GR US

Φελίσια Κάλαν: Αισιόδοξη για εκλογή στο Δημοτικό Συμβούλιο

The National Herald

Felicia Kalan. Photo: Courtesy of Felicia Kalan's campaign

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η Φελίσια Κάλαν (Felicia Kalan) έλαβε το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και κατέρχεται στις εκλογές της 2ας Νοεμβρίου στην 22η Περιφέρεια του Δημοτικού Συμβουλίου (Αστόρια - Γουντσάιντ - Τζάκσον Χάιτς - Ανατολικό Έλμχερστ - Ράικερς Αϊλαντ), που υπηρετούσε έως πρόσφατα ο ομογενής Κώστας Κωνσταντινίδης (Costa Constantinides) για να πετύχει μια… «Mission Impossible»: να κερδίσει τις εκλογές απέναντι στην υποψήφια των Δημοκρατικών -και θιασώτρια μιας αριστερίζουσας ατζέντας- Τίφανυ Καμπάν (Tiffany Caban).

Μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα» («Ε.Κ.») ξεκαθαρίζει ότι η μάχη όχι μόνο δεν είναι χαμένη, αλλά, τουναντίον, μπορεί να κερδηθεί. Θέτει ως προτεραιότητες την δημόσια ασφάλεια, την καθαριότητα, την ενίσχυση των μικρών επιχειρήσεων και την πρόοδο της νεολαίας. Παράλληλα, ξεκαθαρίζει ότι είναι ενάντια σε υποχρεωτικότητες όπως το πρωτόκολλο εμβολιασμού σε εσωτερικούς δημόσιους χώρους -αν και εμβολιασμένη η ίδια- όπως επίσης και των κλειστών σχολείων.

Καταλήγοντας, εκφράζει την πεποίθηση ότι η ελληνοαμερικανική κοινότητα θα την στηρίξει.

«Εθνικός Κήρυκας»: Κυρία Κάλαν, κατ' αρχήν να πούμε δυο λόγια για εσάς επί προσωπικού...

Φελίσια Κάλαν: Αρχικά, να αναφέρω ότι είμαι μητέρα δυο παιδιών, ηλικίας 6 και 5 ετών. Γνωρίζω τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες σε αυτήν την κοινότητα. Έχω εργαστεί ως βοηθός της Πολιτειακής Ρεπουμπλικανής γερουσιαστή, Μάργκαρετ Κόντιτ (Margaret Coddit), ενώ έχω δουλέψει και σε διακυβερνητικές υπηρεσίες. Είμαι συνιδρύτρια του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Unchained, που δούλεψε με θύματα του εμπορίου λευκής σαρκός και ενδοοικογενειακής βίας. Στη συνέχεια, διετέλεσα αντιπρόεδρος της εταιρείας CoHatch, μέσω της οποίας συνεργάστηκα με μικρές επιχειρήσεις, προκειμένου να αναζωογονηθούν οι τοπικές οικονομίες. Θέλω να φέρω όλη αυτή τη γνώση και εμπειρία στην περιφέρειά μας, όπου, δυστυχώς, διαβλέπω ότι οι επιχειρήσεις δυσκολεύονται να επιβιώσουν. Στόχος μου είναι να βοηθήσω την κοινότητα να προχωρήσει και να πετύχει. Επίσης, είμαι πρόεδρος του Οργανισμού Interfaith Coalition for Peace and Safety, που έχει στόχο να ενισχύσει τις σχέσεις της Αστυνομίας με την κοινωνία, αλλά και να προωθήσει μια καθημερινότητα με ασφαλείς και καθαρούς δρόμους. Με τον σύζυγό μου, ο οποίος είναι πρώην πάστορας, έχουμε εργαστεί για να βοηθήσουμε τις πιο ευάλωτες κοινότητες. Έχω κάνει αυτή τη δουλειά λοιπόν, η οποία αποτελεί επέκταση της δουλειάς που πρέπει να κάνουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Κατεβαίνω στις εκλογές γιατί θεωρώ ότι το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο δεν έχει επαφή με τα προβλήματα των πολιτών στην περιφέρειά μου, ειδικά σε ό,τι αφορά στις οικογένειες.

