GR US

Ο ομογενής Αθανάσιος Στεφανόπουλος αγόρασε μεγάλο ξενοδοχείο της Πάτρας

Ευρωκίνηση

Το σπίτι που γεννήθηκε ο ποιητής Κωστής Παλαμάς στην Πάτρα. (EUROKINISSI/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ)

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Μια σημαντική επένδυση στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Πάτρα, αναμένεται να πραγματοποιήσει ο ομογενής επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος, Αθανάσιος Στεφανόπουλος (Tom Stefanopoulos), όπως αναφέρει η τοπική ειδησεογραφική ιστοσελίδα thebest.gr.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πρόκειται για το ξενοδοχείο Patra Palace, μια μονάδα τεσσάρων αστέρων, στην παραλιακή οδό της Αχαϊκής Πρωτεύουσας, πλησίων του σταθμού Υπεραστικών Λεωφορείων και σε σχετικά κοντινή απόσταση από το νέο λιμάνι, που συνδέει, μεταξύ άλλων, την Πάτρα με την Ιταλία.

Θεωρείται ένα από τα κεντρικά ξενοδοχεία της Πάτρας και της Δυτικής Ελλάδας, το οποίο διαθέτει 67 δωμάτια πλήρως εξοπλισμένα, μοναδική θέα, εστιατόριο, μπαρ, ρουμ - σέρβις, καθαριστήριο, κομμωτήριο και αίθουσα συσκέψεων.

Επίσης, στην ειδική αίθουσα του Patra Palace έχουν λάβει χώρα, κατά καιρούς, σημαντικές εκδηλώσεις, αλλά και πολιτικές ομιλίες υψηλά ιστάμενων προσώπων.

Η επιχειρηματική εμπλοκή του ισχυρού οικονομικά ομογενή έχει γίνει δεκτή με ιδιαίτερη ικανοποίηση από την αγορά της πόλης, με δεδομένο και το θολό τοπίο που επικρατεί, μετά την COVID-19.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αθανάσιος Στεφανόπουλος είναι ο ιδιοκτήτης της Stamoules Produce Company (SPC), η οποία πρωτοπορεί στην παραγωγή φρούτων και λαχανικών εδώ και 88 χρόνια.

Ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Σπύρου Σταμούλη, ενός Έλληνα μετανάστη στη Νέα Υόρκη, ο οποίος δούλευε σερβιτόρος στο ξενοδοχείο Waldorf Astoria, όπου και συνέλεξε σπόρους πεπονιού.  Παρότι έφυγε πρόωρα από την ζωή, η σύζυγός και η κόρη του υλοποίησαν το όνειρό του, να δημιουργήσουν μια δική τους φάρμα στην Καλιφόρνια, που εξελίχθηκε σε μια εταιρεία - κολοσσό και πέρασε από γενιά σε γενιά.

Σύμφωνα με την US Business Executive, η SPC συσκευάζει ετησίως 14 εκατομμύρια κιβώτια με τα παραγωγικά της είδη.

Η μεγάλη δωρεά για τον Παλαμά

Ο Αθανάσιος Στεφανόπουλος έγινε ευρύτερα γνωστός στην Πάτρα πριν από τρία χρόνια, όχι μόνο έσωσε το σπίτι όπου γεννήθηκε ο ποιητής Κωστής Παλαμάς, σε κεντρική οδό της πόλης, αλλά του έδωσε την μορφή και την λειτουργία που άρμοζε, βάσει του συμβολισμού του.

Με μια γενναία δωρεά του Στεφανόπουλου, ο οποίος αγόρασε το οίκημα, ο χώρος ανακαινίστηκε και λειτουργεί πλέον ως Στέγη Γραμμάτων ‘Κωστής Παλαμάς’, παραπέμποντας σε ένα σύγχρονο Κέντρο Πολιτισμού, ανοικτό στο κοινό και με σημαντικά μουσειακά και συγγραφικά ντοκουμέντα.

Όπως αναφέρει το ίδιο ρεπορταζ, ο Αθανάσιος Στεφανόπουλος, από τότε που έφυγε για το εξωτερικό, έχει πραγματοποιήσει τουλάχιστον 120 ταξίδια προς την Πάτρα.  Το γεγονός αυτό αποκτά άλλη διάσταση, αν αναλογιστεί κανείς ότι δεν είναι κάτοικος Νέας Υόρκης, με την οποία η Αθήνα συνδέεται απευθείας, αλλά σε Πολιτεία της Δυτικής Ακτής, με την διαδικασία του ταξιδιού να είναι σαφώς πιο χρονοβόρα.