GR US

Στήριξη Ομπάμα και επικοινωνιακή «μάχη» για Πάππας

Αssociated Press

Ο ομογενής Ομοσπονδιακός Βουλευτής, Κρις Πάππας (Chris Pappas). (AP Photo/ Cheryl Senter, File)

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Με ιδιαίτερη ικανοποίηση υποδέχθηκε το επιτελείο του ομογενή Ομοσπονδιακού Βουλευτή του Νιου Χαμσάιρ -και εκ νέου υποψηφίου στην 1η Περιφέρεια της Πολιτείας- Κρις Πάππας, την επίσημη στήριξη (endorsement) του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

Πρόκειται για το δεύτερο κύμα δηλώσεων στήριξης του κ. Ομπάμα, που θεωρείται πολύ σημαντικό για την υποψηφιότητα του Πάππας, με την προεκλογική μάχη να εντείνεται, καθώς οι Ρεμπουπλικανοί θεωρούν ότι ο Μάουερς, ο οποίος έχει ήδη από τις εσωκομματικές την «ευλογία» του Τραμπ, μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση στην 1η Περιφέρεια.

Ηδη, στα δυο αντιμαχόμενα στρατόπεδα συνεχίζεται η μάχη των εντυπώσεων και των βαρυσήμαντων πολιτικών και κοινωνικών στηρίξεων, προκειμένου να γείρουν την πλάστιγγα και να παγιώσουν ένα μομέντουμ στο δρόμο προς τις κάλπες της 3ης Νοεμβρίου.

Εκτός από τον κ. Ομπάμα, ο Κρις Πάππας, την περασμένη εβδομάδα, διασφάλισε και την επίσημη δήλωση στήριξης από 80 γυναίκες του Νιου Χαμσάιρ, με πολυσχιδή κοινωνική και ακτιβιστική δράση.

«Ως ψηφοφόροι της 1ης Περιφέρειας του Νιου Χαμσάιρ, είμαστε υπερήφανες που εκπροσωπούμαστε από τον Κρις Πάππας, διότι έχει ένα ιστορικό συνεπούς υπεράσπισης των αναπαραγωγικών δικαιωμάτων, αλλά και χρηματοδότησης υπηρεσιών οικογενειακού προγραμματισμού», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση που συνυπεγράφη από τις 80 αυτές γυναίκες, με σαφή αναφορά στο θέμα των αμβλώσεων.

Στη συνέχεια, το κείμενο τονίζει πως, σε αντίθεση με τον Πάππας, ο Μάουερς είναι πολέμιος αυτών των δικαιωμάτων, κάτι που άλλωστε και ο ίδιος υποστηρίζει στις πολιτικές τοποθετήσεις του.

«Ο Κρις έχει δώσει ενεργές μάχες ενάντια στις προσπάθειες να απεμποληθούν αυτά τα δικαιώματα, κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο Κογκρέσο και υποστήριξε νομοσχέδια που τα προστατεύουν. Η δουλειά του Κρις να προστατεύσει την αναπαραγωγική υγεία και ελευθερία στέκεται σε πλήρη αντίθεση με τον αντίπαλό του, Ματ Μάουερς», αναφέρεται στην ανακοίνωση, ενώ τονίζεται ότι ο Μάουερς, ως Εκτελεστικός Διευθυντής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στο Νιου Χαμσάιρ, είχε «υιοθετήσει μια πλατφόρμα που θα καταστούσε ποινικό αδίκημα την έκτρωση», κάτι που ο ίδιος αρνήθηκε.

Στην αντίπερα όχθη, θέση εναντίον του Πάππας έλαβε ο Κυβερνήτης του Νιου Χαμσάιρ, Κρις Σουνούνου (Chris Sununu), ο οποίος, σε σχετικές δηλώσεις του, ανακοίνωσε τη στήριξή του στον αντίπαλό του, Ματ Μάουερς (Matt Mowers), την περασμένη εβδομάδα. Η στήριξη Σουνούνου αξιοποιήθηκε ήδη στη διαφημιστική καμπάνια του Μάουερς.

«Ο Κυβερνήτης Σουνούνου χρειάζεται έναν συμπαίκτη στο Κογκρέσο για να περικόψει φόρους, να σταματήσει τυχόν νέους και να προσφέρει προστασία με τον τρόπο του Νιου Χαμσάιρ», αναφέρει η διαφήμιση του Μάουερς, που τον απεικονίζει δίπλα από τον Κυβερνήτη.

Στην αντίπερα όχθη, η καμπάνια του Κρις Πάππας απάντησε άμεσα στο σποτ αυτό, υποστηρίζοντας ότι ο Κρις Πάππας ουδέποτε υποστήριξε νόμους που προέβλεπαν φορολογική επιβάρυνση.

«Ο Κρις Πάππας ουδέποτε ψήφισε και δεν υποστήριξε κανέναν φόρο εισοδήματος. Στην πραγματικότητα, είναι ο μόνος υποψήφιος σε αυτήν την κούρσα που έχει ψηφίσει για την περικοπή φόρων και ηγείται της προσπάθειας αυτή τη στιγμή στο Κογκρέσο για την προστασία των κατοίκων του Νιου Χαμσάιρ να πληρώσουν φόρο εισοδήματος», ανέφερε ο επικεφαλής της καμπάνιας του Πάππας, Λούκας Μέγιερ (Lucas Meyer).

Υπενθυμίζεται ότι ο Πάππας είχε εκλεγεί το 2018 συγκεντρώνοντας ποσοστό 53,6% χάνοντας μόνο μια περιοχή της Περιφέρειας.