Εθνικός Κήρυξ

Η Φελσια Κάλαν κατά την προεκλογική της εκστρατεία (Φωτογραφία: Παραχώρηση εκστρατείας)

«Ε.Κ.»: Ποιες είναι οι προτεραιότητες στην ατζέντα σας σε αυτές τις εκλογές;

Φ. Κάλαν: Θέτω σε προτεραιότητα τη δημόσια ασφάλεια. Αυτή τη στιγμή, δυστυχώς, βλέπουμε ότι οι δείκτες εγκληματικότητας έχουν ανέβει. Υποστηρίζω το NYPD και θα φροντίσω, από πλευράς μου, ότι τα αστυνομικά τμήματα θα χρηματοδοτούνται επαρκώς για να κάνουν τη δουλειά τους στην αποτροπή του εγκλήματος. Θέλω να δουλέψω με τα παιδιά από 14 ετών και πάνω για να έχουν τις ευκαιρίες τους. Η έξαρση της εγκληματικότητας και το κλείσιμο των σχολείων έχει δυσμενείς συνέπειες για τη νεολαία μας. Βλέπουμε όλο και περισσότερα παιδιά, ελλείψει σχολείου, να μπαίνουν πιο εύκολα σε συμμορίες και να προχωρούν σε έκνομες ενέργειες. Εμείς είμαστε αυτοί που πρέπει να υποστηρίξουμε τους νέους και να τους δώσουμε την ευκαιρία να προοδεύσουν. Επίσης, η καθαριότητα είναι πολύ σημαντική. Βλέπουμε σκουπίδια στους δρόμους. Όλο αυτό επηρεάζει την ποιότητα ζωής, όπως και ο θόρυβος: ο κόσμος κάνει παράπονο για διατάραξη κοινής ησυχίας κατά τη διάρκεια της νύχτας. Πρόκειται για σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιφέρεια και κάποιος πρέπει να παλέψει για όλα αυτά.

«Ε.Κ.»: Ποιες είναι οι θέσεις σας στο κομμάτι της κοινωνικο-οικονομικής δραστηριότητας, στον απόηχο των περιορισμών της πανδημίας;

Φ. Κάλαν: Σε αυτό το θέμα, εστιάζω στις μικρές επιχειρήσεις και τις θέσεις εργασίας. Το ένα τρίτο αυτών των επιχειρήσεων προβλέπεται ότι θα κλείσει, υπό τις σημερινές συνθήκες. Από την μια πλευρά, επηρεάστηκαν πολύ λόγω της Covid-19, ενώ τώρα έχουν και το υποχρεωτικό πρωτόκολλο του εμβολίου. Μίλησα με πολλούς επιχειρηματίες. Πολύς κόσμος δεν είναι ευχαριστημένος με το νέο αυτό κανονισμό, είτε αφορά πελάτες, είτε υπαλλήλους. Γενικώς, ο Δήμος επιβάλει υποχρεωτικά μέτρα που δεν αφήνει τις επιχειρήσεις αυτές να επιβιώσουν. Όλα αυτά που συμβαίνουν, κάνουν ακόμη πιο δύσκολη την λειτουργία μιας επιχείρησης εδώ.

«Ε.Κ.»: Κατεβαίνετε στις εκλογές απέναντι σε μια αντίπαλο, την Τίφανυ Καμπάν, η οποία, μετά την εσωκομματική διαδικασία στο Δημοκρατικό Κόμμα, θεωρείται από πολλούς παρατηρητές ήδη εκλεγμένη. Ειλικρινά, πιστεύετε ότι μπορείτε να ανατρέψετε το σκηνικό;

