GR US

RE/MAX του Κωνσταντίνου Τσούκαρη: «Η στέγαση δεν σταματά ποτέ»

Εθνικός Κήρυξ

Ο Κωνσταντίνος Τσούκαρης.

Μεσίτης με έδρα τη Νέα Υόρκη ο Κωνσταντίνος Τσούκαρης, μιλά άπταιστα ελληνικά και διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με την ελληνική κοινότητα, στην περιοχή της Νέας Υόρκης και την Ελλάδα, επιβλέποντας συναλλαγές, για όσους θέλουν να πουλήσουν ή να αγοράσουν ακίνητα. Στην RE / MAX Εlite, στην εταιρεία στην οποία εργάζεται εξυπηρετούνται όχι μόνο πελάτες από την Αμερική, αλλά από όλο τον κόσμο, αφού τα γραφεία της βρίσκονται διάσπαρτα σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

Το περασμένο καλοκαίρι, ο broker του, Sal Carola, έκανε εκπαίδευση 2 ημερών με μεσίτες RE / MAX στην Αθήνα και ο Κωνσταντίνος ήταν από τους λίγους τυχερούς, που είχε επαφή μαζί τους, αφού του δόθηκε η δυνατότητα από την RE / MAX, να προσφέρει τις υπηρεσίες του και στα νησιά της Ελλάδας.

Ποια θα είναι η κινητικότητα της αγοράς τους επόμενους μήνες;

Η αγορά τους επόμενους μήνες, κατά τη γνώμη μου, θα λειτουργήσει υπέρ και για πωλητές και για αγοραστές.

Υπήρξε και θα υπάρξει πολλή μετακίνηση τους επόμενους μήνες, σε περιοχές που δεν είναι πυκνοκατοικημένες και είναι πιο ήρεμες. Για παράδειγμα, πελάτες μας από περιοχές του Μανχάταν / Downtown Μπρούκλιν, μετεγκαθίστανται στο Νότιο Μπρούκλιν, πελάτες του Μπρούκλιν μετακομίζουν στο Staten Island / Long Island, πελάτες Staten Island φεύγουν για το Νιου Τζέρσεϊ κ.λπ.

Με τον μικρό αριθμό σπιτιών που υπάρχει στην αγορά, οι αγοραστές είναι πρόθυμοι να πληρώσουν υψηλά ποσά για ένα σπίτι με τιμές ανάλογα με την αγορά. Μέχρι στιγμής δεν έχει σημειωθεί μείωση της μέσης τιμής του σπιτιού. Στην πραγματικότητα, η μέση τιμή των σπιτιών έχει αυξηθεί σε εθνικό επίπεδο! Για τους αγοραστές, τα ποσοστά στεγαστικών δανείων εξακολουθούν να είναι σχεδόν πάντα χαμηλά. Οι πωλητές και οι αγοραστές είναι και θα είναι νικητές στην επικείμενη αγορά κατοικιών.

Πώς διαμορφώθηκε η επαφή με τους πελάτες σας στη πανδημία;

Ως σύμβουλοι ακινήτων, είμαστε σε διαρκή επαφή με τους ανθρώπους. Τώρα τα πράγματα άλλαξαν, γιατί πρέπει να διατηρούμε κάποιες αποστάσεις, παρ’ όλα αυτά συναντούμε καθημερινά πολλούς ανθρώπους.

Από την άποψη της τεχνολογίας, δεδομένου ότι η φυσική επικοινωνία είχε απαγορευτεί από την NY State Association of Realtors έως τις 22 Ιουνίου, εμείς προσαρμόσαμε την επιχείρησή μας δημιουργώντας εικονικές περιηγήσεις σπιτιών, για να κρατάμε ενήμερους τους πελάτες μας, κάνοντας πλήρη διαδικτυακή περιγραφή μέσω της ψηφιακής τεχνολογίας και δίνοντας όλα τα χαρακτηριστικά του χώρου, που επιθυμούσε να αγοράσει ο ενδιαφερόμενος. Παρ’ όλο που η πανδημία μας έπληξε πολύ, αποκομίσαμε και πολλά καλά από αυτήν.

Πώς επηρέασε η πανδημία τον προσωπικό σας επαγγελματικό χώρο;

Είμαι τυχερός, που μένω πολύ κοντά στο γραφείο μου, γιατί δεν χρειάζεται καν αυτοκίνητο, για να μετακινηθώ. Δυστυχώς, έπρεπε να κλείσουμε το γραφείο λόγω του Covid και προσαρμόστηκα αμέσως δημιουργώντας ένα προσωρινό γραφείο στο σπίτι, για να συνεχίσω να εξυπηρετώ τους πελάτες μου. Οι εργασίες περιελάμβαναν παραγωγή και κοινή χρήση εικονικών περιηγήσεων, κοινή χρήση και συζήτηση πληροφοριών τοποθεσίας και ιδιοκτησίας σε πελάτες, παρακολούθηση εικονικών συναντήσεων με τα γραφεία μου και επίβλεψη των συναλλαγών που εκκρεμούσαν να κλείσουν, οι οποίες ξεκίνησαν λίγο πριν κλείσουμε στις 17 Μαρτίου.

Πώς βλέπετε το μέλλον της αγοράς κατοικίας στην Αμερική μετά τον Covid-19;

Θεωρώ ότι θα είναι πολύ ισχυρή. Μεγάλες πόλεις, ειδικά όπως η Νέα Υόρκη, κατά τη γνώμη μου, θα προσελκύουν πάντα ανθρώπους από όλο τον κόσμο, και επειδή οι μεγάλες πόλεις έχουν μια παροδικότητα, κάθε λίγα χρόνια, όταν οι άνθρωποι φεύγουν, θα επιλέγουν ήσυχες περιοχές ή προάστια. Φυσικά θα υπάρξουν σκαμπανεβάσματα, και φυσικά θα υπάρξουν υφέσεις, όπως μας δείχνει η ιστορία, αλλά η ζήτηση για στέγαση θα υπάρχει πάντα στην Αμερική!

 Konstantinos Tsoukaris - Licensed Real Estate Salesperson / REALTOR® Associate / RE/MAX Elite - NY 11209/Tel: 347-215-4858