GR US

Theofani’s EVOO: Υψηλή ποιότητα από την Μεσσηνία στην Καλιφόρνια

Εθνικός Κήρυξ

Η ομάδα του Theofani’s EVOO. Από αριστερά προς τα δεξιά, οι: Πήτερ Φωτόπουλος, Ξενοφών Τσούρος, Θεοφάνη Φωτοπούλου, Χρήστος Φωτόπουλος και Γρηγόρης Παπαδόπουλος.

Ολα ξεκίνησαν πριν από 5 χρόνια, όταν ένας συγγενής του Χρήστου και του Πέτρου Φωτόπουλου έφερε ελαιόλαδο από την Κυπαρισσία, το οποίο ήταν ιδιαίτερα εύγευστο, σε αντίθεση με οτιδήποτε υπήρχε στα ράφια των σούπερ μάρκετ της Καλιφόρνιας. Αυτή ήταν η αρχή που έβαλε τις βάσεις, για την επιχείρηση Theofani's EVOO. Τα δύο αδέλφια ξεκίνησαν αμέσως έρευνα αγοράς γύρω από την πόλη, για να εξακριβώσουν ποια ήταν η ζήτηση για καλή ελληνική Κορωνέικη Ποικιλία EVOO (έξτρα παρθένο ελαιόλαδο) και να προχωρήσουν. Εστειλαν το ελαιόλαδο στα δοκιμαστήρια Modern Olives Laboratory στο Woodland, CA, όπου θριάμβευσε με εξαιρετικές βαθμολογίες στη χαμηλή οξύτητα, στις υψηλές πολυφαινόλες και στην φρουτώδη, πικάντικη και πικρή γεύση του. Κατοχύρωσαν αμέσως το σήμα της εταιρείας, το οποίο ήταν φόρος τιμής στη μητέρα τους Θεοφάνη και στην αδελφή της, και σήμερα μετά από 3 χρόνια φέρνουν το EVOO στο Sacramento, CA, και δουλεύουν πολύ καλά. Η συμμετοχή τους σε 13 Ελληνικά Φεστιβάλ, έφερε κοντά τους πολλούς πιστούς πελάτες και η Theofani's EVOO έχει ανοίξει τα φτερά της να διαδώσει το ελληνικό ελαιόλαδο σε όλη την Αμερική.

Ποια είναι η εμπειρία σας μέσα από τη δραστηριότητά σας με την Theofani's EVOO;

Εχουμε πραγματικά πάθος για το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (EVOO), και ειδικά για το ελληνικό EVOO. Το ελαιόλαδο είναι μια παράδοση σε κάθε οικογένεια της Ελλάδας, αλλά ειδικά στη δική μας. Φέρνουμε στις ΗΠΑ το καλύτερο ελαιόλαδο! Οποιοσδήποτε μπορεί να φέρει ελαιόλαδο, αλλά χρειάζεται προσεκτικός συντονισμός και φροντίδα, για να βεβαιωθείς ότι φέρνεις το καλύτερο. Από τότε που ξεκινήσαμε την επιχείρηση και ο αδελφός μου και εγω νιώθουμε πιο Ελληνες από πριν. Είμαστε τόσο περήφανοι που είμαστε Ελληνοαμερικανοί, παρακολουθούμε πολλά Ελληνικά Φεστιβάλ στη Βόρεια Καλιφόρνια και έχουμε δημιουργήσει τόσες πολλές φιλίες από όλη την πολιτεία, κάτι που δεν θα είχαμε χωρίς να ξεκινήσουμε το EVOO του Theofani. Αυτό που συναντήσαμε σε αυτό το ταξίδι, είναι ότι υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι που έχουν πάθος για κάτι, είτε είναι ο πολιτισμός τους, το φαγητό τους, η γλώσσα τους, η τέχνη τους, και είναι αυτό το πάθος και η αγάπη σε κάθε άτομο που νομίζω ότι μας επιτρέπει να συνδεθούμε με αυτούς.

Πώς πήγαν οι εισαγωγές ελαιόλαδου με τον Covid-19;

Εθνικός Κήρυξ

Ευτυχώς φορτώσαμε το σκάφος, λίγο πριν από το κλείσιμο του περασμένου Μαρτίου, ωστόσο, κατά τη μεταφορά, ο Covid-19 δημιούργησε πολλά ζητήματα στην αλυσίδα εφοδιασμού και καθυστέρησε την αποστολή για τουλάχιστον δύο μήνες. Ο Covid-19 δημιούργησε μια παγκόσμια επιβράδυνση προϊόντων όλων των ειδών, γεγονός που οδήγησε σε ένα φαινόμενο ντόμινο όπου τα πλοία μεταφοράς δεν γέμιζαν τόσο γρήγορα με εμπορευματοκιβώτια και έτσι καθυστερούσαν τη μεταφορά φορτίου από λιμάνι σε λιμάνι. Θα δούμε πώς θα πάει φέτος. Φαντάζομαι ότι θα υπάρχουν λιγότερα πλοία, για να επιλέξουμε για το φορτίο για να φτάσει εδώ, αλλά θα δούμε. Εμείς συνεχίζουμε να κάνουμε πωλήσεις στο διαδίκτυο, καθώς και σε εστιατόρια, ωστόσο με τα φεστιβάλ, δυστυχώς, κλειστά λόγω του Covid, ο καλύτερος τρόπος για να υποστηρίξουμε εταιρείες, όπως η δική μας, είναι να συνδεθεί όποιος ενδιαφέρεται στο διαδίκτυο και να αγοράσει από εκεί.

