγω των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς δείχνει πλέον να έχει υποχωρήσει.

«Νομίζω ότι είμαστε σε ένα νέο στάδιο τώρα, όπου μπορούμε να αρχίσουμε να προσαρμόζουμε την βαλβίδα, προκειμένου να επιτρέπουμε μεγαλύτερη οικονομική δραστηριότητα, να μειώνουμε τους περιορισμούς αλλά και αυτές που λέμε ‘μικροεστίες διασποράς’, πορτοκαλί ζώνες κ.τ.λ.» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Κουόμο.

Ασφαλώς, το μεγάλο ερώτημα για έναν μεγάλο αριθμό επιχειρηματιών και εργαζόμενων είναι τι πρόκειται να συμβεί με την εσωτερική εξυπηρέτηση της εστίασης στη Νέα Υόρκη. Σε αυτό το ερώτημα, ο κ. Κουόμο απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνει κάποια ανακοίνωση αυτήν την εβδομάδα, την ίδια στιγμή που, σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνικού Κήρυκα» («Ε.Κ.») στις τάξεις των εστιατόρων υπάρχει η εντύπωση πως κάτι τέτοιο ενδέχεται να συμβεί το προσεχές χρονικό διάστημα.

«Δεν είμαστε στο σημείο να κάνουμε κάποιες αλλαγές», απάντησε για την εστίαση ο Κουόμο, σύμφωνα με το «Queens Post», με την άρση των περιορισμών να αφορά κυρίως τις περιοχές που έχουν μπει σε ανάλογο καθεστώς για τους χώρους λατρείας, τα γυμναστήρια και τα κομμωτήρια.

Υπενθυμίζεται πως αμέσως μετά το κλείσιμο της εσωτερικής εξυπηρέτησης της εστίασης στην πόλη της Νέας Υόρκης, είχε αφεθεί ανοικτό το ενδεχόμενο η πόλη να μπει σε ακόμη πιο αυστηρά μέτρα αμέσως μετά τα Χριστούγεννα, που θα θύμιζαν σε πολλούς την περίοδο Μαρτίου-Μαϊου. Τελικώς, οι εκτιμήσεις αυτές δεν επιβεβαιώθηκαν, ενώ ο κυβερνήτης Νέας Υόρκης εξέφρασε πρόσφατα την πρόθεση να ωθήσει την επανέναρξη της Οικονομίας πριν ακόμη επιτευχθεί το απαραίτητο ποσοστό εμβολιασμού για την ανοσία αγέλης, διασφαλίζοντας την αποτροπή της μετάδοσης μέσω της διενέργειας των λεγόμενων rapid tests.

«Αντιλαμβάνομαι την δυσαρέσκεια για την περιορισμένη προμήθεια των εμβολίων. Είμαι κι εγώ δυσαρεστημένος. Αυτό είναι ένα εθνικό πρόβλημα, όχι μόνο της Νέας Υόρκης. Μέχρι οι προμήθειες να αυξηθούν, η υπομονή είναι μεν δύσκολη, αλλά είναι απαραίτητη. Φορέστε μάσκα, αποφύγετε τις συναθροίσεις, πλένετε τα χέρια σας. Αυτές οι απλές πρακτικές δουλεύουν», τόνισε, με ανάρτησή του στο Twitter, ο Κουόμο.