Φ. Κάλαν: Δεν νομίζω ότι έχουν μιλήσει όλοι οι 102.000 δηλωμένοι ψηφοφόροι σε αυτήν την περιφέρεια. Κατ' αρχήν, οι εσωκομματικές εκλογές των Δημοκρατικών αφορούσαν 20.000 ψηφοφόρους. Ούτε οι μη εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι στήριξαν την Τίφανυ Καμπάν, ούτε οι Ρεπουμπλικανοί. Όχι, δεν θεωρώ ότι οι εκλογές έχουν κριθεί. Επειδή, ξέρετε, μιλάω με πολύ κόσμο, μου λένε πως δεν θέλουν την Τίφανυ Καμπάν να τους εκπροσωπήσει, εξαιτίας της ακραίας ιδεολογίας της. Ζούμε σε μια περιοχή που έχει πολλές οικογένειες, πολλούς Δημοκρατικούς με κοινή λογική, Ιταλούς, Έλληνες. Αυτό που θέλει να εκπροσωπήσει η Καμπάν είναι η ατζέντα αποχρηματοδότησης της Αστυνομίας, της νομιμοποίησης των οπιοειδών και της πορνείας, αλλά και της απελευθέρωσης εγκληματικών στοιχείων πίσω στους δρόμους. Υπάρχει έλλειψη ενημέρωσης και αρκετός κόσμος δεν γνωρίζει τι ακριβώς θέλει να εκπροσωπήσει. Στόχος της είναι να δημιουργήσει ένα σοσιαλιστικό μπλοκ στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ήρθε στην περιφέρειά μας με συγκεκριμένη ατζέντα και δεν τη νοιάζει να εκπροσωπήσει τους ανθρώπους εδώ. Εγώ είμαι εδώ για αυτούς. Εάν με κοιτάξετε ως υποψήφια, έχω αντλήσει χρηματοδότηση, έχω μιλήσει με πολύ κόσμο και έχω κάνει δουλειά που δεν έχουν κάνει εδώ οι Ρεπουμπλικανοί εδώ και χρόνια. Θεωρώ ότι το τελικό αποτέλεσμα κάποιους θα εκπλήξει.

The National Herald

The Kalan family, left to right: Andy Kalan, Zaden Kalan (6), Zaria Kalan (4), and Felicia Kalan, who is running for New York City Council District 22. (Photo: Courtesy of Felicia Kalan’s campaign)

«Ε.Κ.»: Ποια είναι η σχέση σας με την ελληνοαμερικανική κοινότητα;

Φ. Κάλαν: Εχω μια θαυμάσια σχέση με την ελληνοαμερικανική κοινότητα. Αρχικά να σας πω ότι ο επικεφαλής της δικής μου εκστρατείας, Τζον Κερκίδης, είναι Ελληνοαμερικανός. Είχα την δυνατότητα να μιλήσω με πολλούς Ελληνοαμερικανούς επιχειρηματίες και ιδιοκτήτες ακινήτων. Θεωρώ ότι δεν είναι ευχαριστημένοι. Ειδικά από τη στιγμή που δεν υπάρχει Ελληνίδα στην κούρσα, ελπίζω να με αγκαλιάσουν ως υποψήφιά τους.

«Ε.Κ.»: Εάν είχατε εκλεγεί σήμερα, ποιες θα ήταν οι βασικές ενέργειές σας;

Φ. Κάλαν: Εάν ήμουν εκλεγμένη σήμερα, θα ήμουν μια φωνή λογικής εναντίον του δημάρχου ντε Μπλάσιο, των ακροαριστερών και των εκτός πραγματικότητας πολιτικών τους, που πλήττουν τις μικρές επιχειρήσεις και πληγώνουν τις οικογένειες με τις ατελείωτες υποχρεωτικότητές τους. Τα παιδιά μας θα επέστρεφαν στο σχολείο, οι γονείς θα είχαν φωνή και θα επενδύαμε στα απαραίτητα μέσα για να διασφαλίσουμε ότι αυτό θα γίνει με ασφάλεια και με τη μέγιστη ποιότητα εκπαίδευσης, όπως επίσης και με μετασχολικές δραστηριότητες για να απασχοληθούν τα παιδιά μας. Επίσης, θα έδινα μάχη για τις πραγματικές ανάγκες της συνοικίας μας, όπως η ασφάλεια και η καθαριότητα, ενώ θα έβαζα τέλος σε πολιτικές που εξακολουθούν να τιμωρούν τους σκληρά εργαζόμενους ανθρώπους. Τόσοι πολλοί ζουν με ένα στάσιμο εισόδημα, ειδικά οι ηλικιωμένοι και, παρ' όλα αυτά, οι φόροι και το κόστος ζωής στις κομητείες αυξάνεται - αυτό θα πρέπει να αλλάξει.