Μιλήστε μας για το δικό σας ελαιόλαδο. Ποιο είναι το διαφορετικό που προσφέρει η Theofani's EVOO;

Αυτό το διαφορετικό που κάνει η εταιρεία μας, είναι ότι φέρνουμε το ελαιόλαδο από μία μόνο πηγή, όχι πολλές διαφορετικές πηγές, όπως βλέπουμε στα περισσότερα μεγάλα εμπορικά καταστήματα που αγόρασαν το EVOO, το οποίο είναι είναι ένα μείγμα. Επιπλέον η ομάδα μας αποτελείται από εμένα και τον αδελφό μου, που κάνουμε την διακίνηση στο Σακραμέντο, αλλά και τον εξάδελφό μου Γρηγόρη Παπαδόπουλο και έναν ακόμα συνεργάτη μας τον Ξενοφώντα Τσούρο στην Ελλάδα, οι οποίοι επιβλέπουν τις λειτουργίες και την παραγωγή του EVOO εκεί, κάτι που είναι πολύ σημαντικό, γιατί μπορούν να ελέγχουν την ποιότητα κάθε στιγμή, του ελαιόλαδου που παίρνουμε από τους παραγωγούς. Δεύτερον, επειδή αυτό είναι το πάθος μας, φέρνουμε μόνο την καλύτερη ποιότητα EVOO σε σχέση με τη χαμηλή οξύτητα, κατά μέσο όρο 0,3% που είναι πολύ κάτω από την απαίτηση 0,8%, για να θεωρηθεί Extra Virgin από τα πρότυπα USDA. Το δικό μας ελαιόλαδο είναι φρέσκο και έχουμε καθιερώσει ένα πρότυπο ποιότητας, που θα τηρούμε πάντα. Τέλος, επειδή πουλάμε online και στέλνουμε οπουδήποτε στις ΗΠΑ, μπορείτε να αγοράσετε ένα υψηλής ποιότητας EVOO σε λογική τιμή το οποίο θα έρθει μπροστά στην πόρτα σας.

Ποιες είναι οι προδιαγραφές, για να χαρακτηριστεί ένα ελαιόλαδο ως «εξαιρετικά παρθένο» και ποιες οι διαφορές από το «παρθένο», το απλό ελαιόλαδο και το βιολογικό;

Αυτή είναι μια περίπλοκη απάντηση, που δεν μπορεί να συνοψιστεί σε μια συνέντευξη, ωστόσο εν συντομία το πρότυπο για την ταξινόμηση του ελαιολάδου ως Extra Virgin, Virgin, Olive Oil και Lampante, έχουν διαφορετική ταξινόμηση και αναφέρονται από υψηλότερη ποιότητα έως χαμηλότερη ποιότητα. Αυτές οι παράμετροι εξετάζουν συνήθως τα επίπεδα του FFA στο ελαιόλαδο σε συνδυασμό με μια αισθητηριακή αξιολόγηση, που πραγματοποιείται από μια ομάδα εμπειρογνωμόνων για τη γεύση ελαιολάδου. Η αισθητηριακή αξιολόγηση αναζητά ελαττώματα στο ελαιόλαδο, που μπορεί να το καταστήσουν χαμηλότερης ποιότητας από το παρθένο.

Ποια είναι τα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζει το ελαιόλαδο στην προωθησή του στο εξωτερικό και ποια είναι τα λάθη που κάνουν οι παραγωγοί του για την αξιοποίηση του στο εξωτερικό;

Το κύριο πρόβλημα που αντιμετωπίζει μια ευρύτερη υιοθέτησή του στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι, ότι ο μέσος καταναλωτής δεν έχει εκτεθεί ή / και εκπαιδευτεί σχετικά με τα οφέλη για την υγεία της ποιότητας EVOO. Μόλις το κάνουν όμως, η εξαιρετική και ποιοτική γεύση του ελληνικού ελαιόλαδου παραμένει ανεξίτηλη στη μνήμη τους και πιστεύω, ότι οι περισσότεροι καταναλωτές αλλάζουν διάθεση. Πέρα από αυτό, εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες υπάρχουν πολλές ανταγωνιστικές εναλλακτικές λύσεις, όπως το βούτυρο και άλλα λάδια, όπως το canola, το grapeseed και ακόμη και το λάδι αβοκάντο, που τώρα καταλαμβάνει αυτόν τον χώρο.

Το ελληνικό ελαιόλαδο βρίσκεται στη σφαίρα του ενδιαφέροντος των Αμερικανών καταναλωτών;

Η μεσογειακή διατροφή θεωρείται ευρέως, ως μία από τις πιο υγιεινές δίαιτες στον κόσμο και ο κοινός πυλώνας που βρίσκεται στις περισσότερες συνταγές είναι το Extra Virgin Olive Oil. Έχει δημοσιευτεί μεγάλη βιβλιογραφία σχετικά με τα οφέλη για την υγεία που βρέθηκαν στο Extra Virgin Olive Oil με υψηλή περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες και πιστεύω, ότι ο Αμερικανός καταναλωτής ενσωματώνει περισσότερο EVOO στο μαγείρεμα με βάση αυτά τα ευρήματα, καθώς και επειδή είναι πολύ νόστιμο. Για πληροφορίες και αγορά: Theofani'sExtraVirginOliveOil// (916) 812-5468 | IG @Theofanis_EVOO//www.TheofanisEVOO.com